Viorel Moldovan: „Obiectivul meu este promovarea indiferent de situația de la club”

Mihai Andries 18 Feb. 2014, 18:05 Campionat
Viorel Moldovan:**

Rapid a revenit din cantonamentul din Turcia pe 14 februarie. Antrenorul Viorel Moldovan a tras primele concluzii după perioada de pregătire. „Vio” se declară mulțumit de modul în care s-au pregătit jucătorii săi în această iarnă, dar recunoaște că nu a reușit să pună la punct tot ce și-ar fi dorit în pauza competițională.

După trei săptămâni petrecute în Antalya ești mulțumit de atitudinea jucătorilor?
Am fost mulțumit de implicarea lor, au muncit și i-am felicitat la finalul stagiului pentru atitudinea pe care au avut-o. Nu le-a fost ușor chiar dacă le-am spus-o și lor, practic doar 70 % din ce mi-am propus cu ei am reușit să realizez din diferite motive. Unii jucători au avut probleme medicale și a trebuit să gestionez cât de cât anumite aspecte în pregătire. Sunt convins că vom arăta foarte bine la începutul returului chiar dacă nu am fost mulțumit de rezultatele meciurilor din pregătiri. Totuși e de înțeles pentru că am pus accentul foarte mult pe pregătirea fizică. Scopul nostru a fost altul în acel moment. Plus că am întâlnit și adversari la ora respectivă mai proaspeți decât noi, adversari de primă  ligă din Ungaria, mult mai agresivi. În România, nu avem această agresivitate pe care am întâlnit-o la echipele din Ungaria și Germania.

În timpul cantonamentului, mai mulți jucători au avut probleme medicale. Crezi că nu s-au acomodat cu metodele tale de pregătire?
Din această cauză nu am reușit să fac decât 70% din ceea ce mi-am propus. Am avut un lot limitat din punct de vedere numeric, am spus că nu vreau cantitate, ci calitate, am avut la un meci vreo nouă jucători accidentați și a trebuit să improvizez cu jucători pe care i-am adunat de prin hotel, erau veniți la probe. Nu puteam să anulez meciul pentru că era contractat. La ultimul joc, ambii portari erau accidentați și a trebuit să apelez la un portar al unei selecționate nigeriene care era cazată în hotel cu noi, dar el s-a descurcat foarte bine, mi-a lăsat o impresie excelentă.

Ce crezi că a dus la accidentările din Antalya?
Mulți jucători nu au fost obișnuiți cu intensitatea antrenamentelor, cu ritmul lor. Sunt foarte exigent și cer implicare sută la sută pentru că așa cum te pregătești, așa joci. Dacă te pregătești doi pe patru, joci tot doi pe patru, când ai agresivitate la antrenament ai implicare, ai ritm și nu ai timpi morți, ai tempo cum se spune și așa vei și juca. Mulți nu au fost obișnuiți cu acest ritm și de aceea au avut probleme medicale în timpul cantonamentului. Unii sunt tineri și poate că abia au făcut un stagiu sau două de pregătire.

„Pancone a prins perioada boemă”

Pancu a spus că dacă va trece peste stagiul de pregătire cu tine va mai juca încă două sezoane. Cum s-a prezentat în cantonament?
„Pancone” a venit accidentat, a prins practic partea a doua a stagiului, partea mai „boemă”. Este un jucător care are o vârstă, trebuie gestionat atent, nu poți să tragi de el la infinit, trebuie să-i găsești un echilibru.  Și el și Bălan sunt jucători trecuți de 30 de ani, care încă pot să dea mult pe terenul de joc prin experiența lor, prin calitatea lor.

Pe ce posturi mai ai nevoie de întăriri?
Repet, nu-mi trebuie cantitate, ci calitate. Îmi trebuie neapărat un portar, un mijlocaș central și un atacant exploziv, dinamic, care să ceară mingea în profunzime, să dea și goluri. Din păcate am înscris și prea puține goluri în acest stagiu de pregătire, trei reușite, din care un gol din fază fixă. Asta spune multe despre forța noastră ofensivă.

Care este obiectivul lui Viorel Moldovan la un Rapid măcinat de probleme?
Din punct de vedere sportiv vreau să realizez ceea ce mi-am propus. Obiectivul meu este promovarea. Dacă nu voi reuși asta nu mi-o va ierta nimeni. Chiar dacă situația este foarte grea la Rapid , trebuie să ne facem datoria din punct de vedere sportiv. Iar dacă alții nu și-o fac, este treaba lor. Noi ne putem da mâna când se va termina aici. Eu sper ca Rapidul să aibă continuitate și să-și revină și din punct de vedere financiar. Dar noi trebuie să ne facem datoria, să ne privim în ochi și să putem să ne strângem mâna mulțumiți că am făcut tot ce am putut pentru a promova. Am pus prea multă pasiune, prea mult suflet, ca să nu mă bat pentru promovare. Știu că este situația dificilă, dar trebuie să mergem până la capăt.

Cât a contat în jocul Rapidului absența lui Ioniță II?
Contează foarte mult plecarea lui Ioniță. Acum, în pregătire, mi-am dat seama cât de important era în jocul echipei. Era unul dintre puțini jucători care putea să primească mingea între liniile adversarului și să termine acțiunea cu gol.

Primul meci oficial în 2014 al Rapidului se va disputa pe 1 martie, în deplasare cu SC Bacău(ora 11.00).

Amicale disputate de Rapid în Antalya:

Rapid – Ferencvaros 0-4

Rapid – Săgeata Năvădari 1-2( Ciolacu)

Rapid – Hoffenheim II 0-0

Rapid – Ujpest 1-0(C. Păun)

Rapid – Freiburg II 0-5

Rapid – Paksi 0-2

Rapid – FC Botoșani 1- 0 (Pancu)

 

Articol scris de Victor STOICESCU

Mihai Andries 18 Feb. 2014, 18:05 Campionat
Pe aceeași temă