Viorel Moldovan: „Nu rezultatele din amicale contează cu adevărat în viitor”

Mihai Andries 07 Feb. 2014, 19:40 Campionat
Viorel Moldovan:**

Viorel Moldovan a acordat un interviu paginii oficiale de facebook a Rapidului în care vorbește despre plusurile și minusurile echipei după cele două treimi ale stagiului de pregătire din Antalya. Rapid București va reveni în țară pe data de 14 februarie.

Viorel, ce se poate spune după această perioadă destul de lungă a cantonamentului?

Sunt mulțumiri și nemulțumiri. O astfel de perioadă de pregătire este întotdeauna benefică. Avem condiții optime de pregătire, iar din acest punct de vedere echipa a răspuns pozitiv.

În ce constau mulțumirile?

Băieții au răspuns pozitiv la ceea ce le-am cerut. Pregătirea fizică a fost și este foarte bună și asta cred că va conta în economia campionatului, pentru că ne așteaptă o luptă lungă, atât în retur, cât și în play-off. Echipele care vor cădea fizic, în mod sigur vor ieși din ecuația promovării.

Rezultatele nu sunt unele pe măsura așteptărilor.

Sigur că din acest punct de vedere nu mă pot declara deloc mulțumit. Chiar dacă ne aflăm în perioadă de acumulări fizice, la un brand ca Rapid, un rezultat negativ contează. Dar, vedeți și exemplul altor echipe, nu rezultatele din amicale contează cu adevărat în viitor. Important este ce obținem atunci când jucăm pentru puncte.

Care să fie explicația eșecurilor?

Nu îmi pot apăra elevii în totalitate, dar nici n-am să arunc cu noroi în ei. Au fost într-adevăr partide în care lipsa de concentrare ne-a costat enorm. O lipsă de concentrare pe care, sincer, nu o înțeleg. În alte meciuri ne-a costat și subțirimea lotului. Pentru că este clar, mai avem nevoie de jucători cu valoare și experiență pe unele posturi. În ultimul meci, am avut doar doi jucători de rezervă din lotul deplasat și asta cred că spune totul.

Cum a apărut această aglomerare în rândul accidentaților?

Au fost recidive, sau accidentări apărute pe parcurs. Nu grave, dar care au contat în economia unui meci. Unele terenuri au fost destul de tari și de aici au apărut destule probleme.

Pe ce posturi suferă Rapid în acest moment?

Sunt mai multe. Ideea este că nu avem nevoie de o întărire numerică, ci valorică. Cel puțin un atacant care să facă diferența, un mijlocaș de construcție care să scoată adversarul din joc, un apărător lateral și central și, evident, un al treilea portar.

Optimist sau pesimist pentru viitor?

Optimist, nu se poate altfel. Mergem la luptă. Așa cum am spus, vorbim de perioada de acumulări fizice la care grupul a răspuns pozitiv. Ne vom întoarce în țară, vom mai juca niște meciuri și vom cristaliza o formulă viabilă pentru startul returului. Dar este obligatoriu să ne întărim.

Sursa: FC Rapid Facebook

Mihai Andries 07 Feb. 2014, 19:40 Campionat
Pe aceeași temă