Viitorul merge la Botoșani cu gândul la victorie

10 Nov. 2011, 13:09 Campionat
Viitorul merge la Botoșani** cu gândul la victorie

Viitorul a organizat, astăzi, o conferință de presă, al cărei subiect l-a reprezentat partida de duminică, de la Botoșani, din etapa a 13-a a Ligii a II-a. Au participat antrenorul principal Cătălin Anghel și portarul Mirel Bolboașă.

Tehnicianul a apreciat că meciul de la Botoșani va fi dificil, iar pentru a avea câștig de cauză echipa sa trebuie să fie pragmatică și să fructifice ocaziile de gol pe care și le va crea. Anghel crede că postura de lider nu favorizează Viitorul, deoarece echipe precum FC Botoșani se mobilizează mult mai bine în astfel de momente, având fotbaliști experimentați și mare nevoie de puncte.

„Nu există meciuri ușoare pentru că obiectivul nostru ne obligă să câștigăm fiecare partidă. Meciul de la Botoșani este crucial pentru a ne menține pe prima poziție și a încheia turul în fruntea clasamentului Seriei I. Gazdele de duminică au un antrenor nou, foarte experimentat, cu multe promovări la activ și care ne cunoaște foarte bine. FC Botoșani este o echipă care încearcă să joace un fotbal bun și are în componență foarte mulți jucători cu experiență la nivelul Ligii a II-a, ce pot face diferența. Va fi un meci deosebit de dificil, iar cine va face greșeli mai puține va câștiga jocul. Noi trebuie să fim foarte bine organizați, foarte pragmatici, iar ocaziile care ni se vor ivi vor trebui fructificate. Orice echipă care evoluează împotriva liderului se mobilizează foarte mult, iar partida de la Botoșani va fi cu atât mai dificilă pentru noi cu cât gazdele au mare nevoie de puncte. Nevoie mare de puncte avem și noi pentru că avem de îndeplinit un obiectiv îndrăzneț. Ne va lipsi Ninu (suspendat), însă mai avem câteva probleme de lot pe care sperăm să le reglăm până la ora meciului. Mai sunt trei etape din acest tur și vom încerca să scoatem maximum de puncte”, a spus Anghel

La rândul său, portarul Mirel Bolboașă crede că întâlnirea cu FC Botoșani este una dintre cele mai importante ale turului, sperând ca rezultatul final să fie favorabil Viitorului. „Meciul de la Botoșani este unul dintre cele mai importante din acest tur. FC Botoșani n-a mai câștigat de patru etape, însă pe noi ar trebui să ne intereseze doar de jocul nostru. Trebuie să avem atitudine și să obținem cele trei puncte. Nu este important dacă primesc sau nu gol, important este să câștige echipa”, a afirmat Bolboașă, care n-a primit niciun gol în ultimele patru partide, adunând 401 minute fără gol primit.

Întâlnirea FC Botoșani – FC Viitorul este programată duminică, de la ora 11.00.

sursa: academiahagi.ro

10 Nov. 2011, 13:09 Campionat
Pe aceeași temă