VIDEO | Umilință maximă pentru buzoieni! Dunărea Călărași a marcat de opt ori în poarta Gloriei, atâtea cât reușise în primele opt etape

Marius ANGHEL 25 Oct. 2015, 10:24 Campionat

Scorul etapei la Călărași! Dunărea a marcat într-un singur meci, cu Gloria Buzău, cât a înscris în opt etape jucate până în acel moment.

Trupa de pe malul Borcei a reușit sâmbătă, în etapa a 10-a a Ligii 2, un meci spectaculos, plin de goluri. Cei aproximativ 1.000 de spectatori prezenți pe stadionul Municipal din Călărași au văzut o partidă de fotbal frumos practicat de echipa gazdă, Dunărea, și o „umbră” a unei formații cu tradiție în fotbalul românesc, Gloria Buzău.

Cel mai frumos gol al meciului a fost marcat de Bodo Kanda, în minutul 10, adică primul al jocului din restul de șapte înscrise până la final. Mijlocașul călărășean a transformat o lovitură liberă de la 16 metri mult lateral stânga, un șut plasat, cu efect, care a trimis balonul mai întâi în bara laterală iar apoi s-a oprit în plasa lui Stoicescu.

Cel mai bun jucător de pe teren în meciul de ieri, Alexandru Stoica, un tânăr fotbalist cu calități de Liga 1, își trece numele pe tabela de marcaj în minutul 23 după o cursă de aproximativ 25 de metri și face 2-0 pentru Dunărea. Același Stoica continuă sarabanda golurilor cu reușita din minutul 29, 3-0. Când centralul Cornel Marcu din Constanța se pregătea să fluiere finalul primei părți, Stoica face hattrick-ul după ce a reluat din careu cu capul o centrare venită de la Laurențiu Buș (45+1).

În partea secundă, nici nu se așează bine oficialitățile prezente la tribuna oficială că Buș transformă o lovitură de pedeapsă (scor 5-0 în minutul 47) scoasă de Țenea în careul advers. Ionel Ganea îl introduce pe teren în minutul 61 pe golgheterul Dunării, Valentin Alexandru, iar acesta confirmă acest lucru la un minut de la reluarea jocului, atunci când marchează pentru 6-0. La acest rezultat, antrenorul buzoienilor, Ion Viorel, asistă înmărmurit pe banca de rezerve, fără nicio reacție și așa a continuat să stea până la finalul partidei. Alexandru (73) și Stoica (80) duc scorul la 8-0 pentru Dunărea și înregistrează rezultatul etapei și al campionatului.

Călărășenii se pregătesc acum pentru următoarea rundă, de sâmbătă, 31 octombrie, atunci când vor juca un adevărat derby. Dacia Unirea Brăila se află la egalitate de puncte (16) cu trupa lui Ionel Ganea și ocupă locul 6, în vreme ce călărășenii sunt pe 5, cu un golaveraj mai bun. De remarcat și faptul că Dunărea are cea mai bună apărare din această serie I, echipa lui Ganea având doar patru goluri primite până acum.

DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI    8
GLORIA BUZĂ‚U        0

Kanda ”10, Al. Stoica ”24, ”29, ”45+1, ”82, L. Buș ”48, V. Alexandru ”61, ”74

C. Lungu – Țenea, Bg. Panait (cpt.), M. Popescu, M. Mureșan (Vidrariu ”34) – Kanda, Preoteasa (V. Petre ”54), S. Matei, Sg. Popescu (V. Alexandru ”60) – L. Buș, Al. Stoica
Rezerve neutilizate: G. Popa – Bumbac, Săveanu, Himcinschi
Antrenor: Ionel Ganea

Stoicescu – Chivu, Dăniță (cpt.), Vîrtej, G. Ghiță (Koprindzhiyski ”75) – A. Iordache, G. Marcu, C. Dumitrescu, N. Popescu – StĂ…porski, Pălimaru
Rezerve neutilizate: D. Sârbu – Al. Ioniță, Ghinea, Agache, Răduca, Bg. Bălan
Antrenor: Viorel Ion

Stadion: Munincipal (Călărași); Spectatori: 1.000; Arbitru: Claudiu Cornel Marcu (Constanța); Asistenți: Mihaela Țepușă (București) și Cristian Voicu (Focșani); Jucătorul meciului: Alexandru Stoica.

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Ediția.ro)

Marius ANGHEL 25 Oct. 2015, 10:24 Campionat
Pe aceeași temă