VIDEO | Super-execuția lui Barbu a decis meciul dintre Clinceni și SSC Farul. Poenaru recunoaște: „Lipsa lor de omogenitate a făcut diferența”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 24 Feb. 2019, 13:48 Campionat

Cu o echipă de start în care singurele noutăți au fost Paul Pîrvulescu și Cristian Dumitru, Academica Clinceni și-a confirmat statutul de favorită în meciul cu SSC Farul, primul oficial din 2019, și s-a impus cu 1-0, destul de greu, în fața unei formații care a aliniat un prim „11” în care raportul a fost exact invers. La constănțeni, Petre Grigoraș a trimis în primul „11” doar trei jucători din vechiul lot, pe Iani, Doumbia și Moise, astfel că emogenitatea și-a spus cuvântul.

Unicul gol al meciului disputat sâmbătă la Clinceni a fost marcat de Bogdan Barbu în minutul 17, dintr-o lovitură liberă bătută perfect din fața careului în vinclul din dreapta lui Avram. În partea secundă, jucătorii lui Ilie Poenaru au trecut de alte câteva ori prin situații bune de a majora scorul, însă Avram a intervenit salvator de fiecare dată, mai întâi în fața lui Dumitru (60), iar pe final la șuturile lui Horșia (80) și Barbu și Șut (90+1).

La finalul partidei, Ilie Poenaru a remarcat lipsa jocurilor jucătorilor, dar și faptul că la Farul s-a văzut că în această iarnă s-au făcut multe achiziții, iar fotbaliștii încă nu se cunosc între ei.

„Este început de campionat și până intrăm puțin în ritm a fost puțin mai greu, într-adevăr. Dar, și datorită faptului că am întâlnit o echipă destul de bine organizată, cu jucători de calitate, s-a văzut lipsa lor de omogenitate și, practic, asta a făcut diferența. Una peste alta, eu zic că am făcut un meci bun, ne-am impus jocul și cred că și a doua repriză am dominat-o total și mă bucur că am reușit să câștigăm. Începem campionatul cu o victorie și e bine pentru moral. Chiar și jocul m-a mulțumit în mare parte. Astăzi, vremea ne-a pus ceva probleme, pentru că terenul mare a avut foarte multe porțiuni înghețate și nu te poți exprima cum trebuie, nu ai stabilitate, apar probleme. Noi, fiind o echipă de posesie, neavând stabilitate, e clar că întâmpini probleme în deplasare, schimbări de direcție, dar asta e. Până la urmă ne-a ieșit, ne-am descurcat, ne-am adaptat destul de repede la suprafața terenului și a fost bine”, a spus Ilie Poenaru.

Cu această victorie, Academica Clinceni a acumulat 48 de puncte și se menține pe locul 2, la un punct în spatele liderului Sportul Snagov. În etapa următoare joacă în deplasare la ultima clasată Dacia Unirea Brăila.

În schimb, SSC Farul rămâne cu 20 de puncte și e tot pe locul 17, retrogradabil, iar weekendul următor joacă acasă cu Sportul Snagov.

ACADEMICA CLINCENI – SSC FARUL CONSTANȚA         1-0
Bogdan Barbu 17′

Oct. Vâlceanu – Fl. Achim, Patriche (cpt.), Andr. Răuță, Mih. Dobrescu – P. Pîrvulescu (Al. Buziuc 56′), Șut, Bg. Barbu, Rob. Ion – Vas. Olariu (Horșia 72′), Cr. Dumitru (Găină 78′)
Rezerve neutilizate: Ureche – Pațurcă, Vl. Mihalache, Marrone
Antrenor: Ilie Poenaru

R. Avram – Iani (T. Moldovan 72′), Ispas (cpt.), Juncu, Neciu – Joao Diogo (Sabangeanu 46′), Doumbia, Celestino, Antoche – Nic. Moise, Diogo Rosado (G. Păun 46′)
Rezerve neutilizate: Mih. Popa – Ehmann, D. Toma, Mih. Șandru
Antrenor: Petre Grigoraș

Stadion: Clinceni – Arena 1 (Clinceni – Ilfov); Arbitru: Viorel Nicușor Flueran (Craiova); Asistenți: Romică Bîrdeș și Gheorghiță Bălan (ambii din Pitești).

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: FC Farul Constanța
Video: Academica Clinceni

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 24 Feb. 2019, 13:48 Campionat
Pe aceeași temă