VIDEO | Ovidiu Herea i-a răspuns lui Marinescu, după ce căpitanul Petrolului a acuzat jucătorii Metaloglobusului că au „picat precum mărțișoarele”: „Noi ar trebui să ne plângem”

Marius ANGHEL 05 Mar. 2019, 12:48 Campionat

Petrolul n-a putut-o învinge pe teren propriu pe Metaloglobus, remizând 1-1 la capătul unui meci plin de greșeli de joc și de arbitraj, iar, la final, căpitanul echipei ploieștene, Laurențiu Marinescu, a pus neputința sa și a coechipierilor pe seama tragerilor de timp din ultimele minute ale adversarilor.

„Au picat precum mărțișoarele de 1 martie”, a concluzionat Marinescu, care în meciul cu Metaloglobus a egalat în minutul 12 dintr-un penalty contestat de oaspeți, după contactul în careu între Andrei Lungu și Robert Moldoveanu.

Invitat la emisiunea ProSport LIVE, luni, căpitanul echipei bucureștene, Ovidiu Herea, nu i-a dat dreptate lui Marinescu. „Nu știu ce a vrut să spună Marinescu, pentru că nu e un jucător foarte dur, așa, care să aibă o agresivitate excesivă și care să fi intrat în noi pentru ca noi să picăm ca mărțișoarele”, a spus Herea, care, însă a avut de reproșat mai multe greșeli arbitrajului. Centralul Ionuț Coza (Cernica) a fost depășit în multe momente de joc, în timp ce asistenții Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Andrei Nicolae Chițoiu (Timișoara) au comis și ei câteva greșeli când au indicat offside-uri.

„Cât despre arbitraj, cred că noi ar trebui să fim cei care ar trebui să ne plângem, pentru că cei de la Petrolul au primit un penalty inexistent, din punctul meu de vedere. A fost acea fază când fundașul a pasat la portar și el a prins mingea în mână. Era lovitură indirectă clară din câțiva metri. Ne-au oprit în a doua repriză dintr-un contraatac, pentru un offside inexistent, iar jucătorul nostru scăpa singur cu portarul. Deci nu înțeleg ce l-a deranjat pe el și care au fost argumentele lui când a spus că noi am căzut ca mărțișoarele. Dimpotrivă, noi am jucat un fotbal bun, am fost foarte determinați, foarte agresivi și lucrul ăsta s-a văzut pe toată tabela de marcaj”, a mai spus Ovidiu Herea la ProSport LIVE.

La 33 de ani, Ovidiu Herea a jucat în acest sezon în 21 de meciuri pentru Metaloglobus, dintr-un total de 23, și a înscris 7 goluri, fiind golgheterul echipei. După CS Balotești, Metaloglobus este a doua formație unde Ovidiu îl are coechipier pe fratele său, Claudiu Herea. Acesta din urmă a jucat în prima parte a sezonului chiar la Petrolul, iar în meciul de duminică ambii a avut o motivație suplimentară pentru a le demonstra ploieștenilor că au luat decizia greșită atunci când au renunțat la el. Claudiu a marcat golul care a deschis scorul pe „Ilie Oană”, în minutul 4, după o greșeală a portarului Ianoș Brînză și a mijlocașului Cristian Pușcaș.

După egalul cu Metaloglobus, Petrolul a picat în clasament două locuri, de pe 3 pe 5, după 23 de etape având 49 de puncte, cu trei mai puțin decât liderul Sportul Snagov.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 05 Mar. 2019, 12:48 Campionat
Pe aceeași temă