VIDEO Încă o victorie! CSMS are un start perfect în Liga 2

Marius ANGHEL 16 Sep. 2013, 13:46 Campionat
VIDEO Încă o victorie!** CSMS are un start perfect în Liga 2

CSMS Iasi – SC Bacau 2-0, in etapa a doua a Seriei I, din liga secunda la fotbal • Autogolul lui Burca si golul marcat de Tiganasu au parafat un succes clar al iesenilor, care au urcat pe primul loc in clasament, fiind singura formatie din Liga a II-a cu punctaj maxim dupa primele doua runde • Etapa viitoare, miercuri, CSMS joaca in deplasare cu FC Braila

Fotbalistii de la Clubul Sportiv Municipal Studentesc (CSMS) Iasi au trecut peste socul eliminarii din Cupa Romaniei la Dorohoi si au bifat o noua victorie in liga secunda. Intr-o partida disputata sambata dimineata pe stadionul Emil Alexandrescu din Copou, CSMS Iasi a invins Sport Club Bacau cu scorul de 2-0.

In fata a doar cateva sute de spectatori si pe un gazon greu, iesenii au debutat cu un gol marcat repede. In minutul 15, CSMS a deschis scorul, dupa un autogol al oaspetilor. Fundasul central Burca a vrut sa trimita in corner, insa a reusit un autogol de toata frumusetea, lobandu-l pe portarul Oltean.

De partea cealalta, Hurdubei si Husein au incercat poarta lui Miron, dar suturile lor din minutul 36 au trecut pe langa poarta. Sase minute mai tarziu, portarul gazdelor iese la întâmpinare si a retinut mingea din fata lui Bogdan Rusu, excelent angajat pe culoar de Husein. In minutul 45, Dobre a preluat pe piept si a tras din 11 metri, dar mingea a fost deviata si a sarit peste poarta. Dupa o prima repriza destul de animata, a pauza, scorul a fost 1-0.

Dupa pauza, tot CSMS a fost mai periculoasa la poarta adversa, iar in minutul 64, Radu Miron a centrat de pe stanga in fata portii, iar Tiganasu a impins mingea in poarta din 5 metri. Trei minute mai tarziu, Badescu putea face 3-0, dar sutul sau superb de la marginea careului a izbit transversala.

Dupa aceasta ocazie, iesenii nu si-au mai creat ocazii clare de a inscrie, profitand insa si de faptul ca Bacaul nu a avut forta sa ameninte periculos poarta lui Bogdan Miron. CSMS Iasi – SC Bacau s-a terminat 2-0, iar iesenii au urcat pe locul intai in clasament, profitand de egalul dintre AS Clinceni si FC Braila, scor 3-3. Etapa viitoare, miercuri, 18 septembrie, CSMS joaca in deplasare la Braila.

Reactii la finalul partidei

Viorel Tanase, antrenor SC Bacau: „Ne-am dorit sa plecam de la Iasi cu cel putin un punct. Din pacate nu am contat in ofensiva. Chiar daca am inceput jocul cu o ocazie mare a lui Hurdubei, dupa aceea ne-am marcat singuri. Pana acum, presiune pe baieti nu a pus nimeni, sunt jucatori profesionisti. Eu am incredere mare in ei, chiar daca impactul cu liga secunda este cam mare. Cred inca ca avem potential si ca putem face fata in liga secunda. Poate daca vom castiga miercuri primul meci, baietii se vor descatusa si vor juca mai bine”.

Costel Enache, antrenor CSMS Iasi: „Fiecare meci e important. Trebuie sa scoatem maxim din fiecare partida. Daca vrem sa fim o echipa buna, trebuie sa tratam lucrurile serios. A fost un dus incredibil de rece la Dorohoi, dar ma bucur ca am reusit sa castigam astazi (sambata – n.r.). Am avut o alta atitudine si baietii merita felicitati. Am reusit sa reglam si problemele din defensiva. Bacaul nu a avut ocazii mari de a inscrie. Nu am facut decat doi pasi pana acum, ne asteapta cu siguranta o lupta foarte grea si dura pentru promovare si de aceea le-am si spus baietilor ca trebuie sa dam dovada de constanta pe toata durata sezonului”.

CSMS Iasi: B. Miron – Voicu, Cretu (cpt.), Visa (”46 Avramia), R. Miron – Olah, Mihalache – Badescu, Onofras (”53 Cl. Ionescu), Tiganasu – L. Dobre (”85 Herghelegiu). Antrenor: Costel Enache.

SC Bacau: Oltean – Mihalachioae, Adascalitei, Burca, Sascau – Întuneric, Dumitriu (”75 Strugariu) – Husein, Cl. Tudor (”46 C. Miron), Hurdubei – B. Rusu (”58 Ungureanu). Antrenor: Viorel Tanase.

Arbitri: Horatiu Fesnic (Cluj) – Adrian Vornicu si Ciprian Iovu (ambii din Botosani).

Sursa: Bună ziua Iași

Foto: Liviu CHIRICĂ‚ (Mediafax)

Marius ANGHEL 16 Sep. 2013, 13:46 Campionat
Pe aceeași temă