Laszlo Balint e de părere că victoria arădenilor cu Petrolul nu poate fi pusă la îndoială: „Poate rezultatul este un pic nedrept”. Remarcatul antrenorului și cum vede lupta pentru Liga 1

Marius ANGHEL 13 Aug. 2019, 14:01 Campionat

UTA a dat lovitura în derby-ul cu Petrolul, câștigând la un scor, 3-0, care, la prima vedere, nu mai lasă loc de alte interpretări. Arădenii au șase puncte și 6-0 golaveraj după disputarea celui de-al doilea joc din acest sezon și se mențin pe primul loc al Ligii 2, la egalitate cu nou-promovatele Turris Oltul Turnu Măgurele și SCM Gloria Buzău, care au, însă un golaveraj mai slab.

„Bătrâna Doamnă” a deschis scorul în minutul 36, după un penalty obținut de Bustea în fața lui Marinescu și executat cu sânge rece de Ciprian Rus. Faza s-a întâmplat într-un moment în care formația arădeană deja începuse să se retragă în propria jumătate și să încerce tactica de a specula greșelile adversarilor și să contraatace. Apoi, în partea secundă, UTA aproape că nici nu a ieșit din propria jumătate, însă s-a apărat exemplar și a avut în Florin Iacob un portar în zi mare. Golurile care au stabilit rezultatul final au picat în ultimele minute, după ce petroliștii s-au aruncat în disperare de cauză în atac și au fost surprinși pe contraatac. Valentin Buhăcianu a făcut 2-0 în minutul 90, după ce a scăpat singur spre poartă și a avut o cursă de circa 70 de metri înainte de a pătrunde în careu și a trimite pe lângă Raul Avram. Apoi, la ultima fază, același Buhăcianu nu l-a putut învinge pe Avram, care a respins în față, însă Diego Lorenzi (90+4) a fost pe fază și a înscris în poarta goală.

La final, antrenorul Laszlo Balint a recunoscut că diferența de scor este nemeritată pentru Petrolul, fiindcă UTA a avut momente în care a suferit, însă portarul și tactica aplicată și îmbunătățită la pauză i-a adus această victorie care, spune el, nu poate fi pusă la îndoială.

„Am luat trei puncte importante dintr-o deplasare extrem de dificilă. Poate că scorul e un pic nemeritat, după aspectul jocului, pentru că am suferit. Trebuie să recunoaștem. Au fost momente în care am suferit și Petrolul a avut momente în care a pus o presiune destul de mare pe careul nostru. Din fericire, am avut un portar în zi mare, Florin Iacob confirmă forma bună în care este. Punctele sunt cele care rămân, care contează. Îmi felicit băieții pentru efortul pe care l-au depus, pentru faptul că am reușit să respectăm sarcinile tactice și, chiar dacă au intervenit acele probleme, am reușit să le reglăm atât în timpul primei reprize, cât, mai ales, după discuția de la pauză. Una peste alta, trei puncte importante, dar trebuie să rămânem echilibrați. Ne preocupă acum să ne revenim cât mai repede, pentru că sunt puțin zile până la următorul joc și ne așteaptă un meci complicat acasă. Sperăm să evoluăm în fața unui stadion plin și să confirmăm această formă din primele două etape.

Categoric, în a doua repriză, pe măsură ce trecea timpul, am încercat să speculăm aceste spații pe care le-au lăsat cei de la Petrolul. De aia am și făcut schimbarea cu Ursu, cumva cauzată și de accidentarea lui Bustea, dar aveam intenția asta de a-l introduce pe Ursu, pentru că știam că este un jucător care poate specula aceste spații. Mă bucur foarte mult pentru că am reușit să ne desprindem, pentru că, pe final, 1-0, în condițiile presiunii puse de Petrolul, am fi avut emoții și, atunci, aceste goluri au venit ca o descătușare. Repet, poate rezultatul este un pic nedrept, dar cred că victoria nu poate fi pusă la îndoială”, a spus Laszlo Balint, la microfonul DigiSport.

„Florin Iacob, unul dintre cei mai buni portari, la ora asta, din țară. Mă bucur foarte mult că pot să lucrez cu el”

Antrenorul echipei UTA l-a lăudat, în special, pe portarul Florin Iacob după acest succes de la Ploiești.

„Bara celor de la Petrolul a venit dintr-o greșeală personală, dar se poate întâmpla. Nu știu dacă am avut noroc. Până la urmă, Florin Iacob a avut câteva intervenții foarte bune și își confirmă valoarea. Până la urmă, eu am declarat-o, trebuie să o repet, Iacob este unul dintre cei mai buni portari, la ora asta, din țară, nu neapărat din Liga a 2-a. Din țară. O spun cu toată responsabilitatea și mă bucur foarte mult că pot să lucrez cu el. Dă siguranță echipei și de aici trebuie să plecăm, de la siguranța defensivă. Iar. Trebuie să o spun. E a doua etapă în care nu primim gol, chiar dacă adversarul și-a creat situații de gol, ocazii mari. Este meritul întregii echipe, dar și meritul lui Iacob, pentru că a avut acele intervenții. Dar, până la urmă, e important că reușim să reacționăm, să trecem peste momentele grele ale jocului și asta ne crează spiritul de care avem nevoie în vestiar”, a mai declarat Balint.

„Încercăm să ne creăm o identitate din punct de vedere sportiv”

Cât despre lupta la promovare, Laszlo Balint a evitat să spună că UTA țintește la Liga 1, preferând să vorbească despre aceeași tactică în care următorul meci este cel mai important.

„Campionatul este extrem de echilibrat. Sunt surprize etapă de etapă. Noi încercăm să ne uităm doar la noi, la ce putem noi să facem, la ce trebuie să îmbunătățim în jocul nostru. Încercăm să rămânem echilibrați și chiar le-am spus-o băieților că fiecare săptămână este importantă, pentru că, până la urmă, cel mai important joc pentru noi este următorul. Indiferent de numele adversarului pe care îl întâlnim, noi încercăm să ne creăm o identitate din punct de vedere sportiv și să abordăm meciurile cu aceeași mentalitate, să încercăm să jucăm la victorie”, a comentat antrenorul echipei UTA.

UTA se menține pe primul loc în Liga 2 și după etapa a 2-a, după victoriile cu 3-0 cu Dunărea Călărași și Petrolul Ploiești. Etapa următoare, echipa arădeană joacă sâmbătă, de la ora 11:00, acasă, cu FK Csikszereda.

Foto: UTA Arad și Cristi Stavri / Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 13 Aug. 2019, 14:01 Campionat
Pe aceeași temă