VIDEO Din lovituri de cap izvorăște promovarea

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 27 Apr. 2014, 00:38 Campionat

5.000 de spectatori au venit să susțină Craiova în obiectivul său de a reveni în Liga I, la o jumătate de secol de când a ajuns în premieră acolo. În debutul derby-ului de play-off cu Bistrița, fanii au celebrat aniversarea cu mesajul: „50 de ani – prima promovare, Știința n-a murit, redevine mare”.

Și cei care trebuie să readucă Bănia la nivelul așteptat au continuat marșul victorios, ajungând la 8 succese consecutive, dintre care 7 cu Balint pe bancă. Cu un adversar extrem de precaut, Craiova a controlat prima parte, dar rar a fost cu adevărat periculoasă. Curelea a fost din nou cel mai important jucător, pe mingile recepționate și protejate de el croindu-se și ocaziile alb-albaștrilor. Golgheterul seriei a fost aproape de gol cu un călcâi spectaculos din 6 metri, iar oaspeții au ripostat prin voleul peste transversală al lui Brumă. Când echipa lui Balint se împotmolește la construcție, rezolvă meciul cu o lovitură de cap și contra Bistriței și-a respectat obiceiul. Varga a centrat, iar cuplul de stoperi a colaborat cu două pentru deschiderea scorului, Ljubinkovic servindu-l la „alley-oop” pe Izvoranu.

Vremea frumoasă a fost stricată de o „ploaie de galbene”

Repriza a doua n-a adus o replică a oaspeților, împuținați prin eliminarea lui Mărginean, dublu avertizat, dar nici Craiova n-a forțat desprinderea în superioritate. Centralul Dumitru a declanșat din exces de zel o ploaie de cartonașe galbene, gazdele primind nu mai puțin de șapte.

Balint le-a arătat fanilor cum arată viitorul, atacatul de 17 ani Andrei Ivan primind primele minute pe „Ion Oblemenco” și n-a fost deloc copleșit de moment. Doar Viorel Ferfelea mai putea puncta în partea secundă, dar cele două pase-cadou de la Ganea și Curelea n-au fost transformate în assist-uri de sărbătoritul zilei.

În urma rezultatelor din etapa a doua a play-off-ului Seriei a II-a, Craiova și Mureșul se desprind înaintea duelului direct și probabil că vor merge împreună în Liga I, dincolo de contestările reciproce.

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA
GLORIA BISTRIȚA
1-0

Izvoranu ”44

Brac – Kitanovski (Fl. Pătrașcu ”46), Ljubinkovic, Izvoranu, Vătăjelu – Ad. Ionescu, Ferfelea, Pleșan (cpt.) – Cr. Ganea (A. Ivan ”70), Curelea, Varga (Sin ”76)
Antrenor: Gabi Balint

Albuț (cpt.) – Budăcan, Hlinca, Chibulcutean, D. Sânmărtean – Țârcă (O. Bucur ”82), Mărginean, Fizeșan (Curtuiuș ”63), M. Chițu – Feher, Brumă (Țegle ”67)
Antrenor: Cristian Coroian
Eliminat: Mărginean ”64

Articol scris de Cosmin STAICU
Foto: CS Universitatea Craiova

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 27 Apr. 2014, 00:38 Campionat
Pe aceeași temă