VIDEO | Chindia, în zodia remizelor! Echipa lui Viorel Moldovan a pierdut poziția de lider fix la finalul turului

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 30 Nov. 2018, 12:45 Campionat
VIDEO | Chindia, în zodia remizelor!** Echipa lui Viorel Moldovan a pierdut poziția de lider fix la finalul turului

Chindia a bifat al treilea egal consecutiv în Liga a 22-a, 2-2 cu Energeticianul, partidă disputată joi, la Târgoviște, la -4 grade, dar pe un gazon care s-a prezentat în condiții decente.

Prima fază serioasă de poartă a jocului care a încheiat turul a venit abia după 27 de minute: mingea șutată lui Cherchez și respinsă de Miron lovind bara. Oaspeții au deschis scorul după o bâlbâială în defensiva dâmbovițenilor: Tudorache (34) l-a învins pe Aioani, și cu ajutorul unei devieri.

Până la pauză, Chindia s-a apropiat de buturile Energeticianului doar la șansa lui Șerban (45+1), șut slab din interiorul careului, în brațele portarului.

Mitanul secund a început cu un gol anulat: Dragu a înscris din ofsaid (48). A urmat un forcig devastator al Chindiei, chiar de neînțeles pentru comentatorul de la Digi, „cel mai bun exemplu al lipsei de progres în carieră”, am redat o caracterizare care pare pertinentă. Cinci ocazii în zece minute și două goluri, faze care au adus ropote de aplauze din rândul celor 400 de oameni care au înfruntat gerul. Mai întâi, Florea (52) a egalat cu un șut din apropiere; Florea (54), Șerban (56) și Cherchez (57) au anunțat golul doi, venit până la urmă norocos, după un autogol de cascadorii râsului al lui Marius Ioniță (61).

Chiar și într-o formulă cu multe improvizații, Chindia a rămas sus după ce a întors rezultatul. Cherchez a încercat foarfeca și a luat galben pentru fault (66). La singurul contraatac al reprizei, Vlad Rusu a egalat nesperat, lob peste Aioani (76).

Din final am reținut doar o fază controversată, posibil penalty la Novac (82) și încă trei avertismente în contul oaspeților.

Chindia e neînvinsă de 13 etape, dar ultimele evoluții și rezultate nu dau deloc bine pentru o echipă care afirmă că vrea să promoveze. Echipa lui Viorel Moldovan termină turul pe locul 2, la două puncte în spatele liderului Snagov, și e obligată să câștige duminică, acasă, cu ASU Politehnica Timișoara.

CHINDIA TÂRGOVIȘTE – ENERGETICIANUL    2-2
Daniel Florea 52′, Marius Ioniță 61′ – autogol / Vlad Tudorache 34′, Vlad Rusu 76′

Aioani – Martac, C. Dinu, Dudea, D. Dumitrașcu (Acasandrei 86′) – Andr. Șerban (Mihaiu 77′), Andr. Lungu, D. Novac, Crinel Stoica – D. Florea (Nisipeanu 77′), Cherchez (cpt.)
Rezerve neutilizate: Ius. Popescu – R. Simion, Vătavu, Alin Manea
Antrenor: Viorel Moldovan

Bg. Miron – Leasă (R. Enache 77′), D. Lung, M. Ioniță, D. Drugă – Vl. Tudorache, C. Cristea, Al. Neacșa (C. Ionică 90+1′) – Andr. Dragu, Vl. Rusu, Gîrbiță (Rob. Petre 40′)
Rezerve neutilizate: Marinoiu – Misăraș, C. Neagu, Cioiu
Antrenor: Bogdan Andone

Stadion: „Eugen Popescu” (Târgoviște); Arbitru: Mihai Amorăriței (Câmpina); Asistenți: Cosmin Vătămanu și Mihăiță Necula (ambii din București); Rezervă: Adrian Sorin Costreie (Buftea); Observatori: Vasile Bratu (Slobozia) și Cristian Petropulos (Alba Iulia).

Golurile meciului:

Articol scris de Ionuț MARIN

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 30 Nov. 2018, 12:45 Campionat
Pe aceeași temă