VIDEO | Bal nebun pe Letea. Rapid a revenit spectaculos de la 3-0 la pauză la 3-3 în ultimele minute, însă a pierdut în prelungiri

Autori: Horia Alexoae, Marius ANGHEL Publicat: 03 May. 2015, 04:22 Actualizat: 04 May. 2015, 14:21 Campionat

Meci cu de toate pe „Letea”, sâmbătă, între Sport Club Bacău și Rapid CFR Suceava: șapte goluri, întorsături de situație, plus o victorie a gazdelor; prima obținută pe teren propriu în turul play-off-ului.

Deși au condus cu 3-0, băcăuanii au avut de tras pentru a se impune în fața unei echipe oaspete, schimbătoare ca vremea. Portarului suceavean Pascal i-a plouat din greu în debutul jocului. În minutul 5, goalkeeper-ul de 30 de ani a „dormit” la lovitura liberă de la 25 metri lateral dreapta executată la colțul scurt de Cosmin Neagu, pentru ca trei minute mai târziu să scape balonul șutat slab de Pungă și reluat prompt în plasă, de la doi pași, de Vraciu.

Așa a început meciul, de la 2-0 pentru Sport Club. Și uite așa a marcat pentru 3-0 Dumitriu în minutul 17: reluând cu latul centrarea de pe stânga a lui Vraciu.

Deși sucevenii au pus stăpânire pe joc, până la pauză, portarul gazdelor, Miron, a avut emoții doar la devierea lui Mihălăchioaie, care a riscat autogolul în minutul 25. Rapid CFR a redus din handicap la opt minute de la reluare, atunci când Gheorghiciuc a reluat acrobatic, din marginea careului, centrarea lui Golofca, însă echipa lui Sport Club a avut în mai multe rânduri posibilitatea de a reface diferența de trei goluri. Din păcate pentru gazde, în minutul 58, Pungă l-a țintit pe Pascal din poziție ideală, în min. 74, A. Pavel nu a speculat bulevardul din fața sa, lăsându-se ajuns și apoi blocat de Ferariu, pentru ca în min. 80, Curiliuc să rateze tempo-ul ce i-ar fi permis un nou gol după cel marcat  la Buzău.

Și dacă nu s-a făcut 4-1, scorul a devenit… 3-3! Totul în mai puțin de 120 de secunde. În min. 89, noul intrat Vornicu a reluat sub transversală mingea respinsă în față de Miron, pentru ca, după numai un minut, tot el să fie faultat în careu de Dumitriu. Marinkovic a transformat penalty-ul de 3-3, însă emoțiile au continuat și în prelungiri. Adică acolo unde, după ce s-a opus salvator la capul lui Curiliuc, Pascal a fost nevoit să se recunoască învins la lovitura de la 11 metri obținută de Dumitriu la ultima fază a meciului și transformată în forță de Cosmin Neagu, omul care a deschis și închis balul nebun de pe „Letea”.

SC BACĂ‚U            4
RAPID CFR SUCEAVA    3

C. Neagu ”2, ”90+4 – pen., Vraciu ”8, Dumitriu ”17 / Gheorghiciuc ”53, Vornicu ”89, Marinkovic ”90 – pen.

B. Miron – Mihălăchioaie (cpt.), Burcă, I. Ursu (Taban ”53),  Drugă – Adăscăliței – Căinari (A. Pavel ”55), Dumitriu, Pungă – C. Neagu, C. Vraciu (Curiliuc ”74)
Rezerve neutilizate: Petrariu – Luncanu, Strugariu, Țuțu
Antrenor: Cristian Popovici

Ct. Pascal – D. Bălan (cpt.), R. Soare (Ferariu ”52), Plecanciuc (Săvoaia ”82), G. Apostol – Sumanariu, M. Onciu – Marinkovic, Gheorghiciuc (Vornicu ”74), Golofca – Buziuc
Rezerve neutilizate: Rebenciuc –  Bosânceanu, Sfrijan, Velescu
Antrenor: Bogdan Tudoreanu

Stadion: Letea (Bacău); Spectatori: 100; Arbitru: Eduard Ioniță (Constanța); Asistenți: Ionel Valentin Dumitru (Gherghița) și Bogdan Ioan Dragoș (Făgăraș); Jucătorul meciului: Cosmin Neagu.

VEZI cele șapte goluri ale meciului de la Bacău:

Articol scris de Horia ALEXOAE
Video: SC Bacău

Autori: Horia Alexoae, Marius ANGHEL Publicat: 03 May. 2015, 04:22 Actualizat: 04 May. 2015, 14:21 Campionat
Pe aceeași temă