VIDEO | Academica și-a luat revanșa în fața Bacăului și s-a apropiat de lider. „Nu există presiunea ocupării locului I”

Marius ANGHEL 06 Apr. 2015, 13:45 Campionat

Academica Argeș s-a impus cu 2-0 în prima etapă a play-off-ului Seriei I, sâmbătă, pe teren propriu, în fața echipei SC Bacău și s-a apropiat la cinci puncte de liderul FC Voluntari, care a obținut o remiză cu CF Brăila, scor 1-1. Ambele goluri ale partidei de la Pitești au fost marcate în repriza secundă de Vezan și Pușcaș după ce inițial Stancu a ratat a lovitură de pedeapsă.

După înfrângerea înregistrată în penultima etapă a returului la Bacău, scor 1-2, Academica și-a luat în serios adversarul pe care l-a reîntâlnit chiar în debutul play-off-ului. Jucătorii lui Ciprian Urican au început în forță jocul de la Pitești și au ratat două șanse bune de a deschide scorul în primul sfert de oră. Mai întâi Kone (12) a șutat puternic din afara careului, dar Petrariu a respins cu greu în aut, iar mai apoi, după un corner, Guerra (12) a ratat de puțin ținta cu o lovitură de cap. Jocul s-a liniștit apoi, singurul lucru notabil fiind accidentarea lui Sergiu Popovici în minutul 35 și înlocuirea sa cu Cristi Pușcaș, jucător care în repriza a doua avea să și marcheze.

La reluare, gazdele au mutat ofensiv prin introducerea lui Vezan în locul lui David și aportul mijlocașului creativ s-a simțit. Presiunea creată la poarta lui Petrariu s-a văzut în minutul 53, atunci când Guerra a reluat cu capul din câțiva metri la colțul scurt, însă nu l-a putut învinge pe goalkeeper. Tot spanionul a fost la originea penalty-ului scos de Academica la hențul lui Lozneanu, dar nefructificat de Stelian Stancu (59). Mijlocașul a bătut direct pe centrul porții și Petrariu n-a avut emoții în a respinge.

A fost ultima situație mare de gol înainte ca cei doi jucători introduși până atunci pe teren să marcheze și să asigure Academicii victoria. Vezan (66) a fost primul care a spart gheața direct dintr-o lovitură liberă de la 17 metri trimisă la vinclu, iar la mai puțin de 10 minute Pușcaș (74) să își treacă și el numele pe lista marcatorilor. Kone a trecut de Pungă, a centrat în fața porții, acolo de unde Pușcaș a îndeplinit o simplă formalitate.

La finalul meciului de sâmbătă, antrenorul Ciprian Urican a spus că jocul acesta a fost mai greu față de cel pierdut la Bacău. „A fost un meci dificil, mai greu decât cel pierdut cu 1-2, în campionat, în fața aceluiași adversar. Am început ceva mai greu, pentru că nu am avut destulă viteză de circulație a elevilor mei, dar în repriza a doua, după modificările tactice pe care le-am făcut, jocul s-a schimbat și cred că puteam să mai înscriem. Este bine și așa. Mă bucură faptul că echipa a dovedit stăpânire de sine, după ratarea acelui penalty. Nu există presiunea ocupării locului I, la noi nici vorbă despre așa ceva, pentru că atitudinea conducerii este una profesionistă, avem toate drepturile la zi. În România, când lucrurile nu merg, banii nu mai vin la timp, condițiile nu mai sunt aceleași, dar nu este cazul și la noi! Trebuie să jucăm, să avem evoluții frumoase și eficiente în toate partidele din play-off, iar la final vom vedea câte puncte vom avea și dacă vom depăși Voluntariul sau nu”, a declarat tehnicianul echipei Academica.

Piteștenii au profitat de celelalte rezultate înregistrate în play-off și s-au apropiat la cinci puncte de liderul FC Voluntari și și-au mărit avantajul la nouă puncte față de locul trei ocupat de Rapid CFR Suceava.

În runda următoare, Voluntariul merge la Bacău, Academica joacă la Buzău, iar Suceava la Brăila.

ACADEMICA ARGEȘ PITEȘTI    2
SC BACĂ‚U                0

Vezan ”66, Cr. Pușcaș ”74

C. Lungu – Al. David (Vezan ”46), Vițelaru, Fl. Popa (cpt.), Sg. Popovici (Cr. Pușcaș ”35) – Vențer, St. Stancu, Ispir, Deletic – H. Kone, Guerra (S. Chițu ”74)
Rezerve neutilizate: Boșneag – D. Buia, A. Nițu, Val. Munteanu
Antrenor: Ciprian Urican
Penalty ratat: St. Stancu (59)

Petrariu – Mihălachioae, I. Ursu, Lozneanu (cpt.), Sascău (Drugă ”81) – Căinari, L. Dumitriu, Adăscăliței, Pungă (Strugariu ”78) – C. Neagu (Curiliuc ”71), Vraciu
Rezerve neutilizate: E. Savu – A. Burcă, Luncanu, Țuțu
Antrenor: Cristian Popovici

Stadion: „Nicolae Dobrin” (Pitești); Spectatori: 200; Arbitru: Eduard Ioniță (Constanța); Asistenți: Vasile Dan Popescu (Buzău) și Daniel Vlase (Slobozia Conachi); Jucătorul meciului: Ovidiu Vezan.

Foto: Andrei Zevedei
Video: SC Bacău

Marius ANGHEL 06 Apr. 2015, 13:45 Campionat
Pe aceeași temă