Victorie sau Liga 3 pentru Știința! Kerezsy: „Ne agățăm de fiecare șansă. Dacă batem ASU Poli, păstrăm șanse de a ne menține în Liga a 2-a”

Marius ANGHEL 11 May. 2018, 18:03 Campionat
Victorie sau Liga 3 pentru Știința!** Kerezsy:

Ultimele două înfrângeri, 1-2 cu UTA pe teren propriu și 0-1 la Motru, cu Pandurii, două contracandidate la evitarea retrogradării, au complicat dramatic situația Științei Miroslava în liga secundă. Chiar și în aceste condiții, echipa ieșeană încă mai păstrează șanse de a se menține în Liga a 2-a, asta și pentru că principalele contracandidate au călcat și ele strâmb în ultimele runde. De acum înainte, însă, orice pas greșit făcut de Știința înseamnă, practic, retrogradarea în Liga a 3-a.

De acest lucru este convins și antrenorul Adrian Kerezsy, care se agață alături de elevii săi de orice punct pentru a menține intacte șansele de evitare a retrogradării. În ciuda situației critice, un succes cu ASU Poli Timișoara, sâmbătă, la Uricani, ar menține Știința în grafic, cu condiția ca victoria să fie dublată cu alte trei puncte în „intermediara” de miercuri, cu Sportul Snagov.

„Toate meciurile sunt decisive de acum înainte pentru noi. Încă mai sperăm, chiar dacă este foarte greu. Luptăm până la capăt. Nu am mai câștigat de multe meciuri, de la acea victorie cu Mioveni și băieții sunt dornici să obțină cele trei puncte. Avem în față o săptămână de foc, cu trei meciuri cruciale pentru noi. Dacă obținem maximum de puncte, putem spera la evitarea retrogradării. Dar, cel mai important este primul meci. Pentru a continua să sperăm, trebuie să câștigăm cu ASU Poli Timișoara, apoi ne putem gândi și la celelalte partide. Dacă luăm trei puncte cu Timișoara, ne agățăm apoi de fiecare șansă, pentru că mai rămân în joc 12 puncte”, a declarat Adrian Kerezsy.

Tehnicianul încearcă să-și remonteze psihic jucătorii și face apel la divinitate pentru ultimele meciuri din acest sezon. „Încerc să-i remontez psihic pe jucători după ultimele înfrângeri, pentru a da totul să luăm cele trei puncte în meciul de sâmbătă, cu ASU Poli. Sper să avem și mai multă șansă decât în meciurile anterioare. Poate spargem și ghinioanele și reușim să înscriem, pentru că în multe meciuri am pierdut nemeritat, după ce am ratat din toate pozițiile”, a mai spus Kerezsy.

Meciul Știința Miroslava – ASU Poli Timișoara, contând pentru etapa a 34-a a Ligii 1, se va disputa la Uricani, sâmbătă, 12 mai, de la ora 13:00. Partida a fost devansată cu două ore la solicitarea echipei oaspete, pentru a permite galeriei lui ASU să ajungă la stadion. Asta pentru că trenul Timișoara – Iași ajunge în gara din Capitala Moldovei cu puțin timp înainte de ora 11:00.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Marius ANGHEL 11 May. 2018, 18:03 Campionat
Pe aceeași temă