Victorie reconfortantă pentru lider în prima rundă de play-off. ACS Poli își ia avânt după succesul cu „Oli”

Timișorenii au început faza a II-a a Ligii a II-a cu un succes categoric în fața locului 6, Olimpia Satu Mare. ACS Poli a avut doar 1-0 la pauză prin penalty-ul transformat de Pedro Henrique, dar a zburdat în partea secundă în fața unei echipe parcă obligate să fie pe teren. Elek și Bărbuț au dus firesc scorul la unul de neprezentare pentru vizitatori. 3-0 și alb-negrii sunt deja cu un pas în Liga I.

Primul meci de play-off de pe „Dan Păltinișanu” nu s-a bucurat de o asistență numeroasă. Gazdele nu au părut să fie inhibate de acest aspect și deschideau scorul după 13 minute. „Oli” a fost pedepsită după intervenția lui Șuta asupra lui Belu, undeva la marginea careului mic, aproape de tușă. Brazilianul Pedro Henrique transforma cu siguranță pentru 1-0. Imediat putea fi 2-0 dar reușita lui Elek a fost anulată pe motiv de ofsaid.

VEZI O GALERIE FOTO DE LA ACS POLI TIMIȘOARA – OLIMPIA SATU MARE 3-0

Timișorenii au atacat în continuare dar nu foarte convingător, mai mult, în minutul 31 Boldea și-a pus puțin public în cap, irosind șansa creată de Bărbuț cu o împiedicare chiar în fața porții. La pauză avea să fie schimbat de Alexa. Golgheterul Pedro a mai ratat o șansă și pe finalul primei părți sătmărenii au avut o șansă mare. Pap a degajat slab, balonul recuperat rapid a ajuns la Bujor, care l-a întins serios, dar tânărul din poartă s-a revanșat cu un reflex bun. Emoții a avut și la cornerul rezultat, noroc că Heil a trimis peste poartă.

Repriza secundă, la discreție

În partea a doua ardelenii au părut să fie primii care fac pasul înapoi, în ciuda faptului că erau în dezavantaj. Gazdele nu s-au lăsat invitate. Doar Sălăgeanu a mai amenințat serios buturile adverse. ACS Poli avea să se desprindă după o modificare care anunțat de asemenea conservare, ce-i drept „Chirurgul” a rămas pe bancă fără alți atacanți autentici.

Doman, intrat în locul lui Pedro Henrique, a centrat la o „liberă” în minutul 64, balonul a sărit până la urmă la Elek dintr-o respingere iar fostul vârf al Tărlungenului a catapultat balonul în plasă din afara careului. Șuta fiind surprins deși mingea nu a venit chiar pe colț. Din acel moment cărțile au fost aruncate.

Amfitrionii și-au dat drumul la joc, Doman are două șanse, una din foarfecă, pentru ca scorul final să fie stabilit dintr-un nou „assist” al său. La o fază trei contra unu din minutul 78, balonul a circulat pe traseul Doman-Elek-Doman, pentru ca mijlocașul să devieze la Bărbuț spre stânga. Tânărul atacant nu a iertat și a făcut 3-0.

Victoria de azi înseamnă și o distanțare la opt puncte de Reșița pentru timișoreni. Metalul remizând acasă cu Mioveni și fiind acum la egalitate cu FC Olt. Astfel, după câteva jocuri mai puțin convingătoare în primăvară ACS Poli pare din nou desprinsă în câștigătoare salutară a seriei.

ACS POLI TIMIȘOARA – OLIMPIA SATU MARE 3-0 (1-0)
Pedro Henrique ”13 – pen., Elek ”65, Bărbuț ”78

Pap – Belu, Melinte, Cânu, G. Neagu – Ov. Petre (cpt.) – Bărbuț (Fl. Nanu ”82), S. Keita, Cr. Boldea (Poparadu ”46) – Pedro Henrique (Doman ”63), Elek
Rezerve neutilizate: Haidău – Bocșan, Trandu, Al. Lazăr
Antrenor: Dan Alexa

Șuta – D. Muntean, Micaș, Heil, Iuhas (cpt.) – R. Rus (Dunca ”71), Villand, Onicaș, Bg. Faur (Feier ”59) – Sălăgeanu – Bujor (D. Lukacs ”46)
Rezerve neutilizate: Anca-Trip – Svarczkopf, Mărkuș, Selagea
Antrenor: Tiberiu Csik

Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara); Spectatori: 400; Arbitru: Florin Mihai Marcu (Oradea); Asistenți: Ferencz Tunyogi (Zalău) și Marius Bălan (Dej).; Jucătorul meciului: Cristi Bărbuț

Sursa: Sport9

Pe aceeași temă