Victorie norocoasă

24 Oct. 2011, 16:03 Campionat

În cazul unui eșec, Gaz Metan s-ar fi aflat pe loc retrogradabil, dar victoria obținută în extremis cu FC Maramureș Baia Mare i-a urcat pe olteni tocmai pe 7 în clasament. Eroul partidei de pe „Municipal” a fost Laurențiu Boroiban. Intrat pe teren în minutul 11, după ce Adrian Olah s-a accidentat, atacantul craiovean a izbutit hat-trick-ul prin care echipa severineană a pus capăt seriei de patru înfrângeri și a salvat scaunul antrenorului Cosmin Bodea.

Gaz Metan a dezamăgit însă prin prestația din teren. Fără căpitanul Vigariu, oltenii s-au văzut conduși în minutul 36, prin șutul deviat al lui Gego. Boroiban a egalat în minutul 51, cu o lovitură de cap, dar oaspeții au revenit în avantaj peste un sfert de oră. Atacantul Gego a fost faultat în careu și portarul Bota a executat cu siguranță lovitura de la 11 metri. Deși FC Maramureș părea că se îndreaptă spre victorie, Boroiban a înscris două goluri în ultimele minute și Gaz Metan a obținut trei puncte la care nu mai sperau nici cei mai optimiști spectatori.

„Am fost aproape de victorie, dar gazdele au marcat trei goluri printr-un un jucător care fusese exclus din lot înaintea meciului!”, a spus antrenorul oaspeților, Romulus Buia, contrazis de Bodea. „Boroiban n-a fost exclus din lot. Astea sunt vorbe scoase pentru a destabiliza echipa! Boroiban n-a prins lotul cu Bistrița. Am încercat să-l motivez. Am fost supărat pe el la începutul sezonului, fiindcă are calități, dar trebuie să facă și niște sacrificii”, a explicat Bodea

„Suntem sado-masochiști”

Cosmin Bodea a fost nemulțumit și la acest meci de greșelile din defensivă. „Mă bucur că am reușit să câștigăm cele trei puncte și că am trecut peste pragul psihologic, care a apăsat echipa în ultima lună. Totodată, mă bucur că am revenit după ce am fost conduși, dar sunt inexplicabile greșelile din prima repriză, în special cele din banda stângă. A mai fost și neglijența la faza penaltiului, din partea secundă. Facem unele greșeli impardonabile, pe care nici la juniorii de la grupele mici nu le vezi”, a declarat Bodea.

Acesta este convins că echipa sa va reveni în fruntea clasamentului, după ce în etapa a IV-a era pe locul secund, fără gol primit. „Probabil suntem sado-masochiști. Ne place să suferim. Trăim periculos și nu cred că și-ar fi dorit cineva să fie în pielea mea. S-a mai întors roata și înspre noi. La Bistrița noi am condus și am pierdut pe final. Cu această victorie de moral sper să ne revenim încet-încet. Sunt convins că altul va fi parcursul echipei de acum înainte. A fost un meci crucial pentru noi. Era păcat de munca pe care am depus-o până acum”, a precizat Bodea.

Poiană, regretat de Bodea

Unul dintre cei mai buni jucători ai meciului a fost mehedințeanul Cristian Poiană, de la FC Maramureș. Refuzat în vară de Bodea, mijlocașul de 23 de ani a semnat cu „U” Cluj, care l-a împrumutat ulterior la Baia Mare, unde a devenit pionul echipei. „Poiană e un jucător foarte bun și nu știu cum de n-a fost oprit de Gaz Metan. Pe mine mă bucură că joacă acum pentru noi, fiindcă o face foarte bine și e foarte util echipei. În fiecare meci iese în evidență. Sper să-l avem și în retur în lot”, a declarat Buia. „La cum a jucat în acest meci, trebuie să recunosc că Poiană merita să joace la Gaz Metan Severin”, a admis Bodea.

„Dreptate pentru Știința”

La începutul partidei, galeria Ultras Severin, din rândurile căreia fac parte și câțiva membri ai facțiunii „Legiunea XIII Gemina”, a afișat un banner, cu mesajul „Dreptate pentru Știința”. Suporterii severineni și-au demonstrat încă o dată susținerea pentru Universitatea Craiova în lupta cu FRF, după ce la meciurile precedente scandaseră împotriva lui Mircea Sandu și Dumitru Dragomir.

Gaz Metan Severin – FC Maramureș Baia Mare 3-2 (0-1)
Laurențiu Boroiban ’51 ’84,’89 / Alexandru Gego ’36, Alin Bota ’77 (pen.)

Ștețca – Mitic (cpt), Bălău, Cosic, Rusu – Neacșa, Olah (’11 Boroiban), Vârtic (’81 Coțan), Șaim (’40 Mirescu) – Bițiș, Vancea
Antrenor: Cosmin Bodea

Bota (cpt) – Oltean, Faye, Hodor, Duruș – Achim, Fritea, Poiană, Pop (’68 Negrea) – Deac (’62 Urs), Gego (’86 Toma)
Antrenor: Romulus Buia

Stadion „Municipal” (Dr. Tr. Severin), spectatori 600
Arbitri: Cristina Bujor (București) – Claudiu Florea (Pitești) și Florin Pucheanu (Ulmi)

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

24 Oct. 2011, 16:03 Campionat
Pe aceeași temă