Victorie mai clară decât o arată scorul: 3-1 cu liderul!

Marius ANGHEL 24 Nov. 2013, 11:53 Campionat
Victorie mai clară decât o arată scorul:** 3-1 cu liderul!

Sub privirile a aproximativ 200 de spectatori printre care și omul de afaceri Florin Cârligea (fostul patron de la Viitorul Însurăței), CF Brăila a făcut sâmbătă dimineață cel mai bun meci al ei de pe teren propriu din actualul sezon, împotriva liderului seriei întâi a ligii a doua, FC Clinceni!

Gruparea antrenată de Alin Pânzaru a repetat evoluția evoluția foarte bună din partida din tur de la Clinceni, și a reușit să se impună la Brăila cu scorul de 3-1 (2-0) după ce la Clinceni meciul s-a încheiat cu scorul de 3-3 ilfovenii fiind egalați în minutul 90+4! În aceste condiții putem afirma că CF Brăila este până acum singura echipă care care a luat patru puncte liderului în acest campionat, și acum brăilenii așteaptă cu mari speranțe venirea unui investitor la gruparea de pe malul Dunării, care poate fi chiar Florin Cârligea!

Meciul de pe „Municipal”-ul brăilean a debutat cu un șut a lui Frunză de la 25 de metri care a trecut la o palmă de vinclul porții apărate de Bolboașă (min. 4), după care Câmpeanu și Ochia s-au dat cap în cap fiind necesară intervenția medicului (min. 15)! Chiar și cu salariile neprimite din luna iulie (!), brăilenii au controlat meciul cu autoritate, prilej pentru spectatorii din tribune să se întrebe cine este liderul, pentru că oaspeții nu au avut în prima repriză (practic) niciun șut pe spațiul porții apărate de Comănescu! Scorul a fost deschis de către Dima, care a „prins” un voleu senzațional de la marginea careului de 16 metri și l-a lăsat fără replică pe Bolboașă: 1-0 (min.25). Brăilenii au continuat presingul la poarta oaspeților, și în minutul 35 s-a făcut 2-0: Câmpeanu a profitat din plin de o gafă de proporții a lui Straton și Arman Karamyan la marginea careului, brăileanul a pătruns în suprafața de pedeapsă și cu un șut plasat de pe la vreo 14-15 metri a modificat tabela: 2-0!

Odată cu debutul părții secunde, Frunză mai prinde un „trasor” de la 25 de metri, dar mingea ocoloște (iarăși) vinclul porții oaspeților. Dar în minutul 53, la primul șut pe spațiul porții lui Comănescu, oaspeții reușesc să reducă din handicap: a fost o lovitură liberă de pe la 20 de metri executată de Stancu, iar mingea s-a dus exact lângă bara dreaptă a portarului brăilean care s-a lovit de stâlpul porții în tentativa lui de a bloca mingea: 2-1! Apoi brăilenii au revenit la conducerea jocului, iar Bolboașă a respins de la încheetura barelor lovitura liberă de la 17 metri executată de Necoară! În minutul 60 Dima face o preluare de mare jucător la 18 metri de poartă, însă șutul acestuia se duce pe lângă colțul lung a porții ilfovene.

Conform cursului de până atunci al meciului, brăilenii vor reuși să marcheze și golul care a stabilit scorul final în minutul 66: Neagoe a aruncat o minge la marginea careului advers, acolo unde se afla Câmpeanu, care trimis cu capul peste Bolboașă de la 16 metri: 3-1! Până la finalul meciului brăilenii au făcut deliberat „pasul înapoi” permițând oaspeților să domine mijlocul terenului dar tot degeaba. Chiar și așa tot brăilenii au avut ocaziile gol ratate cu seninătate de Neagoe (min. 80), Necoară (83) și Ciocâlteu (89). Oaspeții au avut și ei sanșa golului doi în minutul 90+3, dar Ivan a respins de pe linia porții „capul” lui Nițu!

La finalul partidei spectatorii brăileni și-au aplaudat frenetic favoriții după această frumoasă victorie (ultimul succes al CF Brăila data de pe 19 octombrie) și acum toată lumea speră că gruparea brăileană va reuși să iasă din colapsul financiar în care se află de o bună perioadă de timp! Și nu este exclus ca salvarea echipei să vină chiar de la Florin Cârligea!

Pentru brăileni urmează acum un meci foarte greu pe terenul echipei CSMS Iași, iar CF Brăila se va deplasa în Copou din postura de ocupantă a locului 10 cu 11 puncte!

CF Brăila – FC Clinceni 3-1 (2-0)
Dima (25), Câmpeanu (35, 66) / Stancu (53)

Comănescu – Spiridon, Ivan, Ignat, Necoară – Bosoi (88 Olenic), Ochia, Neagoe, Frunză (81 Ciocâlteu) – Dima (78 Iordache), Câmpeanu. Antrenor: Alin Pânzaru

Bolboașă – David (46 Mbella), Nițu, Straton (46 Dragomir), Arman Karamyian – Pătrașcu, Stancu, Pușcaș, Arvazd Karamyan – Konyeha (78 Roșu), Pălimaru. Antrenor: Valentin Bădoi

   Cartonașe galbene: Comănescu, Câmpeanu/ Nițu, Stancu
   A arbitrat excent Cristian Dumitrică (Craiova) ajutat la cele două tușe de asistenții Ionuț Babadac (Alexandria) și Gabriel Cătană (Târgoviște).

Articol scris de Marcel Sânpetru

Marius ANGHEL 24 Nov. 2013, 11:53 Campionat
Pe aceeași temă