Victorie la debut pentru echipa lui Iordănescu jr.

Marius ANGHEL 08 Sep. 2013, 11:03 Campionat
Victorie la debut** pentru echipa lui Iordănescu jr.

În etapa inaugurală a noii ediții din Liga II de fotbal, ASA Târgu-Mureș a învins pe teren propriu cu scorul de 1-0 formația CS Metalul Reșița. Unicul gol al partidei a fost înscris de căpitanul Szilagyi Lorand, care a transformat în minutul 59 o lovitură liberă de la 25 de metri.

Partida a fost una aprig disputată, dar cu puține faze de poartă. Reșițenii au început mai bine partida, cu patru minute în care au masat echipa mureșeană în propriul careu. Caparco respinge de lângă bară al doilea corner consecutiv, executat direct pe poartă. Jocul s-a echilibrat în continuare, dar situațiile clare de gol au întârziat să apară. În minutul 22, o lovitură liberă cu destinația Hanca este interceptată de portarul Pascl. Primul șut pe poartă îl înregistrăm în minutul 36, autor Cioinac, dar portarul reșițenilor n-a avut mari emoții. După două minute, acesta a respins de sub transversală șutul de la 40 de metri a lui Buhuși. Reșițenii au astat mai bine la capitolul posesie, dar nu au putu găsi breșe spre poarta lui Caparco. O altă fază bună putea avea finalitate în minutul 40, dar Bumba, scăpat spre poarta adversă este blocat la timp și repriza se încheie fără modificări pe tabelă.

Repriză mai bună a gazdelor

După pauză, mureșenii au jucat mult mai motivați, dar mingile aruncate la bătaie nu le-a oferit situații clare de a deschide scorul. Acest lucru s-a petrecut totuși în minutul 59, când Szilagyi a trimis pe colțul portarului peste zid din lovitură liberă. Jocul s-a animat, mureșenii au prins mai mult curaj, dar Crețu este blocat la o minge interceptată de același Szilagyi.

În minutul 70, Bumba este aproape de 2-0, dar lovitura liberă este respinsă de portarul reșițenilor. Au urmat câteva incursiuni ale oaspeților, mici erori în defensiva mureșeană, cu emoții la poarta lui Caparco, dar rămase fără rezultat pe tabelă. O ultimă ocazie a avutâ din nou Bumba, în penultimul minut al prelungirilor, dar acesta a șutat slab de la marginea careului. Jocul se încheie cu trei puncte în favoarea echipei lui Edi Iordănescu, după un nou joc în care echipa mureșeană a reușit să încheie fără gol primit.

Pentru ASA urmează trei meciuri consecutive în deplasare: cu Sănătatea Cluj, marți, 10 septembrie, în Cupa României, apoi la Arad, cu UTA și la Satu Mare.

ASA TÂRGU MUREȘ
METALUL REȘIȚA
1-0

L. Szilagyi ”59

Caparco – Homei, Vârtic, Patriche, Szilagyi (cpt.) – Al. Dan, Cioinac – Bumba, Hanca (Buhăescu ”60), Buhuși (Anițoiu ”90), A. Crețu (A. Roman ”76)
Antrenor: Edward Iordănescu

Pascal – Tomozei, Plecanciuc, Cr. Apostol, Vătăjelu (cpt.) – A. Neagoe, Breșneni – Oară (Oct. Vasile ”64), Ad. Stoica, I. Szabo (Liuba ”77) – M. Enciu (S. Mureșan ”71)
Antrenor: Alexandru Pelici

 VEZI o GALERIE FOTO de la meci

În etapa a II-a, roș-albaștrii vor juca în deplasare la Arad, cu UTA. Până atunci, marți, 10 septembrie, de la ora 16.30, ASA Târgu-Mureș va întâlni în deplasare pe Sănătatea Cluj, în turul V al Cupei României Timișoreana.

Articol scris de Mihai VEREȘ

Marius ANGHEL 08 Sep. 2013, 11:03 Campionat
Pe aceeași temă