Victorie in extremis a băcăuanilor în fața lanternei

Mihai Andries 22 Mar. 2014, 16:40 Campionat

Sport Club Bacău rămâne în cărți pentru calificarea în play-off după o victorie chinuită obținută în fața lanternei roșii a seriei, Dunărea Galați. Trebuie, însă, spus că gruparea dunăreană arată cu totul altfel față de prima parte a campionatului, chiar dacă se confruntă cu mari probleme financiare. Antrenorul Costel Enache a acuzat arbitrajul și a avut doar parțial dreptate fiindcă, la vizionarea fazei golului victoriei după joc, s-a ajuns la concluzia că faza a fost corectă.

Primul sfert de oră al partidei a fost unul destul de intens, cu acțiuni periculoase de ambele părți și cu Bogdan Rusu și Bâtfoi neinspirați în fața porții adverse. „Furtuna” s-a terminat rapid, iar următoarea fază notabilă a apărut abia în minutul 37 și a dus la deschiderea scorului: Căinari a luat o acțiune pe cont propriu în aripa dreaptă, a pătruns în care și, după un dribling de efect, a înscris cu un șut plasat, la colțul lung. Bucuria gazdelor a durat doar 6 minute, fiindcă Bâtfoi a egalat cu un șut plasat de la 14 metri, la capătul unui contraatac tăios al oaspeților.

În debutul mitanului secund, a ieșit la rampă arbitrul Rusandu, care l-a eliminat cu ușurință pe gălățeanul Matei, după ce i-a arătat al doilea cartonaș galben pentru un fault de joc. Deși aflați în superioritate numerică, băcăuanii au avut o singură ocazie clară, în minutul 52, când Bogdan Miron a respins in extremis șutul din apropiere al lui Burcă. Golul victoriei a venit cu șase minute înainte de final, când Bogdan Rusu, scos din ofsaid de fundașul dreapta al Dunării, a scăpat singur și a marcat cu un șut precis, din mijlocul careului gălățean. Costel Enache a protestat vehement, fără niciun folos, iar lanterna se întoarce acasă cu tolba goală dintr-o deplasare de unde spera să plece cu măcar un punct.

SC BACĂ‚U: Petrariu – Luncanu (65 Sascău), Burcă, Adăscăliței, C. Miron (57 Mihălăchioae) – Căinari (77 Curiliuc), Cl. Tudor, Taban, Hurdubei – B. Ungureanu, B. Rusu. Antrenor: Viorel Tănase.

DUNĂ‚REA: B. Miron – Blănaru, I. Ursu, Stelian Cucu, Sorin Cucu (54 L. Radu) – Vraciu, Sfrijan, V. Ion, Çenk (67 Gohoreanu) – Bâtfoi, M. Matei. Antrenor: Costel Enache.

Cartonașe galbene: Burcă (min. 78) / M. Matei (min. 33, 47), Sorin Cucu (min. 39), V. Ion (min. 60).
Cartonaș roșu: M. Matei (min. 47).
Arbitru: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe); Asistenți: Iulian Radu și Vlad Bârleanu (ambii din București).
Spectatori: 300.

Articol scris de Horia ALEXOAE
Foto de Dan DUȚĂ‚

Mihai Andries 22 Mar. 2014, 16:40 Campionat
Pe aceeași temă