Victorie importantă pentru supraviețuire

22 Apr. 2012, 20:38 Campionat

FC Olt Slatina a câștigat o primă bătălie în lupta pentru evitarea retrogradării. Gruparea pregătită de Dan Oprescu s-a impus cu scorul de 3-1, pe teren propriu, în duelul cu FC Maramureș. În urma succesului înregistrat, alb-vișiniii părăsesc zona fierbinte a clasamentului, aflându-se deasupra liniei retrogradării.

Pentru a păstra șanse în lupta pentru evitarea retrogradării, o victorie în duelul cu FC Maramureș era capitală. Prin urmare, FC Olt Slatina a început partida cu un pressing avansat, iar în minutul 28 Melcea a ratat o ocazie imensă de a deschide scorul. Singur cu portarul, a ratat de la 7 metri, Lovasz reușind să rețină în doi timpi.

Rămasă în inferioritate, după ce Crușoveanu a primit al doilea galben, pentru un fault la 20 de metri de poartă, o parte din vină revenindu-i și lui Bogdanovici, care și-a scăpat adversarul (min. 32, scor 0-0), FC Olt a luptat, iar în minutul 43, Bancu aduce o răsturnare spectaculoasă. Mijlocașul stânga obține penalty și eliminarea fundașului Istrofor, avertizat cu al doilea galben. Andrei David transformă cu siguranță lovitura de la unsprezece metri, iar alb-vișiniii intră în avantaj la cabine.

Alb-vișiniii se desprind în actul secund

La fel de montați după ieșirea de la vestiare, alb-vișiniii au trecut pe lângă majorarea scorului la cinci minute după reluarea partidei, însă balonul expediat de Pavel din interiorul careului s-a scurs pe lângă bara porții goalkeeper-ului băimărenilor. Căpitanul avea să-și ia revanșa peste doar două minute. După o lovitură liberă executată de Chiriță de pe flancul stâng, Burcea reia pe spate până la Pavel, care trimite în plasă, la colțul lung (min. 52). Oaspeții au avut o ocazie notabilă prin Negrea, însă șutul acestuia pe jos de la 10 metri a fost reținut de Bordea (min. 66).
Fundașul central Adi Lengyel a fost aproape de gol, balonul deviat cu capul după un corner executat de Andrei David trecând puțin pe lângă bară (min. 71). Mijlocașul stânga Nicușor Bancu a adus liniștea. Acesta a luat pe cont propriu o acțiune personală, iar după o incursiune de 40 de metri, a șutat spectaculos din interiorul careului, în vinclul porții lui Lovasz (min. 77).

Oaspeții au redus din diferență prin Roman, care a executat perfect o lovitură liberă de la 20 de metri (min. 85).

FC Olt: Bordea, Bogdanovici, Irimescu, Crușoveanu, Giurcă, Chiriță (min. 68 Corneanu), Pavel (cpt.), Andrei David, Melcea (min. 35 Lengyel), Bancu, Burcea (min. 75 Dragalina).

FC Maramureș: Lovasz – Durus, Istrofor, Toma (capitan), De Rosa – Deac (min. 54, Filip), Hodor (min. 51, Faye), Negrea, Roman – Pop, Dragos (min. 47, Tanasa).

Foto: Alexandru VÎRTOSU
22 Apr. 2012, 20:38 Campionat
Pe aceeași temă