Victorie de moral obținută în inferioritate numerică! Buhăescu deblochează mini-criza de la FC Argeș după succesul cu Sportul Snagov

Marius ANGHEL 24 Sep. 2017, 13:13 Campionat

După două înfrângeri consecutive suferite în partidele cu ASA Târgu Mureș și Dacia Unirea Brăila, fotbaliștii de la FC Argeș s-au mobilizat exemplar în etapa a 9-a și au reușit să obținută o victorie care le întrerupe seria negativă. Echipa pregătită de Iordan Eftimie a reușit să se impună cu 1-0 în confruntarea de sâmbătă dimineață, de pe propriul teren, cu Sportul Snagov, o echipă destul de incomodă.

Disputa din Trivale a fost una destul de echilibrată și a avut un ritm destul de bun, dar și nerv. Încă din primele minute ale partidei, alb-violeții au încercat să pună presiune pe adversar, însă oaspeții au fost foarte aproape de deschiderea scorului în două rânduri, prin Braga (23) și Lică (25). Piteștenii au amenințat poarta lui Anca Trip prin David Andrei (27) și Buhăescu (32), însă, de fiecare dată, portarul ilfovenilor a reușit să îndepărteze pericolul.

După pauză, echipa Piteștiului a crescut presiunea pusă pe adversar și a reușit să deschidă scorul prin Vasile Buhăescu (63). Experimentatul atacant a fost omul potrivit la locul potrivit, transformând în gol o minge respinsă în față de Anca Trip.

Bucuria gazdelor nu a durat decât câteva minute. Argeșenii au rămas în zece oameni după ce mijlocașul Ionuț Șerban (65) a văzut al doilea galben și implicit cartonașul roșu. În inferioritate numerică, FC Argeș a închis bine culoarele spre poarta lui Nicușor Grecu și a încercat să dea lovitura pe contraatac. Gazdele au avut două șanse de a majora diferența pe tabela de marcaj, însă Dorinel Oancea și Ionuț Năstăsie (84) au greșit ținta de fiecare dată.

Succesul cu ilfovenii este foarte important pentru alb-violeți, care au luat o importantă gură de oxigen înaintea partidei de la sfârșitul săptămânii cu Chindia Târgoviște, una care se anunță încă de pe acum  foarte grea, având în vedere că târgoviștenii s-au impus mai mereu în ultimul timp în fața piteștenilor.

Cele trei puncte câștigate de către Andrei David&.co au adus liniște la echipa din Trivale, care era în corzi după eșecurile cu ASA Târgu Mureș și Dacia Unirea Brăila.   

Grecu remarcat

Mijlocașul Robert Grecu a făcut un joc destul de bun contra celor de la Sportul Snagov. Evoluția piteșteanului a fost remarcată atât de antrenorul oaspeților, Valeriu Răchită, cât și de secundul piteștenilor, Iulian Crivac. „Grecu este un jucător de viitor, cu calități individuale foarte bune. Mai rar vezi fotbaliști care scot cu mare ușurință adversarul din joc. Vrem să creeze panică mai mare în apărările adverse”, a spus Iulian Crivac.

Buhăescu, la primul gol

Atacantul Vasile Buhăescu a reușit primul gol în tricoul lui FC Argeș. Vârful venit acum câteva etape de la Juventus București a făcut un joc bun cu Snagovul, iar evoluția acestuia a fost încununată și cu un gol care a adus trei puncte foarte importante în visteria grupării argeșene.

Pentru evoluția cu Sportul Snagov, Buhăescu a fost aplaudat la scenă deschisă de cei aproape 1500 de spectatori care au asistat la partida din Trivale.

FC ARGEȘ – SPORTUL SNAGOV   1-0
Vasile Buhăescu 63′

N. Grecu – D. Oancea, Vișa, Șerbănică, Ct. Stan – I. Năstăsie, I. Șerban, R. Costin (cpt.), D. Andrei (Andr. Panait 67′) – Buhăescu (C-tin. Stoica 86′), R. Grecu (Ct. Barbu 90′)
Rezerve neutilizate: Oct. Popescu – Nilă, Albu, Tofan
Antrenor: Iordan Eftimie
Eliminat: Ionuț Șerban 65′ (cumul de cartonașe galbene)

Anca Trip – Șt. Vlădoiu, V. Lică, I. Șerban, Bg. Stancu – Al. Radu (cpt.)(Voineag 79′), Cr. Munteanu (Neață 67′) – Braga, Borțoneanu (Alin Manea 61′), Bustea – L. Dobre
Rezerve neutilizate: Fila – Cornea, Al. Rusu, Al. Ionescu
Antrenor: Valeriu Răchită

Stadion: „Nicolae Dobrin” (Pitești – Argeș); Arbitru: Marius Omuț (Satu Mare); Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Andrei Nicolae Chițoiu (Timișoara).

Articol scris de Marius DUINEA
Foto: fb Fotbal Club Argeș Pitești

Marius ANGHEL 24 Sep. 2017, 13:13 Campionat
Pe aceeași temă