Victorie cu…cap

09 May. 2009, 14:05 Campionat

Ceahlăul a câștigat cu Cetatea Suceava , mai greu decât se aștepta chiar și cel mai pesimist suporter nemțean.

 

În fața unei apărări supraaglomerate, pietrenii parcă s-au temut să șuteze la poartă de la distanță și au dat impresia că vor să intre cu tot cu minge printre buturile adversarilor.

 

Mai mult, Bădescu a ratat un penalty în minutul 19, dupa ce Ailenei a căzut cu mâna pe minge, încercând să-l deposedeze prin alunecare pe Miron.

 

Arbitrul Lucian Rusandu, aproape de fază, a dictat lovitură de la 11 metri, în ciuda protestelor oaspeților, însă Rohețki a arătat tuturor de ce e căpitanul Sucevei, parând șutul plasat al lui Bădescu.

 

Repriza a doua a fost marcată de ratările lui Gafița și, în special de șutul din opt metri, în portarul Rohețki, al lui Cebotaru, din minutul 82, care a declanșat un cor de fluierături pe stadionul „Ceahlăul”.

 

Pietrenii aveau să marcheze la ultima fază, golul izbăvitor, după o lovitură executată de Sofroni, în minutul 90, până la Forminte, care a recentrat cu capul în mijlocul careului mic, de unde Cebotaru a înscris, tot cu capul.

 

De la agonie, la extaz, n-a fost decât capul internaționalului moldovean, care l-a facut pe Florin Marin să se bucure ca un copil, la final, alături de elevii săi, în fața tribunei care i-a huiduit copios în ultimile minute. Semn clar că sunt probleme în „Paradis”.
 

 

„N-a lipsit mult să plecăm cu un punct destul de mare de la Piatra Neamț. Ne-a lipsit diferența din clasament, care și-a spus cuvântul pe finalul jocului. Etapa viitoare, cu Tulcea, vom avea un joc de două ori mai greu”, a declarat la final Ioan Radu, antrenorul Cetății Suceava.
 


„Noi ne-am făcut singuri greu acest joc. În mare parte suntem promovați, deși cred că ne mai trebuie trei puncte pentru a fi siguri. Greul acestui campionat l-am dus cu 8-9 jucători, iar publicul n-a avut răbdare cu noi. Cred că la ora actuală, avem cel mai bun joc din serie”, a spus la rândul lui, tehnicianul Ceahlăului, Mihai Ionescu.

 

articol scris de Cristi Soroceanu
 

09 May. 2009, 14:05 Campionat
Pe aceeași temă