Victorie clară pentru FC Ploiești

12 Apr. 2009, 18:06 Campionat

Duminică, într-un meci contând pentru etapa a 24 a din Seria I a Ligii a 2-a, s-au întâlnit pe stadionul Voința din Ghermanesti FC Snagov și FC Ploiești. Mari favoriți, oaspeții au reușit să se impună cu scorul de 2-1, dar diferența de pe tabelă putea fi mult mai mare, atacanții ploieșteni ratând cu nonșalanță o sumedenie de ocazii.

 

Scorul a fost deschis în min 22, de către Paulinho, care a șutat din careu fără speranțe pentru Olteanu. În pofida golului înscris, consilierul ploiestenilor Marius Șumudică nu a fost mulțumit de  evoluția portughezului pe care l-a schimbat în min 43. Tabela a rămas neschimbată până la pauză, deși ambele echipe au trecut pe lângă gol, Snagovul prin lovitura liberă extrem de periculoasă a lui Gigel Ene, iar FC Ploiești prin A. Stan care a șutat slab, în brațele portarului, dint-o poziție favorabilă.

 

Repriza a doua începe cu marea ocazie a lui G. Vasile, care are posibilitatea majorării scorului, însă nimerește doar bara.  Pe fondul dominării oaspeților, Dinu Viorel II reușește să egaleze pentru Snagov în min 56, printr-o lovitură de cap din centrul careului. Pentru elevii lui Mihai Stoica bucuria nu a durat decât 4 minute, deoarece Lemnaru, introdus în teren după pauză, reușește să își readucă echipa în avantaj.  După primirea acestui gol, gazdele pică moral și nu mai reușesc să pună în pericol poarta adversă. Jucătorii lui Șumudică profită de acest lucru și își domină adversarul, Lemnaru are ocazia majorării scorului, dar ratează din poziție de unu contra unu cu Olteanu, iar Sandu îl ia la țintă și el pe portarul Snagovului din 3 metri.

 

După acest meci putem consemna prima înfrângere a lui FC Snagov pe teren propriu, echipă care în ultimele etape arată clar mentalitatea mediocră a fotbalistului român, care nu mai joacă la capacitate maximă atunci când se vede scăpat de griji. De cealaltă parte, echipa lui Șumudică reușește să se mențină în plasa Deltei Tulcea și mai speră să prindă un loc promovabil, însă jocul ploieștenilor lasă mult de dorit pentru o echipă ce se dorește în Liga I.
   

Articol scris de Gabriel MORARIU
 

12 Apr. 2009, 18:06 Campionat
Pe aceeași temă