Trică, aroganțe la adresa adversarelor Snagovului la promovare: „U Cluj e o echipă cu tradiție, cu toate că a câștigat o Cupă prin ’33”. Terenul din Ghermănești, comparat cu Wembley

Marius ANGHEL 01 Apr. 2019, 17:45 Campionat
Trică, aroganțe la adresa adversarelor Snagovului la promovare:

Sportul Snagov a pierdut locul 1 în liga secundă după ce a cedat cu 3-1 pe terenul UTA-ei, duminică. Totuși, ilfovenii au rămas pe loc promovabil direct, 2, însă antrenorul Eugen Trică a punctat că, runda viitoare, echipa sa va câștiga marele derby cu Clinceni. De asemenea, fostul jucător al CFR Cluj a fost iritat puțin de discuțiile din fotbal, cum că ar fi un câștig pentru Liga 1 dacă ar promova echipe precum „U” Cluj și Petrolul, în dauna unor formații din Ilfov.

Probabil și pentru a lua presiune de pe echipă, Trică a precizat că nu e grav că s-a pierdut la Arad. „Obiectivul rămâne același, să terminăm campionatul pe prima poziție. Suntem în grafic, se mai întâmplă să ai și meciuri de genul ăsta. Să prinzi o zi mai slabă. Dar mergem mai departe, suntem luptători. Acesta e obiectivul nostru, al staffului, al patronului, al jucătorilor. Să terminăm pe locul 1. Nu s-a întâmplat nimic. Am pierdut trei puncte după un meci foarte slab, dar se mai întâmplă. Urmeză meciul cu Clinceni, câștigăm, revenim pe primul loc”, a spus Trică despre cedarea fotolului de lider la finalul etapei a 27-a.

Clasamentul e în continuare la fel de echilibrat, cu liderul Academica la 61 de puncte, Snagovul are 59, iar apoi „U” Cluj și Chindia au câte 57 de puncte și Petrolul, cu 56. Ardelenii și elevii lui Viorel Moldovan au fost perdantele rundei, ca și Snagovul, dar Trică spune că nu e o mare problemă. „Sunt rezultate normale. Putea oricine să câștige, și U Cluj, și Petrolul. Chindia a pierdut, am pierdut și noi azi, se joacă până la final. Nu există presiune. Azi, într-adevăr, am prins o zi mai slabă”, a comentat antrenorul ilfovenilor.

Trică spune că terenul de la Ghermănești e ca cel de pe Wembley

Deranjat de criticile asupra stadionului Voința din satul Ghemănești, acolo unde Sportul Snagov își joacă meciurile de pe teren propriu, Trică a bravat. „Avem cele mai bune condiții din țară. Este cel mai un teren din țară la Ghermănești. Este un fel de Wembley. Ca să știe toată lumea, da? E cel mai bun, nu că mai bun. Clinceniul o să vină pe Wembleyul nostru și o să câștigăm meciul și o să revenim pe primul loc”, a spus, ironic și încrezător, Trică.

Ironii îndreptate mai ales spre „U” Cluj

Eugen Trică a precizat că aspectul sportiv e cel important pentru a promova, cu „săgeți” spre Petrolul și mai ales „U” Cluj.

„Toată lumea vorbește. UTA e echipa cu tradiție. „U” Cluj e echipă cu tradiție, cu toate că a câștigat o Cupă prin ’33. Echipă cu tradiție, dar nah… Petrolul, într-adevăr, au câștigat campionate, cupe, adică au fost tot timpul acolo. Dar Universitatea Cluj? Iertați-mă… Are o Cupă, o finală în anul 1933. Vorbesc realitatea. Echipe cu tradiție, respectăm. Și Pandurii e echipă cu tradiție. Dacia Unirea Brăila la fel. Au fost și ei în Liga 1. Totul se joacă pe teren. Asta nu înseamnă că dacă vin la Petrolul suporteri 20.000 și la noi vin o mie, o mie jumătate, înseamnă că trebuie să promoveze Petrolul. Nu! Fotbalul se joacă pe teren. Cine e mai bun, să câștige! Farul nu e echipă cu tradiție? Toate sunt! La Liga a 2-a toate sunt echipe cu tradiție!”, a spus Trică, fost jucător și antrenor la CFR Cluj.

Eugen Trică a mai spus că elevii săi sunt ambiționați să nu cedeze locul 1. „Să ne dăm la o parte, că trebuie „U” Cluj să promoveze. Să vină Petrolul, că e echipă cu tradiție. Nu, tată, nu. Băieții aceștia, pe care îi vedeți aici, într-adevăr, azi nu au prins o zi foarte bună, vor juca până în ultimul minut. Să joace pentru locul întâi, da!”, a mai spus antrenorul Snagovului.

Gurile rele de pe stadionul Motorul vorbeau despre o primă de la „U” Cluj pentru UTA la meciul cu Snagov. Arădenii au avut prima dublată să câștige acest meci.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 01 Apr. 2019, 17:45 Campionat
Pe aceeași temă