Victoria cu Luceafărul a mai liniștit spiritele la „U” Cluj. Giurgiu: „Au fost momente neplăcute în ultima săptămână”. Laszlo Sepsi dă sfaturi cum se poate schimba fotbalul românesc

Marius ANGHEL 03 Sep. 2018, 20:50 Campionat

Universitatea Cluj a câștigat, luni seară, pe teren propriu, cu 2-0, meciul din etapa a 5-a a Ligii 2 cu Luceafărul Oradea. După acest rezultat obținut cu golurile lui Denis Hordouan (8) și Cristian Gavra (42), echipa antrenată de Adrian Falub a urcat pe locul 6, cu 9 puncte, la patru lungimi în spatele liderului Sportului Snagov. Clujenii au un parcurs fără greșeală pe teren propriu în acest sezon, obținând un nou succes fără gol primit, în concordanță cu cele două partide desfășurate în deplasare, acolo unde s-a cedat de fiecare dată.

Cu Luceafărul Oradea a debutat la Universitatea Cluj și noua achiziție Laszlo Sepsi (31 de ani). În campionatul Ligii 2, fiindcă fundașul revenit din Germania, de la Nurnberg, jucase și la mijlocul săptămânii trecute în a doua repriză a meciului câștigat cu 2-1 cu ACS Unu Fotbal Club Gloria, în turul 3 al Cupei României.

Sepsi: „Trebuie să o luăm pas cu pas”

Sepsi a fost intregralist în meciul cu Luceafărul, a dat siguranță în defensivă în flancul stâng și a primit un cartonaș galben în minutul 44.

„A fost o victorie muncită de toți băieții care au fost pe teren și vrem să o ținem tot așa, pentru a ne ridica moralul. Suntem o echipă nouă, cu destul de mulți jucători noi, un club cu pretenții care își dorește să revină în Liga 1. Victoria cu Luceafărul a fost grea, însă e import că am obținut toate punctele și sper să continuăm tot așa. Eu îmi fac treaba pe teren. Mereu mi-am făcut datoria și așa am făcut peste tot pe unde am fost. Sper ca prin calitățile mele să facem din această echipă una competitivă pentru ceea ce ne dorim, promovare. Nu avem un start foarte grozav de campionat, dar trebuie să luăm lucrurile pas cu pas, să dăm totul și să înțelegem că nu va fi ușor să promovăm. Sunt câteva echipe bune, dar totul depinde doar de noi, cum ne vom prezenta la fiecare meci”, a spus, la finalul meciului, la microfonul DigiSport, Laszlo Sepsi.

Întrebat cum a regăsit fotbalul românesc după ce în ultimii trei ani a jucat în Germania, Sepsi a spus că diferența este una foarte mare. „Suntem la distanță foarte mare de ceea ce este în Germania. Important e ca noi și generațiile viitoare să muncim mai mult, să creștem, iar conducătorii să atragă investitori. Și, în primul rând, trebuie să facem orice ca să readucem suporterii pe stadion”, a mai spus noul jucător al Universității Cluj.

Giurgiu, pasă de gol la aniversarea de 36 de ani

Tot integralist în meciul cu Luceafărul a fost și Gabriel Giurgiu, căpitanul Universității împlinind astăzi 36 de ani. Experimentatul mijlocaș a pasat decisiv în minutul 8 pentru Denis Hordouan, cel care deschidea scorul pe Cluj Arena.

„Era important pentru noi acest meci, această victorie. Ne bucurăm pentru ea. Au fost momente neplăcute pentru noi în ultima săptămână, după înfrângerea de la Timișoara (n.r. – „U” a pierdut cu 1-0 jocul cu ASU Poli). Această victorie ne face bine. Echipa s-a exprimat bine și în meciurile de afară, însă nu a reușit să aducă puncte. În anumite momente ne-am exprimat bine, dar nu am învins, iar până la urmă importante sunt punctele. Trebuie să muncim mai mult, să fim mai concentrați, să adunăm puncte și să rămânem aproape de primele trei locuri. Nu știu dacă vreo echipă e favorită cert la promovare, fiindcă nici nu le cunosc prea bine, însă noi trebuie să muncit pentru a ne îndeplini obiectivul. Nimeni nu e liniștit că va promova ușor. Noi trebuie să ajungem pe unul dintre primele două locuri”, a spus Giurgiu la DigiSport.

Întrebat dacă va mai putea juca și în Liga 1, dacă Universitatea Cluj va promova, Giurgiu a fost tranșant. „O să vedem dacă mai pot să joc în Liga 1. Dacă nu, asta e, o să se găsească altă soluție”, a transmis căpitanul lui „U”.

În etapa a 6-a a Ligii 2, Universitatea Cluj va juca tot pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Aerostar Bacău.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Cristian COSMA (fb Universitatea Cluj)

Marius ANGHEL 03 Sep. 2018, 20:50 Campionat
Pe aceeași temă