Vespazian Colban, noul președinte al Științei Miroslava: „Echipa este pe un drum bun și sunt convins că vom rămâne în Liga 2”

Vespazian Colban, noul președinte al Științei Miroslava:**

După o perioadă de incertitudine la nivel administrativ, Știința Miroslava are, în sfârșit, președinte. Vespazian Colban, scouter al prim-divizionarei FC Botoșani în ultima perioadă, a acceptat oferta conducerii echipei din comuna ieșeană Miroslava și a venit în locul lăsat liber de Daniel Acatrinei.

În vârstă de 39 de ani, Colban a fost mai mereu în anturajul clubului ieșean în acest sezon, fiind prezent la mai multe meciuri pentru a-i vedea la lucru pe cei trei jucători împrumutați de la Botoșani, Andrei Chindriș, Alexandru Corban și Raul Avram (ultimul a plecat între timp de la Știința).

Vespazian Colban speră să aibă o colaborare bună cu antrenorul Adrian Kerezsy și spune că parcursul echipei din ultimele etape ale acestui an îi dă speranțe că Miroslava poate termina sezonul deasupra liniei „roșii”.

„Am venit cu gânduri bune la Miroslava. Am avut o discuție cu domnul primar (n.r. – Dan Niță, primarul comunei Miroslava), mi s-a propus această funcție, sunt bucuros de această șansă și sper să nu dezamăgesc. Echipa este pe un drum bun, îl felicit pe antrenorul Adrian Kerezsy că a reușit să revigoreze echipa de când a venit la Miroslava. Se vede o creștere în joc și sunt convins că Știința poate rămâne în Liga a 2-a. Sper într-o colaborare foarte bună cu antrenorul Adrian Kerezsy. Obiectivul este menținerea în Liga a 2-a și sunt convins că îl putem realiza. Cu o pregătire de iarnă bună, echipa va arăta din ce în ce mai bine. Decizia în privința lotului îi aparține antrenorului”, a declarat, pentru Liga2.ro, Vespazian Colban.

Fost adversar cu Kerezsy

Colban a început fotbalul la LPS Botoșani, iar în carieră a evolat la mai multe echipe, între care Cetatea Târgu Neamț, Ceahlăul, Poiana Câmpina, Cetatea Suceava, Hârlău și FC Botoșani. Ca jucător, a promovat cu Suceava în liga secundă, iar ca antrenor a activat până acum doar la FCM Dorohoi, echipă cu care a promovat în liga a doua. În perioada în care a antrenat Dorohoiul, Colban a fost adversar al lui Adrian Kerezsy, fost antrenor al Pașcaniului.

După ce a semnat cu Miroslava, Colban și-a întrerupt colaborarea cu FC Botoșani. „Am avut o discuție finală cu cei de la Botoșani și le mulțumesc pentru faptul că au avut încredere în mine. Îmi lasă poarta deschisă la club, iar acest lucru contează foarte mult pentru mine”, a mai spus Vespazian Colban.

Știința Miroslava se clasează la finalul primei părți a sezonului Ligii 2, la prima participare în acest eșalon, pe locul 13, cu 22 de puncte, la două puncte de ultimele două locuri retrogradabile, după ce în 21 de meciuri a obținut 6 victorii, 4 egaluri și 11 înfrângeri, având un golaveraj negativ: 28 – 46.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Pe aceeași temă