Verdict retrogradare!

17 May. 2009, 15:22 Campionat
Verdict retrogradare!

Miza mare și-a pus cu certitudine amprenta pe aclitatea jocului dintre CSU și FCM Târgu Mureș. Ambele echipe veneau după înfrângeri, gazdele în urma eșecului de la Mioveni, iar FCM după insuccesul de pe teren propriu cu Liberty Salonta. Dacă CSU avea mare nevoie de cele treei puncte, pentru a-și continua lupta pentru evitarea retrogradării, oaspeții încă mai sperau la locul doi din clasament, care le asigură promovarea în Liga I.

 

Cam acestea au fost coodonatele după care urma să se dispute partida din Aradul Nou. Costel Bogoșel a trimis în teren o formulă de echipă inedită, care a surprins prin modificări. Juniorul Filaret a fost „uitat” pe banca de rezerve, în locul acestuia fiind titularizat Zoran Novancovi, care a făcut un joc bun în runda precedentă de la Mioveni. Ciprian Roșca a fost retras în apărare, pe flancul drept, acolo unde Negrita și Aldea au lipsit din cauza accidentărilor. Pe flancul stâng al apărării, odată cu absența lui Filaret, a fost utilizat Miculescu. Nici Bogdan Onu nu a prins primul 11, în locul acestuia fiind folosit ca „închizător” juniorul Novancovi. În această fomulă, gazdele au început ezitant partida și doar paradele lui Pășcălău, în minutele 9 și 11, au făcut ca tabela să nu se modifice în favoarea oaspeților. Contrar cursului jocului, cei care vor deschide scorul vor fi elevii lui Bogoșel. Cristian Luca nu stă mult pe gânduri și expediează un șut înșelător, în minutul 20, mingea intrând în plasă, după ce în prealabil a lovit ambele bare ale porții lui Oltean. După ce Călin Bota preferă o pasă greșită în locul unui șut snătos de la 16 metri, FCM Târgu Mureș trece pe lângă cea mai mare oportunitate de a marca. Vancea scapă singur spre poarta lui Pășcălău, însă șutul acestuia va fi respins miraculos în corner de goalkeeperul arădean. După această fază, Paina a fost retras la mijlocul terenulu, iar Dănuț Mițiți a fost împins în avanposturi lângă Cristian Luca. Bogdan Iambor a avut și el o posibilitate de a marca, în minutul 36, însă lovitura liberă de la 18 metri a fost executată defectuos.

 

Oaspeții ies mai motivați de la vestiare, în partea a doua a meciului, și reușesc în minutul 61, să restabilească egalitatea, prin Stere, după o gravă greșeală în defensiva arădeană. După doar un minut, Mițiți scapă singur, lobează mingea peste Oltean, însă Bălău respinge de pe linia porții. În continuare, gazdele se vor arunca spre poarta oaspeților, însă fără mai a avea ocazii clare de gol, cu excepția celei din minutul 89, când Cristian Luca a țintit bara transversală, spre deziluzia trupei din Aradul Nou.

 

Ultimul fluier al arbitrului Cezar Ionescu a pus capăt speranțelor grupării studențești, care cel mai probabil la finalul sezonului va spune adio eșalonului doi.


„Nicio echipa nu si-a atins obiectivul. Poate ca egalul reflecta realitatea, dar nu avantajeaza pe nimeni. Sansele sunt mai mici, dar ne vom bate pana la ultimul meci. Jucam cu Lupeni, Turda, sper sa reintre din accidentati. Cu lotul complet, putem bate orice echipa din serie”
, Costel Bogoșen, antrenor ACU Arad.

„Sunt inca 12 puncte puse in joc. Ne-am incurcat etapa trecuta, cu Salonta, luptam pana la capat, nu se stie niciodata”, Cosmin Bodea, antrenor FCM Tg. Mureș

 

Articol scris de Daniel BERAR
 

17 May. 2009, 15:22 Campionat
Pe aceeași temă