Velescu a dus greul în tur

Mihai Andries 12 Nov. 2013, 18:14 Campionat
Velescu** a dus greul în tur

Claudiu Velescu a fost cel mai folosit jucător rapidist în turul sezonului regulat al Ligii a II-a, mijlocașul defensiv al echipei sucevene bifând 989 de minute jucate dintr-un total de 990 posibile. Următoarele poziții în clasamentul celor mai utilizați „ceferiști” în prima parte a campionatului sunt ocupate de căpitanul Florin Plămadă și mijlocașul Cornel Căinări, ambii fiiind în teren preț de 945 de minute. Acest top virtual continuă cu Dorin Semeghin (900 de minute), Mircea Negru (832), Radu Sava (816), Ciprian Sumanariu (797), juniorul Andrei Cerlinca (787), Daniel Bălan (780), portarul Cătălin Pascal (765) și Iulian Ionesi (607). Pe lista celor 20 de jucători care au îmbrăcat tricoul Rapidului în tur mai figurează Vlad Stănescu (432 de minute), Daniel Cristescu (405), portarul Andrei Arteni (225), Radu Luțac (218), Cătălin Golofca (145), Ionuț Plămadă (128), Cristi Spătar (90), Florin Apetri (54), retras după prima etapă, și Andrei Fedorovici (30).

Ciprian Nastasiu și Ionuț Duțică sunt singurii jucători din lotul Rapidului care nu au evoluat niciun minut în turul sezonului regulat. În consecință, în baza acestei statistici, cel mai folosit prim „11” de către Rapid arată astfel: Pascal – Bălan, Fl. Plămada, Sava, Semeghin – Cerlinca, Velescu, Sumanariu, Căinări – Ionesi, Negru.

În privința forței ofensive, Rapid Suceava ocupă antepenultimul loc într-un clasament al celor mai prolifice atacuri din seria întâi, „ceferiștii” având o medie de un gol marcat pe meci în turul campionatului. Golgheterul la zi al sucevenilor este Iulian Ionesi, cu 4 goluri, urmat în mod surprinzător de Daniel Bălan, cu 3 goluri, și Mircea Negru, cu două. La totalul de 11 goluri înscrise de rapidiști până acum au mai contribuit Cornel Căinări și Vlad Stănescu, fiecare cu câte o reușită.

În ceea ce privește defensiva, Rapid Suceava a primit gol în fiecare dintre cele 11 jocuri disputate în actuala ediție de campionat și ocupă tot antepenultimul loc într-un clasament al celor mai ermetice defensive din seria întâi, cu o medie de 1,9 goluri încasate pe meci. În 225 de minute jucate, Andrei Arteni a primit 8 goluri, restul de 13 fiind încasate de Pascal în 8 meciuri. Interesant este că „alb-vișinii” au primit 12 dintre aceste goluri în prima repriză și doar 9 în repriză secundă.

 

Sursa: Gazeta Sv

Mihai Andries 12 Nov. 2013, 18:14 Campionat
Pe aceeași temă