Velcea: „Iau în calcul doar victoria”

15 Sep. 2011, 15:30 Campionat
Velcea: **„Iau în calcul doar victoria

Poli Timișoara joacă sâmbătă, în deplasare, cu Unirea Alba Iulia, iar antrenorul alb-violeților, Vali Velcea, își propune să câștige toate cele trei puncte, după ce timișorenii au suferit la Bistrița primul semieșec din acest sezon.

„E o deplasare grea, în care echipa gazdă este pregătită să ne încurce și eu cred că noi suntem pregătiți în același timp să contracarăm toate deficiențele adversarului. Mă refer la oportunitatea unor spații mari între compartimente. Dacă reușim acolo să valorificăm valoarea noastră, vom ajunge cu mare ușurință în fața porții. Suntem pe un drum bun, încercăm să obținem maximum din ce ne-am propus, încercăm de la meci la meci să corectăm greșelile personale și cele de grup, pentru ca Politehnica să arate frumos, să etaleze un joc combinativ, cu multe faze de poartă și să nu mai suferim la faza de finalizare. Vrem toate cele trei puncte, nu luăm altă variantă în calcul. Situația din lot este una ok, jucătorii s-au implicat la antrenamente. Accidentat este, de mai mult timp, Jitaru. Și, pe alocuri, Sepsi, dar nu cred că vor fi mari probleme”, a declarat Velcea.

Antrenorul Timișoarei nu s-a decis încă asupra primului unsprezece, însă a admis că formula de start va suferi câteva modificări în comparație cu meciul de la Bistrița. Postul de fundaș dreapta va rămâne, cel puțin deocamdată, al lui Dăruială. „Evoluția lui Dăruială este în creștere, e o evoluție care îi dă și lui speranță, ne dă și nouă, că poate juca și mai bine. Este un produs propriu al pepinierei noastre. Mai sunt jucători de valoare care pot face pasul spre prima echipă, dar sunt jucători cu care trebuie să ai răbdare. Se poate vorbi de o emulație a schimbului de generații, or ea se poate face cu doi-trei-patru jucători”, a spus tehnicianul timișorean.

Axente: „Adversarii se motivează în plus”

Atacantul Mircea Axente se așteaptă și el la o partidă dificilă sâmbătă. „Va fi un meci greu, întrucât toți adversarii noștri se motivează în plus când joacă cu noi. Se gândesc că întâlnesc o echipă de Liga I și vor da totul să ne învingă. Însă e clar că noi mergem doar cu gândul la victorie”, a declarat Axente.

Fotbalistul de 24 de ani a vorbit și de faptul că în această săptămână el și colegii săi se uită la televizor la meciurile din Liga Campionilor și Europa League, deși în sezonul trecut au fost vicecampioni. „E puțin greu, ne gândim că ne-am câștigat acest drept, de a juca în cupele europene și știți ce s-a întâmplat. Cu toate astea, sunt echipe din România care joacă în această săptămână și le susținem”, a afirmat atacantul lui Poli.

articol scris de Radu Faur

15 Sep. 2011, 15:30 Campionat
Pe aceeași temă