Vasile Tatarciuc a spus adio carierei de fotbalist: „Nu e ușor atunci când te retragi”

Marius ANGHEL 25 May. 2015, 18:14 Campionat
Vasile Tatarciuc a spus adio carierei de fotbalist:**

La 35 de ani, Vasile Tatarciuc a hotărât că e momentul să pună punct carierei de jucător și să se dedice, definitiv, meseriei de antrenor. Evenimentul a fost marcat sâmbătă la meciul pe care Unirea Tărlungeni l-a disputat pe teren propriu cu ACS Poli Timișoara, scor 0-5, în etapa a 8-a a play-off-ului Seriei a II-a.

Tatarciuc a început junioratul la Metrom, echipă care avea să-l împrumute chiar la Unirea Tărlungeni (”96 -”98). În cariera sa, Tatarciuc a mai jucat la Bucovina Suceava, Cimentul Fieni, FC Ghimbav, CS Otopeni, Internațional Pitești, Dunărea Giurgiu, iar vârful carierei a fost în Liga 1 la FC Brașov (2004 – 2005).

În urmă cu cinci ani a revenit la Unirea Tărlungeni, unde a spus umărul la promovarea echipei în Liga a 2-a. În acest sezon, Tatarciuc a fost secundul lui Dan Bona, iar sâmbătă a spus adio carierei de fotbalist.

„Nu e ușor atunci când te retragi. Simți că se termină ceva, dar voi continua în fotbal și mă voi dedica în continuare meseriei de antrenor. Este greu, pentru că de când mă știu am jucat fotbal. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine, care m-au susținut. S-a încheiat un ciclu al vieții, acum începe altul. Sunt convins că puteam realiza mai multe în cariera mea, dar așa a fost și nu regret nimic. Puteam juca mult mai mult la Liga 1, dar am avut ghinion ținând cont că am promovat atât cu CS Otopeni, cât și cu Internațional Pitești. Culmea, m-am retras de la Unirea Tărlungeni, echipă la care am jucat și la juniori. A fost frumos, apreciez gestul clubului și al colegilor”, a spus Tatarciuc, cel care peste două săptămâni va avea parte de un alt eveniment major în viața sa, fostul „stegar” urmînd să spună și adio burlăciei.

Înaintea meciului cu Poli Timișoara, Tatarciuc a primit din partea oficialilor clubului brașovean un trofeu, o diplomă pentru întreaga activitate, o minge cu autografele tuturor jucătorilor, dar și un buchet de flori.

Altfel, meciul cu Timișoara a fost fără istoric, bănățenii câștigând clar, scor 5-0 prin golurile marcate de Doman (”7 – pen), Popovici (”13, ”22, ”90), Rodirlei (”83). La scorul de 2-0 pentru oaspeți, brașovenii puteau reveni în joc la penaltiul obținut de Chirciu, însă șutul căpitanului Dâlbea a fost parat de portarul Smaranda (”19).

Cum la acest joc antrenorul Dan Bona s-a confruntat cu mari probleme de efectiv, patru juniori au prins lotul, Albert Neculai, Bogdan Cîrstean, Andrei Burlui (toți având câte 15 ani) și Dragoș Grigoraș (16 ani), primii doi fiind trimiși în teren în repriza secundă.

Sursa: Monitorul Expres

Marius ANGHEL 25 May. 2015, 18:14 Campionat
Pe aceeași temă