Vânzarea Rapidului: sarcină imposibilă!

Autor: Mihai Andries Publicat: 11 Dec. 2013, 13:37 Actualizat: 12 Dec. 2013, 16:19 Campionat
Vânzarea Rapidului:  sarcină imposibilă!

Rapid moare, dar nu se predă! Clubul de sub podul Grant, liderul Seriei I din liga a II-a, se zbate într-o continuă criză financiară, iar noii acționari au căutat disperați soluții pentru a remedia situația. Mai nou, au luat în calcul și vânzarea pachetului majoritar de acțiuni.

Au negociat cu cel mai bogat om din Gorj

Adrian Zamfir, principalul acționar al Rapidului, a încheiat zilele trecute negocierile pentru vânzarea clubului cu un potent om de afaceri. Este vorba despre Nicolae Sarcină (foto), proprietarul lanțului de supermarketuri „Succes”, despre care se spune că este cel mai bogat om din județul Gorj. Din păcate pentru situația actuală a Rapidului, acestea s-au încheiat fără nicio finalitate. Conform informațiilor ProSport, Zamfir a discutat inițial cu omul de încredere al lui Sarcină, Iosif Holt, care îi este și fin. Ultimul cuvânt l-a avut însă omul de afaceri de 44 de ani, care a considerat că, având în vedere procesul de insolvență, Rapid nu poate fi o sursă de profit prea curând. Sarcină ar fi avut nevoie de un vehicul de imagine important, pentru că, de curând, a început să-și extindă afacerea în București.

Conform revistei Capital, Nicolae Sarcină are o avere de circa 55 de milioane de euro

La Tg. Jiu, acolo unde își desfășoară cea mai mare parte a afacerilor, despre Sarcină se spune că este unul dintre apropiații premierului Victor Ponta

L-ar fi pus președinte pe Mitică

Nicolae Sarcină plănuise să dea o lovitură de imagine în cazul în care ar fi ajuns patronul Rapidului. Acesta voia să-l aducă în Giulești pe fostul președite LPF, Dumitru Dragomir, în funcția de președinte. În acest sens, Sarcină i-ar fi propus un buget anual de 5 milioane de euro! Numai că în ciuda insistențelor sale, Mitică Dragomir a declinat propunerea. Apropiații acestuia susțin că fostul șef al LPF ar fi vrut să reintre în fotbal ca patron, nu ca angajat, astfel că cele două părți nu au ajuns la o înțelegere.  

Am fost aproape să merg la un club, nu-i dau numele, dar nu ca președinte. Păi, ce, eu mă duc angajat acum?! Voiam să fiu și eu acționar, pentru că era un club important, dar n-a fost să fie
Dumitru Dragomir, președinte LPF

Articol scris de Victor STOICESCU

Autor: Mihai Andries Publicat: 11 Dec. 2013, 13:37 Actualizat: 12 Dec. 2013, 16:19 Campionat
Pe aceeași temă