Vali Năstase vede vitale punctele din meciul cu Academica Clinceni. Singurul lucru care îl îngrijorează pe „secundul” Argeșului la întâlnirea cu ilfovenii

Marius ANGHEL 22 Nov. 2018, 12:01 Campionat

Cu un parcurs aproape perfect în acest sezon în meciurile de pe teren propriu, în nouă jocuri obținând șapte victorii și două egaluri, FC Argeș pornește ca mare favorită înaintea partidei cu Academica Clinceni, din etapa a 18-a a Ligii 2. Chiar dacă ilfovenii au un punct mai mult în clasament, jucătorii lui Emil Săndoi au arătat că au capacitatea să învingă orice adversar din campionat. Va fi o nouă șansă pentru alb-violeți să se apropie și mai mult de podium și, totodată, să își lase în spate una dintre echipele care au petrecut o perioadă bună pe primul loc în acest sezon.

Înaintea meciului programat vineri, de la ora 17:30, pe stadionul „Nicolae Dobrin”, cele două echipei sunt vecine de clasament, fiind despărțite de doar un singur punct. Ilfovenii ocupă locul 4, cu 36 puncte, iar piteștenii se situează pe poziția a 5-a, cu 35 de puncte.

„Secundul” lui Emil Săndoi, Vali Năstase, spune că punctele cu Academica Clinceni sunt vitale dacă FC Argeș vrea să încheie anul 2018 pe primele locuri în Liga 2. Singurul lucru pentru care se îngrijorează este starea gazonului la ora meciului. „Venim după o victorie obținută pe terenul celor de la UTA în urma unui joc bun. A fost o deplasare grea, dar ne-am comportat bine și am obținut trei puncte importante. Am avut 15 minute din a doua repriză în care nu am jucat așa cum trebuie, dar pe parcurs ne-am revenit. În ceea ce privește meciul de vineri, pot spune că cele trei puncte sunt vitale pentru noi, dacă vrem să terminăm prima parte a sezonului pe un loc fruntaș în clasament. Va fi un meci greu, la fel ca toate celelalte de până acum. Jucăm acasă și avem obligația să facem o figură frumoasă și să oferim victoria suporterilor. Băieții au moralul bun după victoria de la Arad. Singurul lucru care ne îngrijorează este starea terenului, pentru că nu poți construi așa cum îți dorești pe un astfel de gazon. Vedeți că vremea nu ține cu noi, a nins, acum plouă, nu știm ce va fi până vineri. Sper ca jucătorii să se adapteze cât mai bine la starea terenului. Pot spune că în linii mari am stabilit primul 11 cu care vom juca vineri. Clinceniul are o echipă bună, omogenă, are rezultate în campionat, se află pe un loc bun. Au jucători buni la mijlocul terenului, pe benzi, în apărare, în atac, în toate compartimentele. Au fotbaliști care joacă de mulți ani în liga secundă precum Patriche, Răuță, Achim, Gliga, Barbu la mijlocul terenului”, a spus Năstase.

„Suntem pe un drum bun și sperăm s-o ținem tot așa”

Antrenorul secundul al echipei FC Argeș a făcut, cu ocazia acestei conferințe de presă înaintea jocului cu Academica Clinceni, și o scurtă analiză a celor 17 etape disputate până acum. Năstase consideră că această ediție de campionat este una foarte echilibrată și prevede o luptă aprigă pentru primele trei locuri.

„Ne așteptam să fie un campionat greu, ținând cont de numele echipelor care s-au înscris. Uitați-vă că între noi și locul 1 este o diferență de doar patru puncte, astfel că orice pas greșit se cunoaște, are implicații majore în clasament. Din acest motiv le spun băieților că victoria este mai mult decât importantă. Trebuie să învingem îndiferent de situație. Vreau să fim echilibrați în teren și să tratăm jocul cu maximă seriozitate. Ar fi perfect dacă băieții nu ar face greșeli în acest meci, dar vom vedea ce va fi. Oricum, suntem pe un drum bun și sperăm s-o ținem tot așa. Chiar dacă nu avem nicio pespectivă de promovare la momentul acesta, din cauza formei de organizare a clubului, noi încercăm să-i motivăm cum știm noi mai bine la fiecare meci. Și băieți se motivează singuri pentru că au caractere frumoase. Sunt conștienți că îmbracă tricoul unei echipe de mare tradiție. FC Argeș este un brand care atârnă greu. Să nu uităm că de-a lungul timpului foarte mulți jucători piteșteni au ajuns la echipe puternice din țară și străinătate. Poate vor să plece la mai bine. Mulți jucători sunt tineri și pot ajunge la alte echipe mai bune. Dacă joacă bine aici și sunt apreciați, pot face oricând pasul către o formație de top. Își pot face un nume frumos în fotbal”, a declarat Năstase.

Buhăescu: „Să terminăm anul pe locul 2 sau 3″

Golgheterul Vasile Buhăescu își dorește o clasare pe podium la finalul anului și vrea ca FC Argeș să nu se mai retragă în propria jumătate după ce marchează.

„Știm că ne așteaptă un meci greu pentru că și cei de la Clinceni sunt poziționați bine în clasament. Ambele echipe vor să învingă pentru a rămâne sus. Jucăm în nocturnă, sper să fie un joc bun, să conducem tot meciul și să nu ne mai retragem după ce marcăm. Am făcut-o de prea multe ori, deși antrenorii ne spun tot timpul să nu ne retragem și să stăm sus. Obiectivul nostru este doar victoria. După acest meci mergem la Snagov. Poate câștigăm și acolo acolo. Ne dorim să terminăm anul pe locul 2 sau 3, dacă se poate. Mă bucur că marchez aproape meci de meci. Nu sunt Messi să le fac eu pe toate pe teren, eu înscriu datorită colegilor. Sper să ajut cât pot de mult echipa cu evoluțiile și golurile mele”, spune Buhăescu, autor a 10 goluri în 15 meciuri jucate în acest sezon.

Șerban: „Nu ne speriem de locul pe care adversarul îl ocupă în clasament. Și noi stăm destul de bine”

În schimb, mijlocașul Ionuț Șerban nu are nicio teamă față de Clinceni înaintea meciului direct. „Întâlnim o echipă bună a acestui campionat, o formație care a avut continuitate, dar nu ne speriem de locul pe care adversarul îl ocupă în clasament. Și noi stăm destul de bine. Cu atitudine bună și multă muncă, vom învinge. Avem nevoie de victorie pentru a ne menține pe un loc bun în clasament. Vrem să terminăm anul pe un loc cât mai bun, iar dacă se va putea chiar pe podium”, a transmis Șerban, care a marcat de trei ori în 15 meciuri.

Foto: fb FC Argeș

Marius ANGHEL 22 Nov. 2018, 12:01 Campionat
Pe aceeași temă