Vali Năstase se teme de Foresta lui Florentin Petre. „Ne așteaptă un meci greu. Vor veni să-și vândă cât mai scump pielea”

Marius ANGHEL 27 Mar. 2018, 16:01 Campionat
Vali Năstase se teme de Foresta lui Florentin Petre.**

FC Argeș va întâlni, miercuri, de la ora 15:00, pe propriul teren, pe Foresta Suceava. Confruntarea de la mijlocul acestei săptămâni, de pe stadionul „Nicolae Dobrin” este, de fapt, o restanță din etapa a 23-a a ligii secunde, care ar fi trebuit să se dispute la începutul acestei luni, însă forul condus de Răzvan Burleanu a decis, la solicitarea cluburilor, amânarea sa din cauza zăpezii și a gerului.

Vali Năstase, antrenorul secund al echipei FC Argeș, este convins că alb-violeții pot câștiga meciul cu Foresta și le cere jucătorilor să trateze foarte serios această dispută pentru a nu avea parte de surprize neplăcute. „Ne așteaptă un meci destul de greu, chiar dacă situația noastră din clasament este ok. A lor nu este și vor veni să-și vândă cât mai scump pielea. Avem și terenul care nu o să ne avantajeze așa de mult pentru că noi suntem o echipă care încearcă să construiască, să plece cu mingea de la portar. Băieții s-au pregătit foarte bine și sper să ieșim învingători pentru că trebuie să avem continuitate în rezultate. Am urmărit meciul adversarului de la Metaloglobus și vă pot spune că au în componență jucători buni, de calitate. Sunt bătăioși cum sunt majoritatea fotbaliștilor de la liga a doua. Sunt ambițioși și nu renunță la nicio minge. Cerlincă mi-a lăsat o impresie bună după ce am văzut acest meci cu Metaloglobus. Nu am intrat deloc pe iarbă și nu am făcut practic nici un antrenament pe această suprafață. Trebuie să ne adaptăm pentru că astea sunt condițiile în toată țara. Cu ambiție putem să depășim pe Foresta. Avem un avantaj față de cei de la Foresta pentru că noi am stat sâmbătă. Cei de la Foresta au jucat și normal ar trebui să ne avantajeze această pauză pentru că adversarul a avut 90 de minute în picioare. Noi, în schimb, ne-am antrenat bine în această pauză și am pregătit foarte bine acest meci”, a spus secundul lui Emil Săndoi.

„Jocul greșeala așteaptă”

Oficialul grupării din Trivale speră ca jucătorii de la FC Argeș să se adapteze cât mai bine la suprafața de joc și să profite de eventualele greșeli pe care le va face adversarul. „Starea vremii din ultima perioadă nu ne-a avantajat. Pe majoritatea echipelor le-a afectat. Pe asemenea terenuri, sunt jucători care se adaptează mai repede la starea gazonului, iar alții mai greu. Sper ca băieții noștri să se obișnuiască mai bine decât adversarul la suprafața de joc. Cine greșește mai puțin, acela va avea câștig de cauză. Jocul greșeala așteaptă”, a complecat Năstase.

Cotigă: „Nu va fi un meci ușor”

Și fotbaliștii de la FC Argeș sunt conștienți de dificultatea meciului cu Foresta Suceava. Căpitanul alb-violeților, George Cotigă își dorește ca echipa din Trivale să termine acest sezon pe o poziție cât mai bună în clasament.

„Va fi un meci destul de greu pentru că în ultima perioadă nu ne-am putut pregăti pe iarbă. Am făcut antrenamente numai pe sintetic sau la balon. Astea sunt condițiile în toată țara și cred că și ei au avut probleme de genul ăsta. Ne așteaptă un meci dificil pentru că ei au chiar foarte mare nevoie de puncte. Nu ar trebui să ne luăm după locul din clasament și nu trebuie să tratăm meciul ca pe unul ușor pentru că vom avea probleme. Noi suntem pregătiți și sperăm să luăm cele trei puncte. Atmosfera în cadrul lotului este foarte bună. Suntem de foarte mult timp împreună. Sperăm să adunăm cât mai multe victorii și să urcăm în clasament cât mai mult. Avem meciuri accesibile pe teren propriul și ar trebui să le câștigăm. Vom termina în fruntea clasamentului”, a spus Cotigă.

Și colegul său Dănuț Șerbănică este convins că piteștenii nu vor avea un meci ușor cu Foresta: „Ne așteaptă un joc dificil din cauza terenului, dar trebuie să intrăm pe teren motivați și să luăm cele trei puncte. Vrem să urcăm cât mai mult în clasament”.   

„În relația noastră cu suporterii au fost mici probleme. Acum suntem în relații bune”

Căpitanul lui FC Argeș își dorește ca la meciurile echipei să vină cât mai mulți suporteri, chiar dacă între cele două părți au fost și mici probleme de comunicare.

„În relația noastră cu suporterii au fost mici probleme. Am avut și noi o parte de vină pentru că la meciul de la Oradea, supărați de faptul că am pierdut după ce am condus cu 2-0, nu am mai mers să-i salutăm. Asta e vina noastră. Ne-am cerut scuze pentru acest lucru. În rest, ne-am împăcat și nu mai este nici o problemă. Suntem în relații bune. După cum ați văzut, la ultimul meci, am cântat împreună cu ei. Nu este nicio problemă din punctul ăsta de vedere și le mulțumim că ne susțin la fiecare meci”, mai spus George Cotigă.

Grecu, indisponibil

Pentru confruntarea cu Foresta Suceava, stafful tehnic al echipei FC Argeș nu se va putea baza pe unul dintre fotbaliștii de bază ai echipei. „Avem mici probleme pentru acest meci. Mă refer la Grecu pe care nu ne vom baza două-trei săptămâni din cauza unei accidentări suferite la meciul de acum câteva săptămâni cu Ripensia Timișoara. Ieri l-am menajat pe Tăbăcariu la care a recidivat accidentarea. În rest, tot lotul este valid. Cei care vor intra pe teren trebuie să joace la adevărata lor valoare și să câștigăm”, a spus Năstase.

FC Argeș va aborda acest meci de pe locul 5 al clasamentului, cu cele 43 de puncte, câștigate în 26 de etape, în timp ce Foresta Suceava se situează pe locul 18, poziție retrogradabilă, cu 24 de puncte, adunate tot în 26 de runde. Misiunea piteștenilor nu se anunță deloc una ușoară, având în vedere că adversarul se află în zona minată a clasamentului.

Articol scris de Marius DUINEA
Foto: Sergiu BARBU

Marius ANGHEL 27 Mar. 2018, 16:01 Campionat
Pe aceeași temă