Valeriu Răchită, apropourile și salvarea aparențelor. Declarațiile post-retrogradare matematică a echipei ACS Poli

Marius ANGHEL 14 May. 2019, 17:02 Campionat
Valeriu Răchită, apropourile și salvarea aparențelor.** Declarațiile post-retrogradare matematică a echipei ACS Poli

ACS Poli este retrogradată matematic cu patru etape înainte de finalul sezonului, astfel că Valeriu Răchită nu a mai trebuit să aștepte până la data de 1 Iunie ca să știe cum va fi viitorul pe stadionul Electrica. Echipa, una cu lotul decimat de suspendări, accidentări și excluderi din lot, primește vizita în intermediară celor de la FC Argeș, iar antrenorul spune că a cerut fotbaliștilor să lupte la maximum cât timp mai au contract cu clubul.

Pentru acest meci programat miercuri, de la ora 18:00, Sergio Uyi va fi suspendat. Vlad Olteanu e accidentat, iar Bădăuță e incert. În viziunea lui Răchită, și înfrângerea de la Bacău arată că echipa și-a respectat blazonul.

„Aștept o răbufnire de orgoliu din partea jucătorilor, ca să câștigăm meciul, să ne facem datoria toți cei care suntem la Poli, până la ultimul meci. Întâlnim o echipă bună FC Argeș, de tradiție, care a câștigat la Ploiești, cu Petrolul. A câștigat și în ultima etapă, în ultimul mintut, cu Ripensia. Noi venim după o înfrângere la Aerostar. Din păcate, și acolo am pierdut trei jucători și încă o dată am demonstrat că, în ciuda unora, noi ne-am respectat blazonul, jucând toate meciurile la maximum. Dovadă și cele două fracturi pe care le avem. Am 13 jucători seniori, din care o să aleg 11”, a admis Răchită.

Altfel, Răchită a bătut apropuri legate de faptul că ACS Poli nu primește bani publici. „FC Argeș e o echipă puternică, susținută de autoritățile locale la nivel maximum, cu banii la zi, cu condiții foarte bune. Ceea ce nu s-a întâmplat, din păcate, la noi în ultima perioadă. Cel puțin de când sunt eu aici, nu am simțit o apropiere a comunității timișorene față de Poli. Cu jucători de valore, care au jucat în Liga 1. Chiar am acolo doi foști elevi de-ai mei, Vasile Gheorghe și Vasile Buhăescu, pe care îi știu foarte bine. O echipă cu jucători tineri, care provin din pepiniera proprie și care au dat satisfacție în Liga a 2-a. O echipă care, din ce am auzit, la anul își propune promovarea în Liga 1. Ne așteaptă un joc greu, dar am stat de vorbă cu jucătorii și le-am spus că din aceste ultime patru jocuri vreau să scoatem maximul. Vom juca numai și numai pe teren și rezultatul va fi decis numai de meritele sportive”, a mai spus tehnicianul care la Timișoara a exclus tineri din pepiniera proprie, uitând, probabil, să-și bată apropouri și lui însuși.

Înaintea desfășurării etapei a 35-a, ACS Poli are 26 de puncte și ocupă locul 18, iar matematic este retrogradată. FC Argeș e pe locul 6, cu 62 de puncte. Meciul de pe arena Electrica are loc miercuri, de la ora 18:00, iar accesul e liber, după o decizie a conducerii timișorene post-retrogradare.

În meciul tur, FC Argeș i-a administrat un sec 5-0 lui ACS Poli. Au marcat atunci Rareș Enceanu (3′, 35′), Cătălin Barbu (31′, 44′) și Vasile Buhăescu (71′).

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 14 May. 2019, 17:02 Campionat
Pe aceeași temă