Valentin Velcea: „Acest club NU poate fi acuzat de dat sau vândut!”

28 Apr. 2012, 17:22 Campionat
Valentin Velcea: „Acest club** NU poate fi acuzat de dat sau vândut!

Poli nu a putut alinia aproape jumătate din echipa care câștiga cu 5-0 la Baia Mare etapa trecută. Antrenorul Vali Velcea spune că eșecul se datorează lipsei de experiență a jucătorilor introduși și refuză să creadă că la mijloc a fost ceva necurat.

„Față de celelalte jocuri, în care am suferit mai multe probleme, accidentări, suspendări, echipa a suferit cinci sase modificari, au fost jucători care au jucat mai puțin. Nu cred că era normal să pierdem, dar fotbalul te pedepsește, lipsa de experiență, motivație, ne-a dus să pierdem din nou acasă. Era greu să înțeleagă că au o șansă. Îmi pare rău că nu au ajuns să se impună, vom vedea cine mai rămâne, cum reconstruim. Înțeleg suporterii și nemulțumirea lor, dar nu știu dacă am eu vreo vină, sau îmi aparține în totalitate mie vina”, a declarat Velcea.

Acesta l-a pierdut înaintea jocului și pe Sandu, cu o întindere, astfel Poli a aliniat doar șase jucători pe bancă. „Lepmets acuză o >. Am auzit și eu gurile rele. Ce poți să-i faci unui jucător care nu vrea să joace. Întreaga echipă se face vinovată… mă surprind manifestările suporterilor, vom vedea ce avem de făcut. Orice om are dreptul să ia o decizie asupra lui. Nu cred că această etapă a fost mai grea ca lunga perioadă de zbatere în gol. Suporterii m-au surpins, nu merg acum la ei. O să discut cu o parte din ei. Am mai discutat cu ei. Singuri nesinguri, sunt fotbaliști. Anunțul domnului Iancu ar fi trebuit să aibă efect asupra jucătorilor de azi, pentru că intră în proiectul care a fost anunțat”, a adăugat tehnicianul contestat la final de unii fani.

„Am simțit neputința”

Întrebat dacă a simțit ceva ciudat la acest joc, antrenorul poliștilor a negat ferm și nu crede că jucătorii săi sunt coruptibili.

„Nu am simțit… Am simțit neputința. Nu cred că acest club poate fi acuzat de dat sau vândut. Nu cred că au în structură asemenea tip de gândire, eu am încredere. Au fost corecți, asta e senzația mea”, a conchis Velcea. Acesta a explicat și momentul de la începutul partidei, când alb-violeții au schimbat pase între ei fără a fi deranjați de adversar în jumătatea proprie: „Da, au vorbit între ei și au căzut de acord că e o formă de a protesta pentru neajunsurile echipei. Nu am știut până pe tunel. Nu aveam ce să le zic. Știa și conducerea”.

„Trebuiau să se motiveze singuri, au fost blocați psihic, probabil și o cădere fizică, pe lipsa nerealizărilor. Se vede când nu poți și când nu vrei”,
Valentin Velcea, antrenor Poli Timișoara.

Poli a suferit a doua înfrângere pe teren propriu după cea de acum două etape, cu UTA, scor 0-1. Suporterii au acuzat la final echipa de blat și au scandat: „Acesta nu e fotbalul nostru!”.

Articol scris de Cornel BIHOLARI

28 Apr. 2012, 17:22 Campionat
Pe aceeași temă