Vâlcea și Slatina, egal perfect echitabil!

Marius ANGHEL 09 Sep. 2013, 12:26 Campionat
Vâlcea și Slatina,** egal perfect echitabil!

Claudiu Niculescu a debutat în noul sezon cu o remiză, 0-0 chiar în orașul său natal, Slatina, fiind aplaudat îndelung de fanii echipei FC Olt în momentul urcării în autocar.

Pe teren, FC Olt și CSM Râmnicu Vâlcea s-au anihilat reciproc și nu au riscat mai nimic, astfel că scorul final, 0-0 este un rezultat perfect echitabil după aspectul jocului. După o campanie de transferuri interesantă, Alro s-a dovedit mult mai solidă decât în sezonul trecut.

Cu obiectiv anunțat de promovare, echipa pregătită de Claudiu Niculescu a avut un joc plăcut ochiului la Slatina, a construit, dar i-a lipsit inventivitatea în preajma porții adverse.

Slatina a avut prima șansă în minutul 9, când mingea l-a găsit pe Bancu singur în careu, iar șutul violent al acestuia a nimerit transversala lui Matache. În minutul 42, când, după un corner, un fundaș al gazdelor a atins mingea cu mâna, dar centralul Cătălin Popa din Pitești nu a acordat penalty, considerând că hențul a fost neintenționat, iar întreaga echipă vâlceană a protestat îndelung.

În debutul părții secunde, Matache s-a ciocnit de un coleg și a căzut fulgerat pe teren, iar ambulanța a intervenit cu mare întârziere, în ciuda strigătelor disperate ale jucătorilor, dar și ale spectatorilor, semn că medicii au preferat să tragă un pui de somn decât să privescă jocul. Până la urmă, Matache a continuat partida, dar accidentarea sa a dus la prelungirea jocului cu 6 minute.

Și după pauză, jocul a continuat pe aceleași coordonate, cu apărarea vâlceană anihilându-l bine pe atacantul Christian Nkongue, fostul jucător al CSM-ului, care acum activează la Slatina. De altfel, Claudiu Niculescu a făcut toată strategia apărării special pentru a îl bloca pe Nkongue, știind calitățile atacantului camerunez, demonstrate în ultimii ani în Zăvoi.

Pe finalul jocului de la Slatina, ambele echipe puteau înscrie. Mijlocașul  Ignea  l-a pus la grea încercare pe Matache prin două șuturi de la distanță.  În minutul 89, după o fază reușită în careul gazdelor, Negruț a controlat bine balonul, dar din 10 metri, a tras peste poartă.

La final, Claudiu Niculescu s-a arătat mulțumit doar de compartimentul defensiv al echipei sale. „Sunt dezamăgit de atitudinea unora dintre jucătorii mei, dar urmează să analizăm jocul. A fost primul joc, trebuie să îndreptăm ce nu a mers și trebuie să începem să câștigăm de etapa viitoare. Nu comentez arbitrajul, dar mi s-a părut penalty la faza din finalul reprizei. După aspectul jocului, egalul este echitabil”, a spus antrenorul vâlcenilor.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Săptămâna în Oltenia

Marius ANGHEL 09 Sep. 2013, 12:26 Campionat
Pe aceeași temă