Vâlcea obține a doua victorie consecutivă și își asigură primul loc din play-out

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 10 Apr. 2015, 17:40 Campionat

Pentru prima dată în acest sezon, CSM Râmnicu Vâlcea a legat două victorii consecutive, după succesul obținut azi, în Zăvoi, 1-0 cu FC Caransebeș în etapa a doua a play-out-ului Seriei a II-a.

CSM și-a asigurat în mare măsură locul 7 la finalul campionatului. Aflată la primul eșec după o serie pozitivă de opt jocuri, Caransebeșul încă se teme pentru ultimul loc, care duce la un „baraj”.

Vâlcea a controlat prima repriză și Konyeha a avut prima ocazie de gol, dar Pascal a scos de sub bară. Unica reușită a meciului a venit în minutul 22, după o acțiune inițiată de Bogdan Geantă (foto mic) pe flancul stâng, urmată de o pasă în careu pentru Staicu. Vârful de atac al oltenilor a preluat frumos pe lângă un adversar și a șutat la colțul lung, deschizând scorul. A fost al doilea gol consecutiv pentru „idolul” Reșiței, care a marcat și etapa trecută, din penalty. 

CSM se putea desprinde decisiv în minutul 37, când același Geantă a driblat câțiva adversari pe partea stângă, i-a pasat pe tavă lui Staicu, care, din șase metri, a tras peste!

După pauză, Caransebeșul a dominat, a căutat egalarea, dar nu și-a creat vreo ocazie periculoasă. Vâlcea a stat la cutie, s-a apărat și a căutat să profite de spațiile ivite în defensiva oaspeților. Staicu a fost din nou periculos, a scăpat singur pe contraatac, dar portarul Pascal, ieșit la marginea careului, a blocat. La gazde, de remarcat a fost titularizarea în centrul liniei de mijloc a lui Denis Dumitrașcu (20 ani), jucător care nu mai primise nicio șansă de doi ani.

În final, Vâlcea s-a impus cu 1-0 și în mare măsură, și-a asigurat locul 7 la finalul acestui sezon.

CSM RÂMNICU VÂLCEA    1
FC CARANSEBEȘ        0

M. Staicu ”22

D. Popescu – Deaconescu, Ct. Pîrvulescu, I. Stoica (cpt.), Al. Ionescu – D. Dumitrașcu, L. Iordache – Firțulescu (A. Neagoe ”61), Konyeha (Ov. Mihai ”69), Bg. Geantă (Melcea ”81) – M. Staicu
Rezerve neutilizate: A. Popescu – Codin, Ad. Popa, Vl. Munteanu
Antrenor: Alexandru Pelici

Ad. Pascal – Birău, Goșa (cpt.), Cip. Dinu, Tomozei – Fl. Pîrvu, Artean – Săulescu, C. Stoica (A. Roman ”68), S. Lupu (I. Stancu ”81) – Stoianof (Al. Boștină ”55)
Rezerve neutilizate: Coca – R. Barbu, Suru, Cotigă
Antrenor: Alin Artimon

Stadion: Municipal (Râmnicu Vâlcea); Spectatori: 300; Arbitru: Marius Omuț (Oradea); Asistenți: Ionuț Babadac (Alexandria) și Ramona Doriana Bunget (Târgu Jiu); Jucătorul meciului: Bogdan Geantă.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 10 Apr. 2015, 17:40 Campionat
Pe aceeași temă