Vâlcea învinge Craiova și rămâne lider

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 16 Mar. 2014, 21:10 Campionat

Susținută de 4.000 de suporteri, CSM Râmnicu Vâlcea a câștigat ieri în Zăvoi, 1-0 cu FC Universitatea Craiova, și astfel trupa lui Claudiu Niculescu și-a păstrat poziția de lider în Seria a II-a a Ligii a II-a.

În toamnă, FC Universitatea a învins de două ori CSM-ul, și în campionat, dar și în cupă, însă acum datele jocului au fost complet schimbate. CSM a jucat excelent în prima repriză, însă nu a avut inspirație la finalizare. Mai întâi, Nkongue a tras superb, dar Hotoboc a salvat de sub bară, apoi Adi Popa a scăpat singur cu portarul craiovean, dar nu l-a putut învinge. Camerunezul Nkongue a profitat din plin de lentoarea fundașilor Craiovei, pe care i-a depășit în viteză la fiecare acțiune. Briceag a fost și el găsit în mijlocul careului de o pasă a camerunezului, dar a tras peste poartă. În finalul reprizei, Vâlcea a irosit ocazia campionatului, după ce Nkongue a jonglat cu adversarii pe stânga, a centrat de pe tușă, mingea s-a plimbat pe linia porții, de unde Popa a lovit defectuos, permițându-i lui Bușu să degajeze.

Din minutul 54, Știința a rămas în inferioritate, după ce Ripoli a fost eliminat pentru un fault foarte dur la Ov. Popescu. Vâlcea a avut o mulțime de cornere și lovituri libere, însă Todea le-a bătut neinspirat pe toate în primul adversar. Craiova lui Mititelu a avut și ea o contră periculoasă, în minutul 77, când Sg. Popescu a scăpat singur spre poartă, dar căpitanul I. Stoica s-a repliat și l-a deposedat perfect din spate, în careu.

De departe cel mai bun jucător de pe teren, Chris Nkongue a adus victoria CSM-ului în minutul 85, chiar dintr-o fază fixă. De această dată, Todea a reușit să centreze din corner în mijlocul careului craiovean, Crețu a trecut pe sub minge și Nkongue a reluat sec în plasă, declanșând fiesta. A fost bucurie de nedescris pe banca vâlceană, memorabilă fiind faza cu antrenorul Niculescu, catapultat direct în brațele autorului golului.

CSM nu mai are emoții în privința calificării în play-off și visează tot mai mult la Liga I, în timp ce Știința mai are mult de tras pentru a termina sezonul regulat în primele șase.

Un grup consistent de fani craioveni a încurajat Știința în Zăvoi, dar a scandat împotriva patronului Adrian Mititelu, cerându-i să plece de la echipă.

CSM RÂMNICU VÂLCEA – FC UNIVERSITATEA CRAIOVA 1-0
Stadion Municipal, spectatori 4.000
A marcat: Nkongue 85
Eliminări: Ripoli 54

CSM: Matache – Deaconescu, I. Stoica (cpt.), Pîrvulescu, E. Stoica (B.Geantă 35) – Cîrstoiu (Ov.Popescu 46), L. Todea – Ad. Popa, Codin (Crețu 57), Briceag – N’Kongue. Antrenor: Claudiu Niculescu

FC Universitatea: Hotoboc – Cruceru (Sg.Popescu 61), M. Ciucă (cpt.), D. Stoica, Bușu – Săceanu, Mîrzeanu – Goge, Ripoli, M. Roman (Frăsineanu 74)-Stoianof (C.Bălan 81). Antrenor: Dragoș Bon

Arbitru: Dragoș Teodor (Constanța); Asistenți: Andrei Constantinescu (București) și Ionuț Babadac (Alexandria)

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dan Lixandru
 

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 16 Mar. 2014, 21:10 Campionat
Pe aceeași temă