Vâlcea, complet neputincioasă atunci când este în superioritate numerică. CSM a făcut încă un pas greșit în play-out

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 12 May. 2016, 11:34 Campionat

CSM Râmnicu Vâlcea a remizat miercuri, în Zăvoi, 1-1 cu „U” Cluj, deși a condus și a jucat mai bine de o repriză în superioritate numerică.

Echipa lui Adrian Dulcea avea nevoie de o victorie pentru a scăpa de emoții și, la pauză, părea să o obțină destul de lejer. Mijlocașul Artean a avut prima ocazie în minutul 4, când a șutat violent de la 20 de metri, dar mingea a lovit bara laterală a porții clujene. CSM a deschis scorul în minutul 13, prin numarul 13, juniorul Georgescu, care a rămas singur în careu după o centrare de pe dreapta a lui Vasile și a marcat cu un șut puternic. Constantin Stoica și Georgescu au avut ocazia desprinderii în minutul 34, în aceeași fază, dar șuturile lor au fost blocate. Apoi, Vâlcea este din nou aproape de gol, când activul Georgescu (41) profită de gafa lui Crișan, pe care îl deposedează în careu, însă șutul său este deviat în corner. În finalul primei părți, „U” Cluj rămâne în inferioritate după ce Ursu îl faultează pe Dumitrașcu, apoi îl lovește fără minge, infracțiunea fiind semnalizată de către tușier, pentru că centralul lăsase inițial avantaj și faza continuase. Nimic nu anunța însă reculul din partea secundă, când trupa din Zăvoi a jucat mult mai slab în superioritate, decât atunci când efectivele erau complete.

Imediat după pauză „șepcile roșii” egalează, după un balon aruncat în spatele defensivei vâlcene și fructificat de Turcak. Ca și în etapa precedentă, la Pâncota, când a reușit contraperformanța să primească două goluri în superioritate, CSM a dovedit din nou că nu știe să joace când adversarul este în inferioritate. Alb-albaștrii au atacat steril, cu predilecție pe flancul drept, unde Vasile a fost foarte activ. Spre deosebire însă de prima repriză, CSM nu a mai reușit însă să aibă ocazii clare la poarta clujeană, deși a dominat copios. Mai mult, în minutul 88, clujeanul Ciupe s-a accidentat și a părăsit terenul, iar cum toate cele trei schimbări fuseseră efectuate, oaspeții au jucat finalul cu doi oameni mai puțin. După joc, Ciupe a ajuns la spital cu salvarea pentru investigații mai amănunțite, acuzând o lovitură la coaste.

S-a terminat 1-1 și fostul lider al seriei, Vâlcea continuă să tremure pentru rămânerea în eșalonul secund, fiind la doar patru puncte de locul de baraj ocupat de Pâncota.

CSM RÂMNICU VÂLCEA – UNIVERSITATEA CLUJ     1-1
Stadion Municipal (Rm.Vâlcea), spectatori 500
Au marcat: Georgescu 13 / Turcak 46
Eliminări: Ursu 43

CSM: Fildan – Oct. Vasile, I. Stoica (cpt.), Cucui (Al. Ionescu 75), Dumitrașcu – Artean – Bg. Geantă (A. Neagoe 57), Dâlbea, Piscanu, Georgescu (Ludușan 46) – C. Stoica. Antrenor Adrian Dulcea
„U” Cluj: Grecu – Butean, Cordoș, Crișan, Hîmpea – Ursu, Boboc (cpt.), Turcak, Greu (Ciobanu 46, Ciupe 69) – Vojtus, Zdroba (Erdei 46). Antrenor: Mihai Năbădan
Arbitru: Rareș George Vidican (Oradea); Asistenți: Adrian Mărginean (Aiud) și Gheorghiță Bălan (Pitești).

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dan Tăuțan

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 12 May. 2016, 11:34 Campionat
Pe aceeași temă