Văduva a dansat la înmormântarea Timișoarei! Poliștii au sărbătorit clasarea pe primul loc, chiar dacă nu au promovat

02 Jun. 2012, 14:54 Campionat

Peste 32.000 de scaune goale au asistat la ultima reprezentație a Politehnicii Timișoara din acest sezon. Nu este exclus ca, din toamnă, Timișoara să nu mai aibă echipă nici măcar în liga a doua, chiar dacă alb-violeții au încheiat acest sezon pe primul loc.

Atmosfera a fost aproape ca la înmormântare, au lipsit doar lumânările. Spectatorii sunt împăcați cu ideea că echipa pe care o iubesc este pe cale de dispariție și chiar și-au exprimat dorința de a mai merge la o înmormântare. Mesajul afișat de galerie în repriza a doua („Mai avem un singur gând: Marian Iancu în mormânt”) arată cât de mare e prăpastia dintre actualul patron al clubului și oamenii care mai sunt alături de Poli.

La fel ca în cazul oricărei morți iminente, la stadion au fost și doi „corbi”, care așteptau liniștiți ca echipa să își dea duhul. Este vorba de Ilie Stan și Petre Marin, reprezentanții Chiajnei, echipa la care vor merge mulți dintre jucătorii timișoreni în această vară.

Pe teren s-a jucat puțin fotbal, lucru normal având în vedere faptul că jucătorii nu mai aveau nicio motivație. Popovici a deschis scorul cu o execuție superbă în minutul 10 (a trimis mingea peste Tufiși, ieșit aiurea din poartă), iar Vâlcea a egalat prin Vătăjelu, dintr-un penalty acordat cu ușurință de centralul Silviu Gulei. Chiar dacă au rămas în zece oameni, după eliminarea lui Thiandoum Daouda, oaspeții au reușit să înscrie, cu un sfert de oră înainte de final. Culmea, la acest eveniment trist, cel care s-a bucurat cel mai mult se numește Robert Văduva (marcatorul golului de 1-2). Poli a egalat, până la urmă, în prelungirile meciului, din penalty, prin același Popovici.

După finalul jocului, din peluză au coborât cei aproape 200 de suporteri, care au asistat la meci și au cântat împrună cu jucătorii, sărbătorind astfel clasarea lui Poli pe primul loc. Jucătorii și suporterii și-au făcut datoria, păcat că au făcut-o degeaba.

POLI TIMIȘOARA – CSM RÂMNICU VÂLCEA 2-2 (1-1)
Popovici (10, 90+3 pen.) / Vătăjelu (16 – pen.), Văduva (74)

Antrenor: Valentin Velcea
Lepmets – Belu, Mera (cpt.), F. Ilie, Sandu – Ad. Popa (’46 Al. Boștină), Poparadu, Petcuț (’66 Dobricean), Pătraș – Popovici, Cârstea (’61 Rocha)

Antrenor: Alin Artimon
Tufiși – Tomozei, I. Popescu, Plecanciuc (’54 Eremia), Vătăjelu (cpt) – Văduva (’82 Omeag), T. Daouda, N. Nicolae, M. Traore (’26 Al. Ionescu) – F. Pârvu, Nkongue
Eliminare: T. Daouda (’74)

Articol scris de Radu FAUR

02 Jun. 2012, 14:54 Campionat
Pe aceeași temă