Utiștii acuză arbitrajul după remiza de la Baia Mare. „Poate am început să deranjăm prea mult. Ne luptăm cu morile de vânt, dar mergem până la capăt”

Marius ANGHEL 30 Apr. 2016, 18:16 Campionat
Utiștii acuză arbitrajul după remiza de la Baia Mare.**

UTA a scos un punct în condiții speciale pe arena din „Dealul Florilor”. FCM Baia Mare a evoluat o jumătate de oră în superioritate numerică, după ce Strătilă a văzut un al doilea cartonaș galben și implicit „roșu” pentru o simulare în careu, ce a părut mai degrabă penalty.  Apoi, arădenii au mai acuzat faza de la golul al doilea al gazdelor, considerând că Miron a respins la timp mingea trimisă de Ignea, ca să nu mai vorbim de cele câteva faze fixe dictate din preajma careului roș-alb spre finalul confruntării.

Imediat după ultimul fluier, Roland Nagy a răbufnit la adresa „fluierașilor”. „Am avut parte de un arbitru care a stricat total acest fenonem frumos înainte de Sărbători. Au fost multe lucruri inexplicabile pe teren azi, la un moment dat am fost în 8 jucători…Dar nu mai comentez, suntem înaintea unor Sărbători frumoase și vreau să mă abțin și să cred că noi facem ceea ce facem doar pe teren, indiferent de situație. Ne luptăm cu morile de vânt, dar mergem până la capăt și vom vedea unde ne vom opri. Așa, cu copii, decimați și asta fiindcă nu am avem un lot prea mare. Oricum, zarurile sunt aruncate în acest sistem de la noi, cu baraje în decurs de 12 zile. Nu-mi dau seama cum gândesc acest aspect cei care conduc destinele fotbalului românesc și care au interese uneori. Dar, mă opresc aici”, a spus antrenorul principal al UTA-ei.

Referitor la joc și adversar, Nagy a adăugat: „Am început cu dreptul, am și avut 1-0 în fața unei echipe ce la începutul săptămânii nu au avut această atitudine. Dar, o felicit pentru asta, e o formație frumoasă, a meritat tot ceea ce au făcut în acest sezon. Merită felicitată echipa mea, din punct de vedere al caracterului, al revenirii. Am luat un punct meritat, dacă erau lucrurile cum trebuia, poate plecam cu toate. Dar, poate, nu e voie, căci am început să deranjăm prea mult”.

Strătilă: „Penalty clar! Aș fi scăpat singur, trebuia să fiu nebun să mă arunc știind că mai aveam un galben”

Cel mai bine cotat fotbalist al „Bătrânei Doamne” nu se simte prea bine pe arena din „Dealul Florilor”. În partida din stagiunea regulată a ratat un penalty, iar astăzi, după ce a obținut unul, a fost eliminat de pe teren după 36 de minute de joc.

La finalul partidei, Sorin Strătilă s-a considerat nedreptățit și asta pentru că: „E incredibil cum am luat două cartonașe galbene la acest meci. La primul, după o dispută verbală cu Vasilache, în care ambii ne-am spus cuvinte mai grele, arbitrul m-a avertizat doar pe mine. Apoi, la faza când mi-a dat galben pentru simulare, am ciupit balonul pe lângă fundaș, el a ridicat piciorul ca să mă împiedice să continui cursa și am căzut. Aș fi scăpat singur spre poartă, trebuia să fiu nebun să mă arunc știind că mai aveam un galben. Apoi, tușierul a dictat corner, iar centralul m-a eliminat. Arbitraj precum cel de azi rar mi-a fost dat să văd, poate doar pe la începutul carierei mele, pe la juniori. Arbitrii ne-au tocat pur și simplu, mi-ar plăcea să aflu cine ne-a dat acestă >. Cred că a contat mult și faptul că partida nu a fost televizată”, consideră mijlocașul de bandă al UTA-ei.

Până la urmă, victoria Chindiei la Mediaș o face pe UTA să recupereze un punct în fața liderului antrenat de Cristi Pustai, dar, pe de altă parte, îi apropie pe dâmbovițeni de locul secund. „Eu zic că e un rezultat bun pentru noi victoria Chindiei. O batem pe Baia Mare etapa viitoare, Gazul are din nou meci greu, poate ajungem pe primul loc săptămâna viitoare. Ne-ar plăcea, însă, să avem și noi gloanțele celorlalte echipe. De exemplu, am înțeles că cei de la Baia Mare au jucat azi pe o primă bună de tot…”.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 30 Apr. 2016, 18:16 Campionat
Pe aceeași temă