UTA se reunește luni și a început să-și bată în cuie adversarii din amicale. Marius Stan e văzut ca salvatorul clubului: „Banii vor apărea, dar nu din senin”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 13 Jun. 2018, 17:09 Actualizat: 13 Jun. 2018, 17:33 Campionat
UTA se reunește luni și a început să-și bată în cuie adversarii din amicale.  Marius Stan e văzut ca salvatorul clubului: „Banii vor apărea, dar nu din senin”

Mai sunt șase zile până la primul antrenament al echipei fanion a Aradului în vederea pregătirii noului campionat al ligii secunde. La această oră, nu există nicio certitudine la nivel de lot pentru simplul fapt că bugetul de salarii pentru stagiunea 2018-2019 este în aer.

Toată suflarea utistă, inclusiv actuala conducere administrativă a clubului arădean, se uită în direcția lui Marius Stan. Cel puțin la nivel declarativ, experimentatul om de fotbal și-a asumat rolul managerului, iar fișa postului, așa cum e făcută ea azi în curtea grupării „roș-albe”, prevede și asigurarea fondurilor private lângă cele ale Primăriei, scrie Sport Arad.

„O să rezolvăm și acest aspect. Banii vor apărea, dar nu din senin. Nu am finalizat analiza mea pe plan local, trebuie văzut care e și sprijinul arădenilor cu potență financiară pentru UTA. Eu am purtat diverse discuții la București, rămân optimist, dar, repet, trebuie văzut care vor fi exact și raporturile clare cu actuala conducere a clubului și mediul de afaceri arădean. Dacă simt că nu sunt dorit sau că direcția în care mi-aș dori să merg eu nu e îmbrățișată, nu sunt genul de om care să stea prea mult de gânduri, să țin ca orbul de bâtă de proiectul meu. La partea de achiziții se poate lucra deja, chiar și fără parafarea colaborării mele oficiale cu UTA. Am spus deja că o să ajut dezinteresat clubul pentru a pune la dispoziția antrenorilor un lot de jucători puternic”, a mărturisit fostul președinte al campioanei din 2011, Oțelul Galați.

Pe de altă parte, Stan e mulțumit de forfota de la arena „Motorul”. „Din ceea ce mi-a comunicat asociatul meu, domnul Marian Costea, care a rămas la Arad, lucrurile se mișcă la stadion. La gazon nu se lucrează încă cu toată forța, deoarece se așteaptă montarea stâlpilor de nocturnă, dar, din câte am înțeles, operațiune se va încheia la finalul săptămânii viitoare. Apoi, se vor face ultimele retușuri la concasare, iar firma din Galați poate să-și intre în atribuții. Am discutat și cu un reprezentant al firmei ce montează gazonul artificial și mi-a spus că, în mod normal, în trei săptămâni totul va fi gata. E foarte important ca UTA să înceapă noul sezon la Arad”, a adăugat Stan.

Șase din opt amicale sunt cu echipe maghiare

Altfel, UTA și-a schițat un program de pregătire ce include nu mai puțin de opt meciuri de verificare. Ionuț Popa a transmis datele la care ar dori să-și vadă posibilii elevi la lucru, iar Codru Grădinariu și Claudiu Drăgan au reușit, în mare parte, să bată în cuie adversarii verii.

Seria testelor va începe pe 7 iulie, când „roș-albii” dau piept cu Elore Bekescsaba, echipă ce a terminat pe locul 3 precedenta ediție de eșalon secund maghiară. Ceva mai târziu, va urma și revanșa cu Elore, cum și cu Szegedul, formație retrogradată în eșalonul trei la finele campionatului, se va lega o „dublă”. În fine, e stabilită și o întâlnire cu Debrecen VSC, a cincea forță a primei ligi maghiare, iar de la Mako se așteaptă doar răspunsul final.

„Bătrâna Doamnă” le-a mai provocat la câte un amical și pe divizionarele trei arădene, Șoimii Lipova și Național Sebiș, care au și dat răspuns pozitiv. „Oficialii” clubului nu doresc să dezvăluie încă toate datele acestor teste, fiindcă ar mai putea apărea mici modificări. Totodată, nici locațiile în care se vor disputa meciurile nu sunt bătute în cuie.

Cert este că de luni, 18 iunie, Ionuț Popa ar trebui să conducă un prim antrenament din noua stagiune. La acesta sunt așteptați absolut toți fotbaliștii care au terminat sezonul în „alb-roșu”, cu excepția fundașilor Roșca și Markovic. În rest, toate contractele expiră la finalul lunii și, chiar dacă – poate – unii dintre jucători s-ar fi putut înțelege cu alte formații, până pe 30 iunie sunt la dispoziția clubului arădean. Oricum, Codru Grădinariu, directorul general al grupării arădene, a recunoscut că s-au început, e drept, destul de timid încă, negocierile pentru reînnoirea contractelor cu fotbaliștii care au confirmat în stagiunea de primăvară.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 13 Jun. 2018, 17:09 Actualizat: 13 Jun. 2018, 17:33 Campionat
Pe aceeași temă