UTA se împiedică pe teren propriu de Vâlcea. Staicu i-a luat două puncte din vistierie

Marius ANGHEL 26 Sep. 2015, 16:22 Campionat

Etapa a cincea a campionatului ligii secunde a programat, sâmbătă dimineață, la Arad, un duel interesant între două formații de la mijlocul clasamentului Seria a II-a, UTA Bătrăna Doamnă, respectiv CSM Râmnicul Vâlcea. Aflate la egalitate de puncte înaintea jocului, cele două echipe au terminat partida tot în aceeași stare. Jucătorii lui Roland Nagy au deschis primii scorul, prin Ciprian Rus (25), însă în a doua repriză au fost egalați de Marius Staicu (74).

Vâlcenii au forțat în start de meci, cu Vasile și Georgescu pericole pentru poarta lui Bogdan Miron. UTA a replicat prin Rus, Copil și Botiș, dar tabela a rămas neschimbată. Asta până în minutul 25, atunci când o minge lungă în careul oltenilor e preluată de Ciprian Rus, iar acesta ridică balonul peste portarul advers și marchează din voleu, din 12 metri, la colțul scurt. Pîrvulescu are o șansă bună de a egala până în pauză, dar Miron e la post. Dincolo, Copil trece pe lângă golul doi, iar mai apoi arbitrul pune punct primei reprize, una cu multe șanse de poartă și cu un joc alert.

UTA domină și în repriza secundă, însă atacurile sunt previzibile și fără pericol pentru poarta adversă. Vâlcenii încearcă fără succes să se apropie de buturile gazdelor, însă jocul e simplu pentru apărarea alb-roșilor. Partida se reaprinde cu 16 minute înainte de final, la prima șansă importantă ivită în repriza secundă pentru CSM și aceștia egalează. Geantă i-a pasat pe culoar lui Staicu, acesta pătrunde în viteză, îl driblează și pe Miron și înscrie în poarta goală din opt metri.

Arădenii încep goana disperată după golul doi, pe care Szekely (83) îl ratează incredibil din trei metri. Curtuiuș reia cu capul, dar Vasile respinge de pe linia porții! În prelungiri, Vâlcea rămâne în 10 oameni, Staicu fiind eliminat, însă tot formația pregătită de Pelici are o ultima șansă de gol. Pârvulescu trimite peste poarta lui Miron și scorul rămâne egal, 1-1.

UTA Bătrâna Doamnă și CSM Râmnicul Vâlcea își împart punctele la capătul unui duel în care ambele echipe au avut o prestație sub așteptări, rezultatul de pe tabelă fiind unul echitabil.

UTA BĂ‚TRÂNA DOAMNĂ‚    1
CSM RÂMNICU VÂLCEA        1

Cip. Rus ’25 / M. Staicu ’73

Bg. Miron – Polgar, Al. Manea, Botiș (cpt.), Burlă – Copil, Chindriș, Jorza (Sz. Szekely ’80), Hlistei (Strătilă ’55) – Cip. Rus (Man ’73), Curtuiuș
Rezerve neutilizate: Anca-Trip – Filaret, M. Vlad, Ad. Petre
Antrenor: Roland Nagy

Fildan – Oct. Vasile, Ct. Pîrvulescu, Cucui (Bg. Geantă ’46), Tomozei – I. Stoica, Dumitrașcu – Firțulescu, Piscanu, R. Georgescu (Ludușan ’46) – M. Staicu (Aug. Voinea ’77)
Rezerve neutilizate: Dr. Geantă – Cl. Ștefan, Al. Ionescu, L. Iordache
Antrenor: Alexandru Pelici
Eliminat: I. Stoica ’90+3 (roșu direct)

Stadion: Motorul (Arad); Spectatori: 1.000; Arbitru: Marius Omuț (Oradea); Asistenți: Adrian Mărginean (Aiud) și Gheorghiță Bălan (Pitești).

Articol și foto de Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 26 Sep. 2015, 16:22 Campionat
Pe aceeași temă