UTA, la a doua înfrângere consecutivă în meciurile din deplasare. Laszlo Balint, după eșecul cu Dunărea: „Atenție, suntem departe de a fi promovați”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 02 Dec. 2019, 13:29 Actualizat: 02 Dec. 2019, 13:30 Campionat

UTA nu a mai cunoscut gustul unui succes departe de casă de la finalul lunii octombrie, când s-a impus la Reșița cu super-golul lui Moise, din prelungiri. Mai mult, ieri, la Călărași, a bifat și cel de-al treilea eșec stagional, la capătul unei prestații ce a menținut, în mare parte, tiparele precedentelor deplasări. Arădenii ratează ocazii importante, de singuri cu portarul, și plătesc cu vârf și îndesat erorile din defensivă. Dunărea s-a impus cu 1-0 grație autogolului lui Cristian Melinte, care e al treilea fundaș care-l păcălește pe Florin Iacob în acest sezon, după Florin Ilie, la Reșița și Andrei Rus, la Cluj și București (cu Metaloglobus).

Laszlo Balint: „Degeaba am dominat categoric partida, în special spre final, dacă nu suntem inspirați la finalizare sau la ultima pasă”

Laszlo Balint e conștient de toate aceste probleme ce apar în special în jocurile de pe terenuri străine și solicită o mai mare responsabilitate din partea tuturor celor care compun vestiarul UTA-ei. „Ca și în celelalte partide disputate în deplasare, am început bine, am controlat jocul, ne-am creat ocazii mari și în loc să trecem în avantaj și, poate, să mai marcăm, facem greșeli mari în apărare. Și astăzi ne-am băgat singuri mingea în poartă, după care am încercat să avem reacție și am avut în multe momente ale jocului. Doar că am avut în față un nou adversar bun, căruia i-a fost și mai simplu să joace, să stea să ne aștepte, la adăpostul avantajului. Degeaba am dominat categoric partida, în special spre final, dacă nu suntem inspirați la finalizare sau la ultima pasă”, a spus antrenorul „Bătrânei Doamne” pentru Sport Arad.

Atacanții echipei UTA n-au mai înscris de cinci meciuri

UTA are cel mai bun atac din Liga a 2-a, la egalitate cu CS Mioveni, dar atacanții săi nu mai marchează de cinci etape. Mai mult, Ciprian Rus sau Valentin Buhăcianu au ratat și azi ocazii de unu la unu cu portarul.

„Eu zic că băieții știu exact cum s-a scris istoria acestui meci, acestei înfrângeri dureroase și cel mai important este să învățăm din ea. De fapt, toți trebuie să fim mai resposanbili, căci vina la eșecuri, ca și meritul la victorii, se împarte în mod egal. Și aici includ tot vestiarul echipei, deci și antrenorii. Cu toții muncim, facem sacrificii, dar, repet, doza de responsabilitate trebuie să fie la nivel maxim. Dar, mai multe concluzii vom trage după ce facem analiza completă a partidei, așa cum se întâmplă de fiecare dată”, a adăugat Balint.

Fiindcă UTA a terminat în dezavantaj prima parte, Balint a apelat și Alex Oroian din primul minut al actului secund, cel schimbat fiind David Miculescu. „Îmi doream un plus de vitalitate în atac, pe acel flanc drept și pun evoluția lui Oroian pe seama lipsei de maturitate. Unii trebuie să respecte fotbalul mai mult și să înțeleagă că trebuie să fie constanți”, mai consideră „principalul” arădenilor.

„Nu trebuie să ne intereseze clasamentul”

După eșecurile de sâmbătă ale celor de la Mioveni și Rapid, utiștii aveau certitudinea că indiferent de ce vor face în partidele cu Dunărea Călărași și Petrolul vor încheia anul pe primul loc în Liga 2.

„Chiar am avut o discuție pe această temă cu băieții ieri, după ce am văzut celelate rezultate ale etapei și le-am spus foarte clar că nu trebuie să ne intereseze clasamentul, ci să tratăm cu maximă seriozitate aceste ultime două runde. Și, în ciuda eșecului de astăzi, eu cred că băieții sau majoritatea dintre ei au înțeles mesajul. Eu le spun mereu atât lor, cât și suporterilor sau celor care ne laudă și ne văd deja în Liga 1. Atenție, suntem departe de a fi promovați. În acest moment, eu infirm categoric aceste previziuni. Trebuie să avem echilibru, să ne gândim mereu doar la meciul care urmează și cum să scoatem maxim din fiecare”, mai afirmă tehnicianul Campioanei Provinciei pentru Sport Arad.

Utiștii s-au întors duminică seară, pe calea aerului, la Arad, iar luni au primit liber din partea staffului tehnic. De marți, încep preparativele pentru ultimul meci oficial al anului, unul cu importante implicații în zona promovabilă. „Numai de noi depinde dacă vom demonstra etapa viitoare că înfrângerea de azi a fost un accident, iar asta înseamnă victorie cu Petrolul. Acest meci îl vedem ca pe o finală și-l vom pregăti în consecință, în ciuda dificultăților pe care le vom avea la finalul acestei perioade extrem de încărcate pentru noi. Dar, scuzele și alibiurile nu sunt pentru echipa pe care o antrenez”, a încheiat Laszlo Balint.

Sursa: Sport Arad
Foto: George FILIP (Mediafax Foto) și Cătălin NIȚU (AFC Dunărea Călărași)

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 02 Dec. 2019, 13:29 Actualizat: 02 Dec. 2019, 13:30 Campionat
Pe aceeași temă