UTA joacă împotriva Gloriei cu gândul la victorie și la locul 1: „Poate reușim să devenim lideri după această etapă”. Cum văd arădenii meciul cu echipa lui Ilie Stan

Marius ANGHEL 12 Nov. 2019, 19:19 Campionat

Menajat rareori de Laszlo Balint, Cristian Melinte (31 de ani) e piesă importantă în angrenajul echipei cu cea mai bună defensivă a campionatului Ligii 2 (la egalitate cu ASU Poli). Fundaș central lateral dreapta, fostul polist e anunțat titular și miercuri, cu SCM Gloria Buzău, cu atât mai mult cu cât Alin Șeroni acuză probleme medicale la gambă. UTA o întâlnește de Gloria de la ora 14:00, la Arad, în etapa a 17-a a Ligii 2, a doua intermediară a sezonului.

„Ne așteaptă un meci greu, contra unei echipe care are jucători cu experiență, cu unii dintre ei, precum Vali Alexandru sau Vali Munteanu, chiar am fost coechipier în Liga 1, la Chiajna. An de an, Vali Alexandru a fost printre marcatorii fruntași din Liga a 2-a, este un atacant care nu are nevoie de foarte multe ocazii. Până acum a și marcat multe dintre goluri din faze fixe, iar noi, fundașii, trebuie să fim foarte atenți la el tocmai din acest motiv. Da, sunt destui jucători de valoare la Buzău, dar, ca și lot și echipă, cred că am demonstrat că suntem peste ei. Bineînțeles, asta trebuie să o arătăm și mâine. Au început foarte bine campionatul, în ultimele etape nu au continuat această serie pozitivă, iar noi suntem încrezători că mâine putem câștiga”, spune Cristian Melinte, citat de Sport Arad.

Cristian Melinte: „Sper să nu mă odihnesc până la pauza de iarnă. Mă simt bine”

Arădenii sunt neînvinși până acum pe teren propriu și singurul gol marcat de adversari pe „Motorul” a fost reușit de liderul CS Mioveni, în urmă cu două luni de zile. Acum, „roș-albii” revin acasă după cele două puncte strânse în deplasările de la Cluj (1-1 cu „U” Cluj) și Pitești (0-0 cu Argeș). „Sunt sigur că publicul va fi alături de noi, ca și până acum. Sperăm ca suporterii să vină în număr cât mai mare, chiar dacă meciul este la o oră nepotrivită. Avem nevoie de ajutorul lor și sperăm să-i răsplătim cum am făcut-o la toate meciurile jucate acasă până acum”, mai susține vice-căpitanul echipei UTA.

Titular indiscutabil până acum în echipa lui Laszlo Balint, Melinte nu a avut multe momente de respiro în acest tur. „Sper să nu mă odihnesc până la pauza de iarnă. Mă simt bine, sper să nu fac greșeli și să nu iau cartonaș galben, pentru că la următorul voi fi suspendat. În vacanță vom avea timp toți să ne odihnim, însă până se întrerupe campionatul, nu vom avea niciun meci ușor. Va interveni și oboseala, dar sunt sigur că până se termină meciurile din acest an vom urca pe primul loc. Sper să o facem chiar mâine”, e concluzia optmistă a lui Cristian Melinte.

Denis Hrezdac: „Trebuie să o câștigăm cu orice preț pentru a rămâne acolo sus în clasament”

Ținându-se cont de absențele lui Damian Isac și Diego Lorenzi, probabil, Denis Hrezdac va intra din primul minut și cu SCM Gloria Buzău, după ce a fost titular în meciurile de la Cluj și Pitești.

Iar, „închizătorul” de 18 ani e pregătit. „Mi-a fost foarte greu să stau pe bancă șapte meciuri, dar mi-am păstrat încrederea în mine, m-am antrenat bine zi de zi. Mi-am spus că îmi aștept rândul, iar când voi intra voi da totul. Nu știu dacă am pierdut primul 11 din cauza greșelii din meciul cu Ripensia, mai degrabă cred că Isac a fost într-o formă foarte bună. Îm pare rău că nu am venit măcar cu o victorie din cele două deplasări, poate aș fi putut face și eu mai mult. La Cluj, cred că a fost penalty la acea intrare asupra mea, adversarul a venit tare din spate și m-a împiedicat să continui. Trebuia să cad mai repede, dar lipsa de experiență și-a spus cuvântul. Acum nu mai contează decât partida de mâine, cu Buzăul, pe care trebuie să o câștigăm cu orice preț pentru a rămâne acolo sus în clasament”, susține Hrezdac, citat de Sport Arad, care în precedentele două jocuri a făcut cuplu în centrul liniei mediane cu Romario Moise.

Laszlo Balint: „Parcă de la etapă la etapă adversarii se mobilizează din ce în ce mai bine împotriva noastră”

UTA joacă din nou în fața publicului arădean după zece zile, la o oră imposibilă pentru o zi lucrătoare: 14:00. Laszlo Balint vede în SCM Gloria un adversar dificil.

„Revenim acasă, pe propriu stadion, într-o etapă care se desfășoară la o oră nepotrivită pentru suporterii noștri. Chiar și așa, însă, sper să găsească o modalitate așa încât să fie alături de noi, pentru că aportul lor este extrem de important, mai ales că suntem, din nou, în fața unui meci dificil. Nu știu dacă pot spune că în ultima perioadă am avut un joc ușor, parcă de la etapă la etapă adversarii se mobilizează din ce în ce mai bine împotriva noastră, dar și pentru noi acest fapte un stimul suplimentar. Legat de Gloria Buzău, trebuie să ne gândim că din postura de nou-promovată a început destul bine campionatul, a fost chiar în frunte, chiar dacă acum a coborât în clasament. Adversarul are în componență jucători cu calitate, precum Alexandru, Munteanu, Bourceanu, Huiban sau Balauru, dar este extrem de important cum vom fi noi la ora meciului. Chiar dacă e o perioadă încărcată și ne confruntăm cu destule indisponibilități, băieții care vor intra în teren conștientizează importanța punctelor puse în joc. Vrem să cunoaștem, din nou, gustul victoriei, deoarece venim după două remize, care nu neapărat ne mulțumesc, chiar dacă au fost câștigate două puncte pe terenuri dificile, în fața unor adversari incomozi. Acum, însă, ne dorim victoria, să rămânem măcar pe locul doi. Dar, cu ajutorul rezultatelor, poate reușim să devenim lideri după această etapă”, spune Laszlo Balint, antrenorul „Bătrânei Doamne”, care știe că Mioveniul are meci greu cu Rapidul acasă, în nocturnă.

Față de mai vechii indisponibili, Coulibaly, Ciucur, Pușcaș și Stancu, UTA nu va putea conta mâine nici pe mijlocașii centrali Lorenzi și Isac, ambii cu probleme de ordin muscular. Totodată, Iacob și Șeroni sunt incerți.

Meciul UTA – SCM Gloria Buzău are loc miercuri, de la ora 14:00, pe arena „Motorul” din Arad.

După 16 runde, UTA este pe locul 2 în eșalonul secund, cu 28 de puncte acumulate, cu două mai puțin decât liderul CS Mioveni. SCM Gloria Buzău ocupă locul 10, cu 22 de puncte acumulate în 15 meciuri, deci e la zi cu jocurile.

CITEȘTE și: Lăudat în special pentru organizarea jocului pe faza defensivă, Balint admite: „Atacul îți câștigă câteva meciuri, apărarea un campionat. Ne bucurăm de stabilitate!”

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 12 Nov. 2019, 19:19 Campionat
Pe aceeași temă