UTA, învinsă pe final la Clinceni, după un meci în care n-a contat în atac. Păcurar a recunoscut că jucătorii au probleme fizice: „Din minutul 60 am căzut”

Marius ANGHEL 24 Mar. 2019, 16:11 Campionat

UTA a pierdut, sâmbătă, în etapa a 26-a a Ligii 2, pe terenul Academicii Clinceni (scor 2-0), după un meci în care nu prea a contat pe fază ofensivă. Totuși, nici gazdele nu au excelat, momentul penalty-ului din minutul 76 fiind decisiv în economia rezultatului. Bogdan Barbu a transformat lovitura de pedeapsă, scoasă de Buziuc în duelul cu Rael Iuga, iar Paul Pațurcă (88) a mai marcat și el o dată pe final, când scorul era deja în favoarea ilfovenilor.

Despre meci a vorbit Cristian Păcurar, care a coordonat echipa pentru această partidă în lipsa lui Ionuț Popa. „Un joc în care știam toate detaliile despre adversar si până la faza penalty-ului cei de la Clinceni nu au avut nicio situație clară din acțiune, doar din faze fixe. Am pregătit foarte bine jocul, știam că au posesie foarte bună acasă, ei fiind o echipă care se luptă la promovare în acest moment. Ce este nemulțumitor, iar băieții și-au dat seama de acest lucru, e că am rămas datori la faza ofensivă, unde credeam că putem pune în pericol poarta adversă. Am încercat după penalty să forțăm prin urcarea lui Șeroni și introducerea lui David Popa, dar, din păcate, nu a avut niciun efect. La golul doi erau patru jucători de-ai noștri lângă Pațurcă și niciunul nu l-a atacat, iar acesta a profitat și a înscris. Suntem foarte supărați, am pregătit foarte bine acest meci, din păcate se vede că sunt probleme foarte mari la aspectul fizic, din minutul 60 am căzut. Știm acest lucru, încercăm să-l îmbunătățim antrenament după antrenament, vom face câteva schimbări înainte de meciul cu Snagov”, a comentat Pacurar.

Campioana Provinciei e la al doilea eșec la rând, după ce runda trecută a pierdut acasă cu Luceafărul Oradea, scor 0-2, iar posibilitatea intrării într-o pasă (și) mai proastă e destul de mare, atâta timp cât duminica viitoare ajunge Snagovul, actualul lider al ligii secunde la fotbal. „Nu se pune problema să intrăm pe o pantă descendentă. La meciul cu Luceafărul am fost complet dereglați, după care a venit această înfrângere. Am plecat la acest meci cu încredere, dar nu am reușit să punem probleme. Din punct de vedere al moralului ne-am reveni cu o victorie contra Snagovului, lucru pe care ni-l dorim cu toții”, a adăugat „secundul” arădenilor.

După cele două lovituri de la 11 metri primite de Luceafărul Oradea pe „Motorul”, UTA a fost și ieri „victima” unei noi decizii discutabile. „Nu știu dacă a fost penalty, cert este că e al treilea penalty consecutiv care se dă împotriva noastră”, a fost remarca lui Păcurar.

În următoarea etapă, UTA înfruntă pe teren propriu, duminică, de la ora 13:00, o altă echipă ilfoveană implicată în lupta la promovare, Sportul Snagov.

CITEȘTE și: Absența lui Miculescu a schimbat datele problemei la Clinceni: „Altfel am pregătit faza ofensivă, dar aceste lucuri se întâmplă”

Sursa: Sport Arad
Foto: Academica Clinceni

Marius ANGHEL 24 Mar. 2019, 16:11 Campionat
Pe aceeași temă