UTA încă nu știe dacă organizează sau nu cu spectatori derby-ul cu „U” Cluj. „Publicul arădean a contribuit major la obținerea rezultatelor noastre. Ne vom conforma măsurilor”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 09 Mar. 2020, 17:22 Actualizat: 09 Mar. 2020, 19:27 Campionat

Pentru a ține în frâu epidemia de coronavirus, Guvernul României a interzis întâlnirile publice cu mai mult de 1000 de persoane. Decizia afectează inclusiv întrecerile sportive, iar Liga Profesionistă de Fotbal a decis deja ca toate meciurile de fotbal din Liga 1 să se desfășoare cu porțile închise cel puțin până la finalul lunii martie.

Și Federația Română de Fotbal a postat pe contul de Facebook un comunicat despre această interdicție dictată dinspre MAI: „În urma deciziei Guvernului României, conform căreia se interzic adunările a peste 1.000 de oameni la evenimente sociale, Federația Română de Fotbal a sistat organizarea de meciuri cu spectatori pentru toate competițiile pe care le organizează. De asemenea, pentru partida România U21 – Danemarca U21, vânzarea biletelor a fost suspendată.”

În comunicatul FRF nu se specifică însă pe ce perioadă intervine această interdicție, iar în joc ar putea intra Direcția de Sănătate Publică la nivelul fiecărui județ, care poate decide, de la caz la caz, dacă porțile stadioanele rămân deschise pentru cel mult 1000 de oameni.

La Arad, o ședință operativă în acest sens ar trebui să aibă loc marți sau miercuri, când – probabil – vom avea și o decizie privind accesul spectatorilor la meciul de fotbal UTA – Universitatea Cluj, de sâmbătă, de la ora 15, de pe arena „Motorul”, din cadrul rundei a 25-a a Ligii 2.

Așadar, clubul UTA și jucătorii pregătiți de Laszlo Balint vor fi puși în fața faptului împlinit. Există, însă, și o reacție preliminară din partea conducerii „roș-albilor”.

„Măsurile naționale luate privind organizarea evenimentelor sportive afectează activitatea noastră, atât financiar cât și sportiv. Publicul arădean a contribuit major la obținerea rezultatelor noastre. Zilele următoare, Comitetul Județean pentru Situații de Urgențe va decide dacă meciul cu U Cluj de sâmbătă, de pe teren propriu, se va disputa fără spectatori, sau cu spectatori, în limita a 1000 de persoane. Ne vom conforma tuturor măsurilor impuse, deoarece sănătatea suporterilor noștri este cea mai importantă pentru noi. Vă vom ține la curent cu evoluția evenimentelor”, a declarat Alexandru Meszar, cel care, la finalul săptămânii trecute, a fost lansat în cursa pentru Primăria Arad de partidul UDMR.

UTA a avut o medie de 2800-3000 de spectatori la meciurile de pe teren propriu, unde liderul ligii secunde a avut o singură sincopă în tot sezonul: 1-1 cu CS Mioveni.

Înaintea desfășurării etapei a 25-a, UTA ocupă locul 1, cu 50 de puncte, iar adversarul de sâmbătă, „U” Cluj, se situează pe poziția a 14-a, cu 27 de puncte.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 09 Mar. 2020, 17:22 Actualizat: 09 Mar. 2020, 19:27 Campionat
Pe aceeași temă