UTA – Dunărea Călărași, meciul anului pentru arădeni. Nagy: „E momentul echipei! E anul băieților, cred că nu se încheie mâine”

Marius ANGHEL 03 Jun. 2016, 15:23 Campionat

Învinsă miercuri la Călărași cu 3-1, în manșa tur a primului baraj de promovare în Liga 1, UTA Bătrâna Doamnă are la dispoziție returul pentru a întoarce scorul și a obține o calificare în cel de-al doilea baraj, acolo unde o așteaptă FC Voluntari. Arădenii își pun mari speranțe și în suporterii ei, pe care îi cheamă într-un număr mare la stadionul „Motorul” pentru a-i încuraja până în ultimul minut pe jucători. Roland Nagy denumește „meciul anului” returul cu Dunărea Călărași de sâmbătă, de la ora 18:00.

„Noi știm că nu am ajuns degeaba aici, cu aportul tuturor – echipă, suporteri și nu doar. E bonusul lor și cu siguranță nu vor să fie ultimul joc, calificarea e deschisă. E adevărat că adversarul știe să joace, să înscrie, dar același lucru știm și noi. Sunt convins că va fi o asistență mare, s-au și pus tribune în plus. E un meci al anului, un rod al muncii anilor în care echipa a crescut și spiritul a renăscut. Jucătorii vor da totul în teren, au zis-o și, cu siguranță, o vor face”, a spus Roland Nagy în conferința de presă de dinaintea meciului cu Dunărea.

„Trebuie să fim inteligenți, pragmatici, cu atitudine mai bună, cu spirit și suflet de învingători”

Potrivit site-ului oficial al clubului arădean, antrenorul utist și colaboratorii săi au analizat rapid punctele vulnerabile ale meciului de acum două zile și sunt încrezători că totul va arăta diferit mâine, pe teren propriu. „Am fost restanți la atitudine, în unele momente, ceea ce nu va fi mâine. Jucătorii vor da totul pentru suporteri. În timpul sezonului regulat, am fost pe locul 1 campioană de toamnă, am fost pe podium peste iarnă, în play-off am fost la un moment dat locul 1. Am fost tot timpul între primele trei. Unii aruncă vorbe că suntem una din cele mai slabe echipe, dar nu e așa”, a precizat Nagy, care mizează pe dorința jucătorilor de a promova în premieră în Liga 1, în cazul unora, sau de a reveni în prima ligă, în cazul altora: „E momentul echipei, eu am fost onorat și împlinit că am realizat lucruri pozitive. Pentru suporteri, pentru Alexandru Meszar și cei care s-au ocupat de club, chiar dacă au stat în umbră, a fost o umbră activă. Iar nemulțumirile și greutățile ne-au motivat de la un moment la altul. Și eu, de multe ori, am fost contestat, în timp ce alții apreciază că a crescut o echipă căruia i se dădeau prea puține șanse. N-a fost ușor nicio clipă. Au fost meciuri în care n-am mulțumit și n-am fost mulțumiți, dar am crescut. Consider că e anul băieților și mai cred că nu se încheie mâine. Trebuie să fim inteligenți, pragmatici, cu atitudine mai bună, cu spirit și suflet de învingători. În tur poate au lipsit unele chestii, dar nu cred că vom repeta prestația de miercuri. În primul rând, vrem, în fața suporterilor, o victorie. De când am început prima etapă și până acum, când suntem în acest prim baraj, numărul spectatorilor a crescut și noi odată cu ei. Iată că acum cei responsabili au fost obligați responsabili să pună scaune în plus. După trei zile ai șansa să remontezi un rezultat negativ, asta e frumusețea fotbalului. E șansa noastră”.

Căpitanul Botiș și aportul său, una din „cheile” Bătrânei Doamne pentru returul cu Dunărea

Roland Nagy s-a referit la o „cheie” a rezultatelor sportive obținute de UTA până acum: prezența lui Sorin Botiș în rândurile roș-albe. „Sorin e conectat la maxim, chiar dacă e pus la zid din cauza vârstei. El a avut un aport fantastic pe teren, în vestiar și e un adevărat exemplu pentru toți colegii săi. Iar pentru staff-ul tehnic, reprezintă direct prelungirea antrenorului în teren. Sunt convins că va transmite atât el, cât și noi toți, credibilitate”, subliniază tehnicianul utist, citat de uta-arad.ro.

Antrenorul utist a indicat și de ce jucătorii săi sunt capabili de remontarea eșecului de la Călărași: „Nu o dată am întors rezultate, am fost dezinvolți și am jucat un fotbal frumos. E o șansă și sunt convins că suporterii ne vor împinge, cu speranța de a trece de acest prim baraj. Cei de la Călărași vin cu prima șansă, statistic – și au și demonstrat-o – au jucători de atac, dar și noi am arătat-o că putem înscrie oricărui adversar. Vrem să ieșim de pe teren cu capul sus, așa cum am făcut-o de atâtea ori, și dacă va fi să fie să nu trecem de baraj, deși nu vreau să mă gândesc la acest lucru. Pentru mine și staff-ul meu a fost onoare să-i antrenez pe acești jucător. Aici mă gândesc la toți, începând de la Radu Anca și Sebastian Huțan, plus din vară, Cristi Todea, Cristi Păcurar, Dan Țapoș și să nu-l uităm pe Marius Bortiș. Mă gândesc și la nea Tavi Țica, responsabil cu terenul, la Lena și Romi Zamfir, la „Tânărul” Ștefan Bicsky, care trece prin momentele grele, pregătindu-se de operație, suntem cu gândul și la el. Le mulțumesc și cred că am făcut un staff care a dat totul și a făcut în așa fel încât să avem o ascensiune de la un meci la altul. Mi-aș dori să fie aplaudați așa cum merită, au făcut toți multe pentru UTA, care a renăscut și prinde rădăcini de la un meci la altul”, a mai spus Nagy.

UTA Bătrâna Doamnă susține ultimul antrenament înaintea jocului astăzi, de la ora 17:00. La nivel de lot, la Polgar, Filaret și Hlistei n-au apărut noutăți, în schimb Gligor și Roman sunt la dispoziția staff-ului tehnic arădean.

Foto: uta-arad.ro

Marius ANGHEL 03 Jun. 2016, 15:23 Campionat
Pe aceeași temă