UTA bate recorduri la penalty-uri comise! Arădenii au cedat cu Luceafărul după alte două neglijențe în careu. Popa: „Atitudinea noastră și arbitrii ne-au bătut astăzi”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 12 May. 2018, 15:37 Actualizat: 12 May. 2018, 15:58 Campionat
UTA bate recorduri la penalty-uri comise! Arădenii au cedat cu Luceafărul după alte două neglijențe în careu.  Popa: „Atitudinea noastră și arbitrii ne-au bătut astăzi”

UTA a arătat la Sânmartin, sâmbătă, în meciul cu Luceafărul Oradea, că mai are de muncă pentru a ieși din forma slabă avută pe întreaga durată a acestui sezon și că locul ocupat acum în clasament, 11, este unul meritoriu. Echipa arădeană a cedat în fața bihorenilor cu 3-2, după ce reușise să revină de două ori, însă ultimul gol l-a încasat în superioritate numerică.

Alin Țegle a deschis scorul în minutul 3, Mihai Roșca a egalat înainte de pauză (40), apoi Vlad Rusu (62) i-a adus pe bihoreni din nou în avantaj cu reușita sa din penalty la faultul lui Manea asupra aceluiași Rusu. David Popa (65) a adus din nou speranței pentru utiști, însă Vlad Rusu (83) a mai punctat o dată din penalty după ce Roșca a făcut henț. Această reușită a Luceafărului a venit într-un moment în care echipa juca în inferioritate numerică după ce Bruno Rocha (77) a fost trimis la cabine mai devreme.

La final, antrenorul utist Ionuț Popa și-a motivat înlocuirile, a tras câțiva jucători de urechi și a dat vina pe atitudine și arbitrii pentru acest eșec cu Luceafărul. „Pe de-o parte, mă așteptam mai mult de la echipa gazdă, care are câțiva fotbaliști importanți pentru Liga a 2-a și mă refer la Rusu, Antohi, Neacșa sau Oroș, dar am cam dominat-o exceptând intervalul dintre minutele 30 și 60. Și asta cu toate că atitudinea jucătorilor noștri nu a fost tocmai potrivită. Mi-aș fi dorit o mai mare implicare în atac din partea lui David Popa, care, deși a dat gol din nou, nu a prins o zi prea bună. Dar, au mai fost și alți jucători sub nivel. Daniel Dan a greșit la gol, apoi a călcat greșit și l-a înocuit cu Polgar, pe Petra l-am schimbat la pauză căci luase deja galben. Într-adevăr, echipa nu a mai fost la fel de conectată la miza meciului, cum s-a întâmplat în precedentele meciuri. Nu am avut prospețime, dar nici o dorință prea mare de a scoate un rezultat bun. Practic, atitudinea noastră și arbitrii ne-au bătut astăzi”, a spus Ionuț Popa, citat de Sport Arad.

Apoi, Popică a detaliat de ce e nemulțumit de arbitraj. „Ambele penalty-uri pentru gazde au fost foarte ușor acordate, ca să nu spun că nu au fost. Manea l-a luat în piept pe jucătorul lor la faza primei lovituri de la 11 metri, iar, la a doua, Roșca avea mâna lipită de corp când l-a lovit mingea. În schimb, nouă ne-a fost anulat un gol, zic eu, valabil la Buia, dar tușierii ne-au mai oprit greșit și alte două-trei atacuri. În fine, e – totuși- o problemă că se dictează atâtea lovituri de la 11 metri împotriva noastră. Sigur, au și arbitrii partea lor de vină, însă nici noi nu suntem ireproșabili din moment ce tot apar astfel de faze dubioase, la limită”, a mai comentat experimentatul antrenor. În acest mini-retur, împotriva UTA-ei au fost dictat nu mai puțin de șapte de lovituri de la 11 metri. Trei dintre ele au fost parate de portarul Bodea, iar una a fost trimisă peste poartă de ieșeanul Marin. Astăzi, Vlad Rusu a înscris de două ori de la punctul cu var.

După 34 de etapei, UTA se află pe locul 11 în clasamentul Ligii 2, cu 44 de puncte. Arădenii vor juca miercuri, de la ora 18:00, pe teren propriu, la Șiria, cu Ripensia Timișoara.

Foto: UTA Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 12 May. 2018, 15:37 Actualizat: 12 May. 2018, 15:58 Campionat
Pe aceeași temă