UTA are un nou golgheter: Valentin Buhăcianu. Balint: „Nu e o competiție între el și Rus, poate doar o concurență cât se poate de sănătoasă și normală”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 03 Mar. 2020, 14:18 Actualizat: 03 Mar. 2020, 14:21 Campionat

UTA s-a distanțat la 9, respectiv 10 puncte față de principalele urmăritoare, CS Mioveni și Rapid, după primele două etape ale Ligii 2 disputate în 2020 și Liga 1 se vede cu ochiul liber de la Arad. Tot în startul stagiunii de primăvară, „Bătrâna Doamnă” a bifat cel de-al șaselea rezultat de 3-0 înregistrat în acest sezon. E cel mai comun scor înregistrat de „roș-albi” în prezenta ediție a ligii secunde, iar statistica spune că turul a fost început cu scor de neprezentare contra Călărașiului, returul acasă, de asemenea, cu Petrolul, iar anul calendaristic (acasă) tot cu un 3-0, victimă fiind Ripensia.

Similitudinile merg mai departe cu câte o „dublă” semnată Valentin Buhăcianu, atât contra Călărașiului, cât și contra Ripensiei. Fiindcă marcase și la Miercurea Ciuc, fostul „vârf” al Aerostarului devine noul golgheter al liderului, cu 13 reușite, în timp ce căpitanul Ciprian Rus, rezervă în primele partide ale anului, rămâne la cota 12.

„Nu este o competiție între Buhăcianu și Rus, poate doar o concurență cât se poate de sănătoasă și normală la orice echipă din lumea asta. Normal. Legat de chestia asta cu golgheterul, nu cred că este, neapărat, un stimulent pentru Vali. Am ajuns să îl cunosc foarte bine, este un băiat modest care muncește foarte mult pentru echipă și, din fericire, și astăzi a fost destul de eficient. M-ar fi bucurat pentru el să marcheze și din acea situație în care a scăpat singur cu portarul, ar fi făcut un hattrick, dar a avut o evoluție bună și ne-a ajutat cu două goluri”, a precizat Laszlo Balint, citat de Sport Arad.

Balint are probleme în a stabili locul de 18: „Am soluții”

În condițiile în care doar Bogdan Stancu se confruntă cu probleme medicale în acest moment, antrenorul arădenilor are de făcut, etapă de etapă, alegeri importante, chiar dureroase, când vine vorba despre lotul de 18, înscris pe foaia de joc.

„Ne bazăm pe un lot echilibrat, ați văzut și astăzi (n.r. sâmbătă, cu Ripensia) ce bancă am avut și, mai mult decât atât, ați văzut ce jucători au rămas în afara primului 18 (n.r. – Ciucur, Pușcaș sau A. Rus). Pentru mine este o problemă, dar este una pozitivă, pentru că am soluții. Le mulțumesc băieților că au această atitudine de a-și pune propriile calități în slujba echipei. Inclusiv jucătorii care au jucat mai puțin sau deloc la Miercurea Ciuc au avut o atitudine extraordinară în zilele ce au precedat meciul cu Ripensia. Le mulțumesc tuturor că au priceput foarte bine mesajul că UTA și interesul echipei trebuie să primeze înainte de toate”, a mai punctat Balint.

„Trebuie să rămânem ancorați în realitatea noastră”

„Principalul” UTA-ei rămâne ferm pe poziții când vine vorba despre contracanditele la promovare, cu atât mai mult cu cât arădenii par să facă o cursă solitară începând din acest mini-retur.

„Nu vreau să par arogant, dar, repet, la momentul acesta noi ne preocupăm doar de ce avem de făcut. Încercăm să ne îmbunătățim jocul pe cât posibil și să progresăm. Se pare că aceste două rezultate din debutul părții a doua a sezonului arată că am muncit destul de bine și destul de eficient în toată această perioadă de iarnă, dar nu suntem mulțumiți cu asta. Încercăm să progresăm, încercăm să devenim din ce în ce mai buni, sunt convins că și băieții gândesc la fel. Trebuie să rămânem ancorați în realitatea noastră”, a încheiat Balint.

Revenind situația marcatorilor din Liga 2, Albert Voinea a marcat și el primul gol în tricoul celor de la Turris Oltul Turnu Măgurele și rămâne primul în clasamentul golgheterilor cu 14 reușite. Celelalte locuri de pe podium sunt ocupate de utiștii Buhăcianu și Rus, cu 13, respectiv 12 goluri.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 03 Mar. 2020, 14:18 Actualizat: 03 Mar. 2020, 14:21 Campionat
Pe aceeași temă