Albert Voinea și-a intrat în rol la Turris. Golgheterul Ligii 2 a fost decisiv în meciul cu Concordia: „Sper din suflet să continui cu golurile”

Marius ANGHEL 02 Mar. 2020, 18:25 Campionat

Golgheterul Ligii 2 din prima parte a sezonului a schimbat echipa în pauza de iarnă. Atacantul Albert Voinea (27 de ani) a fost achiziționat de Turris Oltul Turnu Măgurele de la Ripensia Timișoara pentru 60.000 de euro, iar la noua sa formație a marcat în al doilea joc în care a fost utilizat. Reușita sa din meciul cu Concordia Chiajna avea să fie și cea care decidea partida din etapa a 23-a a Ligii 2.

În 21 de meciuri jucate pentru Ripensia în prima parte a sezonului, în 19 fiind utilizat ca titular, Albert Voinea a marcat 13 goluri, număr de reușite care l-a transformat în golgheterul campionatului la finalul primei părți a sezonului. Turris Oltul l-a achiziționat pe atacantul originar din Urdari, sat din județul Gorj, iar la a doua apriție a sa în tricoul echipei antrenate de Erik Lincar a și marcat.

Voinea a fost integralist și în partida cu Concordia, de sâmbătă, după ce runda trecută a evoluat pe toată durata jocului cu Rapid (scor 0-0), însă în care nu a marcat nimeni. Cu Chiajna, atacantul care are apariții în Liga 1 la Pandurii, a punctat în minutul 66, din 6 metri, după ce a primit mingea de la Tescan și l-a fentat pe portarul Greab. Cu zece minute înainte înscrisese Cătălin Pîrvulescu (56′), iar mai apoi a punctat pentru ilfoveni Andrei Burlacu (76′). Cum meciul s-a terminat 2-1, golul marcat de Voinea a fost cel care a decis partida și a lăsat toate punctele echipei din Turnu Măgurele.

„Mă bucur că am evoluat. Am reușit să câștigăm meciul. Asta e cel mai important. Sper din suflet să continui cu golurile, nu neapărat pentru obiective personale, ci pentru a aduce puncte în economia echipei”, a spus Albert Voinea la Radio Timișoara.

Albert Voinea: „Condițiile de la Turris sunt mult mai bune pentru mine”

Cu golul marcat în această partidă, Albert Voinea a ajuns la 14 reușite în acest sezon și se menține pe primul loc în clasamentul golgheterilor, însă din spate vine tare Valentin Buhăcianu, cu 13 goluri. Atacantul liderului UTA are trei goluri date în primele două jocuri din acest an. Pe locul 3 e tot un jucător al echipei arădene, Ciprian Rus, cu 12 goluri.

„Nu pot să spun că nu m-am simțit bine sau că nu m-am simțit apreciat la Ripensia, însă am și eu o vârstă, iar condițiile de aici au fost mult mai bune pentru mine, și profesional și personal. Le mulțumesc din suflet tuturor oamenilor de la Ripensia și le doresc mult succes în continuare, cât și celor de aici, de la Turris, pentru încrederea acordată și toate eforturile făcute pentru aducerea mea”, a mai declarat Voinea.

Cu victoria cu Concordia Chiajna, Turris Oltul a acumulat 36 de puncte și a urcat pe locul 4, la un punct în spatele Rapidului. Teleormănenii au însă un meci mai puțin disputat decât primele trei clasate. În etapa a 24-a, echipa din Turnu Măgurele joacă sâmbătă, de la ora 12:00, la Constanța, cu Farul.

Foto: FC Turris Turnu Măgurele

Marius ANGHEL 02 Mar. 2020, 18:25 Campionat
Pe aceeași temă